E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada hafif alıcılı açılış bekleniyor---

Borsada hafif alıcılı açılış bekleniyor

Borsada hafif alıcılı açılış bekleniyor
25 Mayıs 2021 - 08:37 borsagundem.com

Info Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST100 ve VIOP 30 Endeks kontratı için hafif alıcılı açılış gerçekleşmesi bekleniyor.

• Türkiye’de korona virüs vaka sayısı 7.523 artarak 5.194.110’a yükseldi. Korona virüs hasta sayısı ise bir önceki güne göre 702 kişi arttı. Hayatını kaybeden kişi sayısı 178 kişi artarak 46.446’ya yükseldi. İyileşen sayısı ise 5.034.316.

• Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Oğuzhan Özbaş görevden alındı. Özbaş'ın yerine Prof. Dr. Semih Tümen atandı.

• AB ülkelerinin liderleri, Kovid - 19 salgını, Orta Doğu'daki durum, Rusya, AB-İngiltere ilişkileri gibi diğer gündem maddelerinin önüne geçen Belarus konusunu da ele almak üzere Brüksel'de bir araya geldi.

• Moody's: Gelişen piyasalarda stres göstergeleri yüksek seyretmeye devam ediyor .

• Goldman Sachs: Bitcoin artık yeni bir varlık sınıfı konumuna geldi .

• ABD hükümeti Japonya'da artan korona virüs vakaları nedeniyle bu ülke için seyahat etmeme uyarısında bulundu .

• Tesla CEO'su Elon Musk, Kuzey Amerikalı Bitcoin madencileri ile madencilik faaliyetinde daha fazla yenilenebilir enerji kullanımı konusunda görüştüğünü açıkladı. Bitcoin Madencilik Konseyi kurulacağı da duyuruldu.

Ne Olacak?

• Hazine ve Maliye Bakanlığı bugün 2 Tahvil İhalesi düzenleyecek.

• Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çarşamba günü 20'ye yakın ABD'li büyük şirketin üst düzey yetkilisi ile bir araya gelecek.

• Almanya’da GSYH ve İfo Endeksleri açıklanacak.

• G7 Maliye Bakanları 4 - 5 Haziran’da gerçekleşecek.

• S&P Türkiye değerlendirmesi Cuma açıklanacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BIST100 endeksinde hafif alıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Yurtdışı piyasalarda enflasyon tedirginliği devam ediyor. Her ne kadar Avrupa ve ABD tarafından gelen PMI verileri ekonomilerin toparlandığına işaret etse de bazı Fed Başkanlarının ‘’ Fed tahvil alım programının azaltılması tartışması hakkında konuşulmaya başlanması’’ gerektiğini söylemeleri endişeleri beraberinde getiriyor.

Yurtiçi piyasalara bakıldığında ise endekste yön arayışı sürüyor. Endekste hisse ve sektör bazlı ayrışmalar yaşanıyor. Geçtiğimiz işlem gününe BIST100 endeksi ABD vadelileri ve Asya Piyasalarına paralel olarak hafif alıcılı seyirle başladı. Günün ilk yarısını satıcılı seyirde geçiren endeks, kapanışa doğru hisse bazlı gelen alımlarla günü %0,02 oranında yükselişle 1.452 seviyesinden tamamladı. Spor sektörü payları %1,52 oranında değer kazanırken, menkul kıymet yatırım ortaklıkları sektörü payları %1,54 oranında değer kaybetti.

Dolar / TL tarafında ise Cuma günü 8,42 seviyelerinde kapatan kur geçtiğimiz işlem gününe 8,40’lı seviyelerden başlangıç yaptı. Dolar endeksinin 90 seviyesinin altına gerilemesi ve ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin bir miktar geri çekilmesi ise kur 8,36 seviyesine kadar geriledi. Kur tarafında teknik olarak yukarı yönlü hareketlenmelerde 8,44 - 8,50 - 8,57 direnç, 8,35 - 8,30 - 8,22 destek seviyeleri olarak takibimizde olacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Nisan ayına ilişkin yabancı turist girişlerine ilişkin istatistikleri yayımladı. Nisan verilerinde geçen yılın aynı dönemine göre %3.162 oranında artış görüldü. 2019 yılı Nisan ayıyla kıyaslandığında ise bu yıl Nisan ayındaki yabancı turist sayısı %76 geriledi.

VIOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı açılış bekliyoruz.

VIOP 30 Endeks Haziran kontratı, Pazartesi günü 1.528 - 1.555 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.548 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 9.125 artarak 560.331 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VIOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.541 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, özellikle 1.570’in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.700 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.531 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.560 ve 1.570 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.540 ve 1.531 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Altında tutunma çabası

Oyak Çimento ve Bayrak Taban sorusu

Kurlarda yatay seyir sürüyor

Petrol fiyatları beklentilerle yükseliyor

Bitcoin yeniden yükselişe geçti

Şirketlerin açıklanan 2021 yılı ilk çeyrek kar zararları

Piyasaların gündeminde neler var?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)