E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBorsada düzeltme hareketi---

Borsada düzeltme hareketi

Borsada düzeltme hareketi
19 Şubat 2014 - 08:49 borsagundem.com

64,000 üzerinde endeksin yakalamaya çalıştığı iyimserliğin korunacağı öngörüüyor

Turkish Yatırım tarafından hazırlanan Günlük Bülten:

"BEKLENTİLER İZLEMEDE

Küresel piyasaların genelinde hüküm süren ılımlı iyimser havanın dün BOJ’un kredi programlarını genişletme hamlesi ile Asya’da özellikle de Japonya’da etkisini artırmasına karşın yurtiçinde bir geri çekilme hareketi izledik..

TCMB’nin faiz toplantısı olduğu günün öncesinde hızlı bir yükseliş ile günlerdir aşılamayan ve bu şekilde güç kazanmış olan 65,000 direncinin aşılması ve hatta 66,000 sınırına gelinmesi sonrası dün, endeks güne yatay bir başlangıç yaptıktan sonra eksiye döndü. İlk seansta 2,18’lere yükselen DolarTL ile beraber geri çekilen endeks, yine de 65,000 üzerinde kapanarak iyimserliği korusa da ABD borsalarının açılışı öncesinde satış baskısının etkisini bir miktar artırması ile 65,000’in altını test etti.

2013’ün son ayının ortalarından bu yana endeks üzerindeki etkilerini artırmış olan DolarTL’nin hareketine bakıldığında ise  sabah açılış sonrası 2,18’lere bir yönelim gördük. Fakat 2,1850’den dönülerek yeniden 2,17’lere bir gevşeme oldu ve BIST100 endeksi 65,000’in altını test ederken de işlemler 2,1750’lerden geçmekteydi.. TL üzerinde bir değer kaybı baskının olmadığı ortamda üstelik hızlı bir yükseliş yaşanmışken bu hareketi bir düzeltme olarak yorumlamak mümkünken kapanışa doğru 64,200’e dek satış baskısının arttığını ve DolarTL’nin de yeniden 2,18 üzerinde yükselmeye başladığını izledik, DolarTL’nin kapanışa doğru yeniden 2,17’lere gevşemesiyle yine de 64,000 üzerinde endeksin yakalamaya çalıştığı iyimserliğin darbe almayacağını öngörmeye devam etmekteyiz.. Kapanış ise yüzde 2,25 düşüşle 64,125 puandan oldu.

Dünün gündemine de değinecek olursak  TCMB’nin faiz kararı vardı ve Merkez gerek bizim gerekse de piyasanın beklentileri ile uyumlu olarak herhangi bir politika değişikliği aksiyonu almadı. TCMB politika faizinde, faiz koridorunda ve piyasa yapıcı bankalara borçlanma imkanında herhangi bir değişikliğe gitmedi, ayrıca PPK sonrası yayınlanan duyuruda Kurul vergi ayarlamaları, kurdaki hareketler ve gıda fiyatları nedeniyle enflasyonun yüzde 5 hedefinin üzerinde kalmasını, 2014'te net ihracatın büyümeye olumlu katkısının artmaya devam etmesi ve cari işlemler açığında belirgin bir iyileşme görülmesini beklediğini açıkladı..
Görünen o ki Merkez sıkı duruşunu korumaya devam etmekle beraber enflasyon beklentilerinde bozulmayı izlemeye almış, yine de mevcut durumda özellikle de 28 Ocak toplantısında şahince atılmış bir adımın ardından Merkez’den ek bir hamle görebilmek için şuanki şart ve bekleyişlerden daha ileri gidecek bir bozulma yaşanması gerekiyor, dolayısıyla biz de kısa vadede bir politika değişikliği olmayacağı görüşümüzü korumaya devam ediyoruz..

Bugüne geldiğimizde gündemde Hazine’nin kira sertifikası ihracı ve akşam FED tarafından açıklanacak 28-29 Ocak FOMC toplantısının tutanakları olacak, TSİ 21.00’de açıklanacak tutanakları yarın değerlendiriyor olacağız ancak tutanaklar öncesi geçen hafta yeni FED Başkanı Yellen’ın Senato sunumundaki açıklamaları nedeniyle tutanakların normalde sahip olduğu önem ve etkiler bu kez daha sınırlı kalabilir.''
TURKISH YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)