E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsada günlük işlemler 'yazı-tura' atmak gibi---

Borsada günlük işlemler 'yazı-tura' atmak gibi

Borsada günlük işlemler  'yazı-tura' atmak gibi
04 Mart 2021 - 13:56 borsagundem.com

Geçtiğimiz hafta efsane yatırımcı Charlie Munger borsalarda gündelik yatırım yapmayı kumar oynamakla benzeştirdiğini açıklamıştı. Sosyal medyadan gelen tepkilere karşın ünlü yatırımcı Richard Bernstein da aynı düşünceleri savunuyor


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Warren Buffett’ın uzun yıllardır iş ortağı olan 97 yaşındaki efsane yatırımcı Charlie Munger sosyal medya üzerinden yayınladığı mesajları sosyal medyada yoğun bir tepki topladı. Yatırım danışmanlığı şirketi Richard Bernstein Advisors’ın kurucusu Çarşamba günü yaptığı açıklamada Munger’ın ifadelerinin hafife almamak gerektiğini belirtiyor.

Munger Twitter üzerinden yayınladığı mesajlarında komisyonsuz borsa ticareti firması Robinhood üzerinden borsaya giren deneyimsiz yatırımcıları spekülatif yatırımlarını yarış atlarına bahis oynamaya benzetmiş söz konusu yatırımcıları da kumarbazlar olarak tanımlamıştı. Munger bu tip spekülatif yatırım yapanların sonlarının iyi olmayacağı konusunda uyarmıştı.

Buffett’ın ortağından GameStop yatırımcılarına sert sözler

Bloomberg’in haberine göre Richard Bernstein, efsane yatırımcının fikirlerine yönelik, “günümüzün daha modern pazarlarını anlamayan yaşlı bir adam tarafından türetilmiş” olduğu eleştirilerinin yanlış olduğunu belirtti. Bernstein popüler momentum hisselerini takip etmeye çalışarak kısa vadeli yatırımlara odaklanmanın servet birikimine zarar verdiği konusunda borsa tarihinin de Munger’e arka çıktığını söyledi.

Bernstein açıklamasında, “Gündelik ticaretle kazanma ihtimali yazı-tura atmaktan sadece biraz daha iyi. Tarihsel açıdan bakıldığında gündelik hisse tutarak kazanma şansı 54/46 oranındayken yazı tura atarken bu oran 50/50” dedi.

Geçtiğimiz yıl boyunca milyonlarca yeni yatırımcı çeken uygulama üzerinden komisyonsuz borsa ticareti hizmeti sunan Robinhood, geçen hafta Munger'in yorumlarına ilişkin sosyal medyadan yaptığı açıklamada yatırımcılar arasında gerçekleşen kültürel değişimi göz ardı ettiklerini söyleyerek yanıt verdi.

Ancak aracı kurum şirketini hedef alan tek kişi Munger değil. Robinhood, büyük ölçüde gündelik ticaret yapan yatırımcılar tarafından yönlendirilen bir platform olduğu ve Ocak ayı sonlarında GameStop gibi spekülatif hisselerinin ani yükselişine neden olan ticarette başı çektiği için kamuoyu ve siyasilerin eleştirilerine maruz kaldı.

GameStop çılgınlığı zirve noktasına yaklaştığı sırada satın alan bazı yatırımcılar, spekülasyonların etkisi azaldığında ve hisse senetleri gerçek fiyatına geri döndüğünde büyük kayıplar verdiler.

Bernstein raporunda, yatırımcının zaman aralığına ilişkin ufkunu genişlettiği sürece borsada para kaybetme olasılığının azalttığını ve altına veya emtia değerlerine yatırım haricinde zaman aralığını düşünmenin "etkili bir risk azaltma aracı" olduğunu yazdı.

 

90 yaşındaki Buffett'tan 9 borsa tüyosu

 

Borsa rallisinde sonun yaklaşmadığını gösteren sektör

 

Küresel boğa piyasası yükselişine yeni başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)