E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBorsa'da faiz kararı yönü belirleyecek---

Borsa'da faiz kararı yönü belirleyecek

Borsa'da faiz kararı yönü belirleyecek
23 Ağustos 2016 - 08:40 borsagundem.com

Vakıf Yatırım, günün devamında PPK tarafından gelecek açıklamalara ve yurt dışı piyasaların seyrine paralel hareketlilik devam edecektir

Piyasalara Bakış

Fitch'in "yatırım yapılabilir" notumuzu korumasına karşın, Fed Başkan yardımcısı Fischer'dan gelen açıklamalar, BİST tarafında daha etkili oldu. Güne 77.700 seviyelerinden başlayan BİST, kur tarafındaki hareketliliğin ardından 77.400 seviyelerine kadar geriledi. Yurt dışı piyasalarında satış baskısında olması BİST tarafındaki yukarı hareketleri sınırlarken, BİST'in 78.000 seviyelerini aşma denemeleri de başarısız oldu. BİST günün kapanışını ise 77.953 seviyesinden gerçekleştirdi.

Haftanın ilk işlem gününde şirket birleşme ve satınalma haberleri ile Avrupa borsalarında olumlu seyir görüldü. Ayrıca Euro'nun değer kaybetmesi ihracatçı şirketleri olumlu etkilerken, gerileyen petrol fiyatları nedeniyle emtia bağlantılı şirket hisseleri düşüş gösterdi. Özellikle hafta sonu FED Başkan Yardımcısı Fischer'ın 2016 yılında bir faiz artırımının halen değerlendirilmekte olduğuna işaret etmesi ardından dolar diğer önemli para birimlerine karşı yükseliş gösterdi. ABD'de ise dün endeksler zayıf petrol fiyatları nedeniyle günü hafif satıcılı bir görünümle tamamladı.

Bugün yurt içinde PPK kararı ve Ağustos ayı tüketici güveni verileri izlenecek. Piyasa beklentisi, PPK'dan üst bant tarafında 25 baz puanlık bir faiz indiriminin geleceği yönünde. Yurt dışında ise Ağustos ayı öncü PMI verileri beklenecek. Sabah Japonya ve Çin piyasalarında hafif alımlar gözlenmekte. Avrupa piyasalarının da güne küçük yükselişlerle başlaması bekleniyor. Dün, kur tarafındaki hareketliliğe karşın BİST yukarı denemelerine devam etmeye çalışmıştı. Kur tarafında bu sabah itibariyle daha sakin bir seyir görüyoruz. BİST, bugüne hafif alımlarla başlayabilir. Günün devamında ise PPK tarafından gelecek açıklamalara ve yurt dışı piyasaların seyrine paralel hareketlilik devam edecektir.

BIST 100 Teknik Analiz

" Kapanışını 77.953 seviyesinden gerçekleştiren BİST, bugün yükselişlerde 78.300-78.800 aralığını hedefleyecektir.
" Bu aralıkta kar satışları görülebileceğini düşündüğümüz BİST, bu aralığı aşamadığı sürece de 77.500 seviyesine doğru geri çekilme riski ile karşılaşabilir.

Ağustos Vadeli BİST 30 Kontratı

" 95.975 seviyesinden kapanan Ağustos vadeli BİST 30 kontratında, 95.600 altına gelinmediği sürece yukarı denemeler sürecektir.
" Kontratta, 96.300 seviyesinin aşılması halinde ise bu kez 97.200 seviyeleri hedef haline gelecektir.

Ağustos Vadeli USD/TRY kontratı

" Ağustos vadeli USD/TRY kontratının güne 2,9450 seviyeleri üzerine gerileyerek başlamasını bekliyoruz.
" Kontratta 2.9400 üzerinde kalındığı sürece yön yukarıdır.
" 2.9400 altına gelinmesi halinde ise bu kez 2.9250 test edilebilir.


Vakıf Yatırım Menkul Değerler A.Ş

Alternatif piyasalarda beklentiler neler

 

Borsa'da faiz kararı bekleniyor

 

Demirbank'ta 2 milyar dolara kime gitti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)