E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBorsa dolandırıcılarının sosyal medya hesaplarına üye olanlar da suçlu sayılacak---

Borsa dolandırıcılarının sosyal medya hesaplarına üye olanlar da suçlu sayılacak

Borsa dolandırıcılarının sosyal medya hesaplarına üye olanlar da suçlu sayılacak
14 Temmuz 2020 - 08:34 borsagundem.com

Sosyal medya mecralarında oluşturulan üyelik bazlı gruplar üzerinden aralarında haklarında daha önce SPK tarafından suç duyurusunda bulunulan ve işlem yasağı getirilen kişilerin gruplarına üye olanlar da suça iştirak etmiş kabul edilecek

Facebook, Twitter gibi sosyal medya mecraları ile Whatsapp, Telegram v.b. uygulamalarda oluşturulan üyelik bazlı gruplar üzerinden aralarında haklarında daha önce SPK tarafından suç duyurusunda bulunulan ve işlem yasağı getirilen kişilerin gruplarına üye olanlar da suça iştirak etmiş kabul edilerek piyasa dolandırıcılığı kapsamında ele alınacak.

SPK bülteninde yer alan kararda şöyle denildi:
"...üyelik bazlı gruplar üzerinden aralarında haklarında daha önce Kurulumuz tarafından piyasa dolandırıcılığı, güveni kötüye kullanma suçu dâhil pek çok suç fiilinden dolayı suç duyurusunda bulunulmuş ve işlem yasağı getirilmiş kişilerin de bulunduğu, Kurulumuzca yetkilendirilmiş yatırım danışmanlığı ve benzeri sermaye piyasası faaliyeti izni olmayan kişi veya kişilerce, yatırımcıların yönlendirilerek mağdur edilmeye yönelik eylemlerin devam ettiği ve söz konusu gruplara üye olan kişilerin 6362 sayılı SPK’nun 'Piyasa Dolandırıcılığı' başlıklı 107/1 maddesinde tanımlanan suça iştirak kapsamında sorumluluklarının doğabileceği konusunda bilgilendirilmelerine, karar verilmiştir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Omen25 Aralık 2020 22:16

    O hisseyi alın, bu hisseyi satın, diğerini tutun, eskileri bırakın. Sonra Y.T.D. Buna rağmen herkes hisseyi araştırmadan spekülatörlerin dediklerini yapıyor. Sonuç para kaybediyor. Neyse Y.T.D.

  • Gökhan14 Temmuz 2020 18:46

    Bu hesapları kapatın biz de takip etmeyelim... Nerden bilelim dolandırıcı olup olmadığını...

  • odunda meşe kadında ayşe14 Temmuz 2020 13:53

    dolandırıcıların isimlerini yayınlayında takibi bırakalım

  • Yatırımcı14 Temmuz 2020 11:33

    Grup üyelikleri, paralı üyelikler, whatsapp falan tamam da twitterda belki bu adamların hangi hisselerde olduğunu görüp, o hisselerden uzak durmak için takip ediyorlar. Bloomberg, merrill lynch twitter hesaplarını takip edenleri de alın o zaman. Bunlar göstere göstere manipülasyon yapıyor..Bir ihtimal haberi yazan spk kararını tüm sosyal medya hesapları gibi algıladı. 

  • Yatırımcı14 Temmuz 2020 11:48

    Bültene baktım, haberi yazan spk bültenini aynen almış. Hatası yok..Hakkını helal et kardeş.

  • wertu14 Temmuz 2020 10:34

    geç alınmış karar... Esenyurt dolmuşuna 50 kişi ite kaka binen yolculara da ceza verilsin sadece şöför ceza yemesin. Başka türlü akıllanmaz bizim millet bildiğini yapar. sosyal medyada ve gruplarda mal pazarlayanları takip edenler eninde sonunda zararlı çıkar.

  • muck14 Temmuz 2020 09:35

    yahu kim dolandırıcının peşinden koşar ? dam gibi derinlik hizmetlerini bedava yada cüzzi yapın herkes kendisi uzman olsun. yok viop izle ayda 0 tl. yok deirnlik al 10 kademe150 tk yok 5 kademesi 80 tl yok takas da yanında olursa 130 tl sonra bin - 10 bin tl par aile borsaya giren adam oluyor, dolandırıcı :D kişisel gelişimi spk engelliyor. insanların parsı olmayanları keklik gibi avlıyor kurumlar. bunlara müsade etemmek için ücretsiz spk 1 yıl boyunca tc no ile e devlet şifresi ile giren sıfır borsacılara ücretsiz versin bunları... hep langur lungur işlerde koşuyorlar. 

  • Vatandaş14 Temmuz 2020 09:32

    Borsada büyük işlem yapan ve devletin bildiği büyük dolandırıcılar var,uzmanlar yapılan işlemleri incelerse neler,kimler olduğu ayan beyan açık...! Önce o bilinen çok büyük dolandırıcılardan başlasanız da sosyal medyada olan ufaklar sona kalsa...!  

  • Hamido14 Temmuz 2020 09:16

    Dolandırıcıyı alırsan, takipçisi de olmaz. Asil nadir örneğine bakın.

  • Ömer14 Temmuz 2020 09:08

    Dolandırıcı diyorsanız cuma işlemlerini araştırırsınız. Ayasofya kararı öncesi kim bastı kim aldı araştırılsın. Bir günde 5 bin puan düşük 5 bin puan çıkartıp kimlerin ekmeğiyle oynadınız.

  • Ali14 Temmuz 2020 09:26

    Satma kardeşim sende malını belliydi bak yerine geldi