E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada dirençler aşılabilir---

Borsada dirençler aşılabilir

Borsada dirençler aşılabilir
21 Ekim 2013 - 09:04 borsagundem.com

Bugün fiyatlayamadığımız gelişmeler ve Asya tarafındaki iyimserlikle alıcılı bir açılış bekleniyor

Turkish Yatırım tarafından hazırlanan günlük bülten:
"KİM KAZANDI? KİM KAYBETTİ?
14 Ekim’de yurtiçi piyasalar yarım gün işlemin ardından uzun bir tatile çıkarken bile akıllar ABD’de kalmıştı. 17 Ekim’deki Hazine ödemelerinin gerçekleşeceği tarihe dek bir anlaşmanın gelip gelmeyeceği küresel piyasaları oldukça tedirgin ederken geçtiğimiz sene mali uçurumda olduğu gibi yine bir son dakika anlaşması ile uzlaşmaya varıldığı haberlerini gördük.
Borçlanma limitinin artırılması sayesinde küresel piyasalar rahat bir nefes alsa da bunun birkaç ayla sınırlı olduğunu, hükümetin fonlanmasının 15 Ocak'a kadar uzatıldığını, borç tavanının da 7 Şubat'a kadar yükseltildiğini hatırlatmak isteriz, dolayısıyla benzer bir tartışma sürecinin 2014 yılında karşımıza çıkma ihtimali hala var ancak sonuçta bir rahatlama olduğu da göz ardı edilemez. Ayrıca varılan uzlaşma harcama konularını ele almadığı için, büyük tartışmalara yol açan Medicare gibi harcama konuları da Aralık ayında gündemi meşgul edecek gibi görünüyor.
Her ne kadar şuan bir uzlaşma olsa da harcama konusunda Cumhuriyetçiler ve Demokratlar hala farklı görüşlere sahipler, Temsilciler Meclisi Başkanı Boehner, Obamacare adı verilen sağlık reformunu yeniden pazarlık sürecine götürme konusunda tüm güçleriyle mücadele verdiklerini söyleyerek de gelecek haftaların işaretini vermiş oldu. Yani ABD Başkanı Obama bu uzlaşma ile kaybeden taraf olmadığını söylese ve ekonomi çevreleri ise Cumhuriyetçilerin geri adım atarak ilk raundu kaybettiğini söylese de sonuçta esas kaybedenin kapalı kaldığı süre boyunca ABD ekonomisi olduğu konusunda herkes hemfikir.. S&P’nin hesaplarına göre kayıp 24 milyar dolar civarında olabilir…
Ayrıca yine biz tatildeyken Çin’in de büyüme verisi hoş bir sürpiz yaparak %7,8 ile beklentileri aştı ve bu şekilde bu yılki büyüme hedefinin tutturulması konusundaki şüpheleri büyük ölçüde gidermiş oldu ki bu da Asya tarafından da desteleyici bir unsur. Ve bu sabah da Japonya’da yavaşlayan ihracat verisine karşın yende değer kaybının sürmesi ve kurumsal kazançların beklentinin üzerinde geleceği beklentisi ile Japon piyasası 3 haftanın zirvesinde.. 
OVP sonrası yaşadığımız sert satışların ardından ABD’de görüşmelerin başlamış olması BIST’i de sevindirmişti ancak 12-13 Ekim haftasonundan sonuçsuz çıkılması gerginlik de yaratmıştı. 14 Ekim’de ise zaten yarım seans işlem olması nedeniyle normal olarak düşük bir hacimle endeks %0,08 primle 76,234 puandan kapandı. 
Bugün fiyatlayamadığımız gelişmeler ve Asya tarafındaki iyimserlikle alıcılı bir açılış yapıyor olmayı bekliyoruz, FED’in teşvikleri azaltmayı Mart’a bırakacağı spekülasyonu da destekleyici olacaktır, bu havanın devam edip etmeyeceğini ise yarın göreceğiz, hükümet kapalıyken açıklanamayan ABD istihdam verisi yarın açıklanacak. Dirençlerimiz 77,000/77,500/78,500 ve özellikle ilk iki desteğin kolaylıkla aşılması şaşırtıcı olmaz, haftanın devamında olası geri çekilmeler halinde ise 77,000 ve 76,000 seviyesi altına sarkılması 75,000 ve 74,500 seviyelerini gündeme getirir.''
TURKISH YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)