E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsada direnç seviyelerine yaklaşılıyor ---

Borsada direnç seviyelerine yaklaşılıyor

Borsada direnç seviyelerine yaklaşılıyor
09 Mayıs 2014 - 09:05 borsagundem.com

Yellen’in “İstihdam ve konut sektörünün zayıflığına” vurgu yapan ve gevşek para politikasına destek veren açıklamaları olumlu algılandı

''BIST100 Endeksi dünü 814 puanlık (% 1.09) yükseliş ile 75.781 seviyesinden 3.909 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Endekste kısa bir kâr satışı sonrası çıkış hareketi sürerken bono faiz oranlarında ve döviz kurlarında ise düşüş eğilimi devam etti. Banka hisselerinin lokomotif işlevi devam ediyor.  
         
Piyasalarda dalgalı seyirle birlikte çıkış hareketi devam ediyor. Piyasası taşıyacak beklenti ihtiyacı sürmesine rağmen para girişleri, seçimle birlikte zor gündemin geride kalması, alternatif piyasaların zayıflığı, dış piyasalardaki iyimserlik çıkışı destekleyen gelişmeler. İç gündemde, bilançolara bağlı hisse bazlı hareketlilik, faiz indirim tartışmaları, JP Morgan’dan öncekilerin aksine Türkiye için gelen olumlu değerlendirmeler, 14-15 Mayıs’ta MSCI (Gelişen Piyasalar) Endeksinde Türkiye’nin ağırlığının artıp artmayacağı tartışmaları, Cumhurbaşkanlığı eksenli siyasi gelişmeler izleniyor.

Dış gündemde ise, Draghi’nin düşük enflasyona karşı “Gerektiği takdirde Haziran ayında harekete geçmeye hazırız” açıklaması dışında söylem ve faiz kararı açısından öncekilerden çok da farklılık göstermeyen Avrupa Merkez Bankası toplantı sonuçları, Putin’in açıklamalarıyla tansiyonu düşen Ukrayna konusu, ABD makro ekonomik veriler ve FED başkanı Yellen’in açıklamaları öne çıkan konu başlıkları. Yellen’in “İstihdam ve konut sektörünün zayıflığına” vurgu yapan ve gevşek para politikasına destek veren açıklamaları olumlu algılandı. Endeksin önemli direnç seviyelerine yaklaşması ve genelde kâr realizasyonlarının yaşandığı Mayıs ayında bulunulması nedeniyle iyimserlik, sorgulanmasına rağmen korunuyor.   
 
Endekste çıkış trendi sürüyor. İlk dirençler 76.200 ve 77.000 seviyesinde. 77.000 daha önemli. Bu seviyelerde satışlar görülebilir. Sonraki dirençler 78.000-78.500 seviyelerinde bulunuyor. İlk destek 75.300 seviyesinde. Bu seviye günlük işlemler için önemli. 75.300 seviyesinin altında sonraki destekler 75.000 ve 74.500 seviyelerinde görülüyor. Endekste direnç seviyelerinde görülen kâr satışlarına rağmen çıkış hareketi gücünü koruyor.
76.200-77.000 seviyelerini geçemeyen çıkış denemelerinde veya 75.300 seviyesinin altında kâr satışları etkili olabilir.''
MEKSA YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)