E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada gelişmelere karşı duyarlılık artıyor---

Borsada gelişmelere karşı duyarlılık artıyor

Borsada gelişmelere karşı duyarlılık artıyor
14 Ağustos 2014 - 08:55 borsagundem.com

Kurda hissedilir gevşemelerde yukarı yönlü bir BIST100 tepkisi görülebilir

Turkish Yatırım tarafından hazırlanan Günlük Bülten:
   
"ÖRTÜLÜ ADIMLAR ALGIYI ÖRTER Mİ?   

Dün güne temkinli bir iyimserlikle başlayarak 78.000 üzerine çıkan ancak 78.500 seviyesini test edemeden geri dönen BIST100 endeksinde, ilk seansta 100 günlük hareketli ortalamanın geçtiği 76.800 seviyeleri test edildi. İlk seansı %0,82 oranında bir değer kaybı ile tamamlayan endekste ABD perakende satışlar verisinin beklentileri karşılamaması sonrası yukarı yönlü bir reaksiyon görülse de, uzun zamandır moda olan "ABD'de kötü veri bizim için iyidir" mottosunun da eskisi kadar tutmadığını gördük. BIST100'de gün kapanışı %0,27 değer kaybı ile 77.618 puandan gerçekleşti.
   
Olumlu bir Avrupa ve ardından ABD kapanışı gördük. Bu sabah Çin dışında Asya’nın geneli de G.Kore’nin ekonomiyi destekleme adımlarından olumlu etkileniyor.. Bu ortamda dünkü hareketlilik ve sonrasında düşüşle kapanışın ardından BIST100’ün bugün güne yataya yakın bir başlangıç yapabileceğini düşünmekteyiz.. 76,800 kritik desteği altında 76,000 ara bir destek olmakla beraber 200 günlük hareketli ortalamanın da işaret ettiği 74,800-74,500 bandı gündeme gelebilir. 78,000 ve 79,500 seviyeleri ise en önemli bulduğumuz dirençler..   

Dün G. Kore'nin faiz indirmesi beklentilerinin Çin'deki yeni kredilerin düşüşüne baskın gelmesiyle EM’ler yükselirken ABD de olumlu kapandı. Bizde ise belirsizlik algısıyla dalgalı bir seyir endekste kendini göstermeye devam ediyor. Jeopolitik risklerin zaman zaman yükselerek kendini hatırlattığı, yurtiçi siyasi dengelerin yeniden nasıl şekilleneceği tartışmalarının gündemin bir numaralı maddesi olduğu, kredi derecelendirme kuruluşlarından benzer uyarıların geldiği ve enflasyonun da yükselişe devam ettiği ortamda volatilite de beraberinde geliyor..
   
TCMB'den bahsetmişken TL'deki zayıf seyirle beraber likidite sıkılaştırma adımlarından da söz etmek gerek. Merkez örtülü faiz artırımı tadındaki adımlarına yeniden başladı. TCMB, piyasaya politika faizinin üzerinde borçlanma maliyeti sağlarken bankalararası piyasada gecelik faiz de yükseliyor. Bu adımlarla güne düşüş eğilimi ile başlayan DolarTL'de dolar endeksinin yükselişe devam etmesi ile yeniden yukarı yönlü bir tepki görüldü. Bu her ne kadar küresel şartlardan kaynaklanan bir reaksiyon olmuş olsa da 2.15'in altına sarkmakta ve burada da tutunmakta zorlanan bir DolarTL ile karşı karşıyayız ve bu seviyenin üzerinde kalındıkça yeniden yukarı yönlü hareketlilik hala önemli bir olasılık olarak kalmaya devam ediyor.. Belirsizlik algısı devam ettikçe özellikle de faiz indirme konusunda sürekli cesaretli olmaya davet edilen Merkez'in bu adımları hal böyleyken istenen şekilde algıyı dönüştürebilir mi bunu izlemeliyiz..
   
Bu ortamda kurda hissedilir gevşemelerde yukarı yönlü bir BIST100 tepkisi görebiliriz ancak etkilerinin kalıcı olup olmayacağını izlemek gerekiyor. Ay sonuna dek hem Merkez'in PPK'da ne yapacağının hem de iktidar partisinde yeni yapılanmanın nasıl olacağının konuşulmaya devam edeceğinden, baskı oluşturan gelişmelere karşı duyarlılığın artması ve gelişmelere bağlı olarak da oynaklığın artması söz konusu olabilir. Önemli destek ve direnç seviyelerinin eşiğinde ise teknik anlamda aşağı/yukarı yönlü reaksiyonlar olabileceğini de hatırlatmak isteriz.."
TURKISH YATIRIM ARAŞTIRMA
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)