E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsada dip geride kaldı---

Borsada dip geride kaldı

Borsada dip geride kaldı
22 Nisan 2020 - 10:15 borsagundem.com

Skybridge'in kurucusu Anthony Scaramucci’ye göre piyasalar en düşük seviyeyi Mart ayında gördü

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

31 yıllık borsa tecrübesine sahip olan Skybridge'in kurucusu Anthony Scaramucci, Yahoo Finance’a verdiği röportajda borsalarda dip seviyelerin Mart ayında kaldığını söyledi.

Pandemi krizinin daha önceki krizlerden farklı olduğunu kabul eden Scaramucci’ye göre aynı zamanda hem sağlık hem petrol hem de küresel finans krizini bir arada yaşıyoruz. Salgın bittiğinde ise inşaat, altyapı ve bankacılık sektörleri bozulmadan ABD Merkez Bankası FED’in 12 trilyon doları bulan teşvikleri sayesinde iyi bir şekilde devam edecek.

Borsalardan 3,7 trilyon dolarlık çıkış olmasına rağmen hükümet ve FED tarafından 12,7 trilyon dolarlık paranın piyasalara girdiğini hatırlatan isim, borsaların daha da yükseleceğini belirtti.

Borsaların dip seviyesinde olup olmadığı piyasa oyuncuları tarafından sıkla tartışılan bir konu. Bazıları Mart ayındaki dip seviyelerin tekrar test edileceğini düşünürken kötü gelen bilançolarla birlikte Nisan ve Mayıs aylarında borsalarda çok fazla risk olabilecegini düşünüyor. IBM ve Coca Cola, satış hacminin Nisan başından bu yana %25 düştüğünü söyleyerek bu çeyrek rakamlarında “ciddi” bir zarar beklediğini söyledi.

Küresel enerji talebinin korona virüsün yayılmasını önlemeye yönelik kısıtlamalardan dolayı çökmesi ile birlikte, piyasada kalan istenmeyen petrolün depolama kapasitelerini zorlayacağına ilişkin endişeler petrol krizini tetikledi. Petrol fiyatları Londra'da, ABD petrol vadeli kontratlarını tarihte ilk kez sıfırın altına indiren satış dalgasının yoğunlaşması ile birlikte yaklaşık 21 yılın en düşük seviyesine indi.

Scaramucci’nin tarafında olanlara göre ise borsalar kötü gelen bilançoları çoktan fiyatladı. ABD Başkanı Donald Trump, ülkedeki üretimi Mayıs ayında tekrardan açmak için baskı yaparken üretimin canlanmasıyla Wall Street boğası kendini bir kez daha gösterecek.

Avrupa borsaları yükselişle açıldı

BIST'in gündeminde TCMB var

ABD vadelileri yeni günde yatay seyir izliyor

Wall Street endeksleri petrol şokuyla sert düştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İlginç23 Nisan 2020 12:17

    Eğer DOWJONES kadar düşeceksek, bugün borsanın 75 binlerde olması gerekiyordu. Ama %10 marj ile bu kayıplar şimdilik ötelenmiş gibi. Tepki alımı o sebeple erken geldi. Ama daha paraşütsüz düşüş bana göre bitmedi. Bence dikkat edilmeli. Aşı bulunmadan, üretim safhasına geçildiği açıklanmadan borsaya falan girilmez arkadaş. Kafayı mı yediniz siz?

  • Ahmet Kara 22 Nisan 2020 20:48

    Corona ile zıtlaşılmaz.Sonucu ağır olur

  • HASO FASAFİSO22 Nisan 2020 19:12

    DİPİ GÖRMESİ İÇİN KORONA BELASI UZARSA GÖRDÜĞÜ DİPİ İKİ KATIYLA YENİ DİP YAPAR,BİST 20-30 BİNLERE GELİR,ÇÜNKÜ KORONA 2-3 YIL SÜREBİLİR,O ZAMAN BORSAYI TERK EDEN EDENE,2008 DE BORSA 10 BİNLERE DÜŞMÜŞTÜ,KAĞITLAR 15-20 KURUŞLARA İNMİŞTİ 2-3 YIL SÜRMÜŞTÜ

  • 01 Adana22 Nisan 2020 15:50

    yav güldürmeyin insanları dibi mibi 2 ay sonra ebeni bibini görūrūz...

  • Yok yav?22 Nisan 2020 12:02

    Yaw he he. Öyle hemen trend mi dönüyormuş? Boğa piyasasında idik 2 yıldır. Şimdi ayı piyasasına girdik ve 2 ayda bitti öyle mi? Milleti ne sanıyor bunlar?

  • genç22 Nisan 2020 11:26

    o zman ikinci dip geliyordur.sonrası gerçek rally