E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada döviz artışına rağmen tepki çabası---

Borsada döviz artışına rağmen tepki çabası

Borsada döviz artışına rağmen tepki çabası
17 Haziran 2014 - 09:04 borsagundem.com

ABD vadelileri % 0.10-% 0.15 arası yukarıda seyrediyor, Avrupa borsalarının ortalama % 0.35 artıda açılması bekleniyor

Yatırım Finansman Menkul Değerler tarafından hazırlanan günlük bülten:
   
"BIST100 Endeksi dün %1.73 oranında değer kaybederek yeni haftaya başladı. Radikal İslamcı IŞİD militanlarının Tikrit kentini de ele geçirmesi ile devam eden jeopolitik riskin etkisiyle bankacılık sektörü hisseleri ortalama %3.17 oranında sert düşerken, sanayi sektörü hisseleri ise %0.28 oranında sınırlı ölçüde geriledi. Endeksin dünkü 1365 puanlık değer kaybının %60'ı, yabancı yatırımcıların payının yüksek olduğu dört banka hissesindeki (GARAN %2.9, AKBNK %3.6, ISCTR %3.7 ve HALKB %2.8) düşüşten kaynaklandı. 
   
IŞİD militanlarının, Irak ordusu ile sert çatışmaların ardından Irak'ın kuzeyindeki hâkimiyetlerini artırmaları ve başkent Bağdat yakınına kadar ilerlemeleri, ülkenin toprak bütünlüğü hakkında endişe yaratıyor ve petrol ihracatına zarar verebileceği korkularıyla fiyatlamaları olumsuz etkiliyor. Brent petrolü son üç gündür 112.5-113.0 dolar arasında 9 ayın en yüksek seviyelerine yakın seyrediyor.   

Irak konusundaki tedirginliğin yanı sıra Ukrayna ile Rusya arasında doğalgazla ilgili yaşanan anlaşmazlığın da küresel risk iştahını olumsuz etkilediği gözleniyor. ABD borsaları dün olumlu ekonomik veriler ve bazı şirketlerden gelen birleşme haberlerinin desteğiyle hafif yükselirken, Avrupa borsaları %0.4 değer kaybetti. Küresel piyasalarda dün azalan risk-iştahına bağlı olarak gelişen ülke para birimlerinde de sert değer kayıpları olduğu gözlendi. Bugün dolar kuru 2.1460 ile dün yurt içi piyasaların kapandığı saate göre %0.4 civarında daha yukarıda seyrediyor. Benzer şekilde Hindistan, Endonezya ve G.Afrika para birimleri de dün akşam saatlerine göre ortalama %0.4 civarında değer kaybı ile işlem görüyor. 
   
Diğer yandan şu saatlerde açık olan Hindistan ve Endonezya borsalarının yataya yakın hafif yukarıda olduğu göze çarpıyor. Çin borsasının %0.8 ekside olmasına karşın Japonya'da Nikkei Endeksi %0.4 artıda işlem görüyor. ABD vadelileri %0.10-%0.15 arası yukarıda seyrediyor. Avrupa borsalarının da ortalama %0.35 artıda açılması bekleniyor. Bu çerçevede kısa vadeli teknik göstergeleri pozitif uyumsuzluklar sergileyen BIST100 Endeksinin, dolar kurundaki yükselişe rağmen, gün içinde tepki verme çabası içinde hareket edeceğini tahmin ediyoruz." 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)