E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada destek 63.000'de---

Borsada destek 63.000'de

Borsada destek 63.000'de
27 Ocak 2014 - 08:50 borsagundem.com

Döviz tarafında yaşanan hareketlilik sonucunda Borsa İstanbul geçtiğimiz haftayı satıcılı bir seyirle kapattı

''USDTRY etkisi ile satıcılı kapattı…

BİST 100 endeksi dün 63.271 – 65.779 seviyeleri arasında işlem görmüş ve günü yüzde 1,53’lük değer kaybı ile 64.427 puan seviyesinden kapatmıştır. Bankacılık endeksi yüzde 2,87; sanayi endeksi de yüzde 1,22 değer kaybetmiştir.

Haftanın son işlem gününde ABD ve Avrupa borsaları değer kaybetmiştir. Ayrıca gelişen ülke endekslerinin de değer kaybı yaşadığını söyleyebiliriz. Özellikle gelişmekte olan piyasaların hisse senedi ve para birimlerinde yaşanan iki günlük sert kayıplara Avrupa ve ABD borsalarının da direnemediğini görüyoruz. Gelişmekte olan ülke piyasalarında yaşanan karmaşa risk alımı konusunda yatırımcıların cesaretini kırmaktadır. Ayrıca Moody’s tarafından Cuma günü yapılan açıklamada Fransa ekonomisinin rekabet gücünün az olması ve hükümetin mali pozisyonunda yeni zayıflamalar olması ihtimali nedeniyle AA1 olan kredi notu teyit edilmiş ve görünüm negatifte bırakılmıştır. Davos’ta konuşan Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi ise geçerli olan bütün araçlarla deflasyona mücadeleye hazır olduklarını belirtirken, halen deflasyon riski olmadığının altını çizdi.

Bu sabah Asya piyasalarının seyrine baktığımızda ise Çin’de büyümenin yavaşlamasına yönelik endişeler ve ABD’de FED’in canlandırma önlemlerinden geri atmaya devam edeceği beklentilerinin satış baskısı oluşturduğunu görüyoruz. Bu sabah yayınlanan Japonya Merkez Bankası (BOJ) 19-20 Aralık toplantı tutanaklarına göre de banka üyelerinin FED’in geri adımlarının Japon finans piyasaları açısından olumlu olduğunu belirtmekle beraber, gelişen ekonomilere olan etkilerin yakından izlenmesi gerektiği konusunda hemfikir olmaları bu endişeleri gösteriyor. Japonya’da mevsimsellikten arındırılmış ticaret açığının beklentiden düşük gelmesine rağmen, 2013 yılı ticaret açığının rekor seviyede olmasıyla Asya piyasalarında satışların hızlandığını görüyoruz. Küresel piyasalarda görülen düşüşlerin gelişmekte olan Arjantin ve Türkiye para birimlerini vurmasıyla gelişen ülke piyasalarında da olumsuz seyir görülüyor.

Yurtiçinde ise USDTRY tarafında tansiyonun yükselmesinin ardından endeksin günü satıcılı kapattığını gördük.

Bugün ABD tarafında yeni ev satışları verisi ile Euro tarafında Alman IFO iş ortamı endeksi takip edilecekken yurtiçinde de imalat güveni ve kapasite kullanım oranı verileri takip edilecektir. Bugün aynı zamanda TCMB ek parasal sıkılaştırma uygulayacak, bankalararası piyasada faizleri yüzde 9 seviyesinde oluşturarak yeni politika aracının ilk büyük sınavını verecektir.

Teknik açından endeksin 64.500 direnci üzerinde tutunması durumunda 66.000 direncini hedeflemesi olası iken 64.500 direncinin kırılamaması durumunda 63.000 desteğine doğru gevşeme gelebilir.

Endekste takip edilmesi gereken direnç seviyeleri 64.500/66.000/68.000; destek seviyeleri 63.000/61.500/60.000 olacaktır.''
ALB MENKUL ARAŞTIRMA

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ismail 28 Ocak 2014 00:16

    yarın aksam belli olur artık faizde yükselice borsa yükseliyormus 20 yıldır hiç görmedim artık hersey degişdi valla