E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada desteklere doğru hareket---

Borsada desteklere doğru hareket

Borsada desteklere doğru hareket
24 Aralık 2013 - 08:52 borsagundem.com

IMF’in ABD ekonomisindeki büyüme görünümünün yükseleceğini işaret etmesi ile ABD borsalarında yükselişler hakim oldu

ALB Menkul Değerler tarafından hazırlanan Borsa İstanbul'da raporu:
    "Yurtiçi negatif ayrıştı…
BİST 100 endeksi dün 67.473 - 70.234 seviyeleri arasında işlem görmüş ve günü yüzde 2,14’lük değer kaybı ile 68.086 puan seviyesinden kapatmıştır. Bankacılık endeksi yüzde 2,26  Sanayi endeksi de yüzde 2,19 değer kaybetmiştir.
ABD tarafında açıklanan Michigan tüketici güven endeksi verisi beş ayın en yükseğine ulaşırken, kişisel gelir verisi beklentilerin altında, kişisel gider ise beklentilere paralel gelmiştir. IMF’in ABD ekonomisindeki büyüme görünümünün yükseleceğini işaret etmesi ile ABD borsalarında yükselişler hakim olmuştur. Veri akışının zayıf olduğu Euro Bölgesi’nde ise IMF’den gelen ABD ekonomisine dair iyimser haberlerin etkisi ile Avrupa borsaları da alıcılı seyretmiştir. Japonya hükümeti aylık raporunda ilk defa deflasyon tabirinin kullanılmaması Asya borsalarında bu sabah alımların etkili olmasını sağlarken, gelişmekte olan ülke borsalarında hafif alıcılı seyir gözlemlenmektedir.
Yurtiçi piyasaların ise negatif ayrıştığını izledik. Geçen hafta başlayan politik riskin etkisi dün de etkisini gösterdi. Endeks ile ters korelasyon gösteren USDTRY değer kazanırken, piyasa faizi de yükseliş göstermiştir. Bugün saat 10:00’da TCMB Başkanı Erdem Başçı Ankara’da 2014 yılında para ve kur politikası ile ilgili basın toplantısı düzenleyecektir. Buradan gelecek açıklamaların endeks üzerinde etkisinin olması beklenmektedir. Politik riski fiyatlayan endekste aşağı yönlü risklerin devam ettiğini belirtmekte fayda görüyoruz.
Bugün ABD tarafında dayanaklı malların siparişleri ile yeni ev satışları verileri takip edilecek iken Euro Bölgesi’nde Fransa büyüme verisi piyasaların takibinde olacaktır. Türkiye tarafında ise veri akışı olmamakla beraber TCMB Başkanı Erdem Başçı’nın konuşması izlenecektir. Dış piyasalar bugün yarım gün, yarın ise tam gün tatil olacaktır.
Endeksin 68.500 direncini yukarı yönlü kırması ve bu seviyenin üzerinde tutunması durumunda 70.000 direncini hedeflemesi olası iken, 68.500 direnci aşağısında kalınması 66.500 desteğine doğru geri çekilmeler getirebilir.
Endekste takip edilmesi gereken direnç seviyeleri 68.500/70.000/72.500  destek seviyeleri 66.500/65.000/64.000 olacaktır. "
ALB MENKUL ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)