E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada dalgalanmalar görülebilir---

Borsada dalgalanmalar görülebilir

Borsada dalgalanmalar görülebilir
27 Mayıs 2021 - 09:24 borsagundem.com

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST-100 endeksinin güne yatay seyirle başlaması bekleniyor.

Güne tepki alımlarıyla başlayan BIST100 endeksi gün içinde dalgalı seyretse de gücünü korudu ve %1.9 artışla 1,427 seviyesinden kapanış yaptı. İşlem hacmi 16.7 milyar TL olarak gerçekleşirken, endekse dahil olan 89 hisse değer kazandı, 10 hisse ise değer kaybetti. Güne başlarken, sabah saatlerinde dolar/TL 8.47 seviyesinden işlem görürken, yurtdışı vadeli piyasalarda ise hafif negatif bir seyir izleniyor.

Küresel hisse piyasalarda genel olarak bekleyiş havası hakim. Dünya çapında güçlü gerçekleşen ekonomik verilerin ve beklentilerin etkisiyle olumlu fiyatlanan piyasalarda, enflasyon endişeleri ve buna bağlı olarak da FED’in tavrı merak konusu olmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz aylarda virüsün yeni varyantı en büyük risk unsuru olarak ortaya çıkarken, yatırımcılar artık daha çok enflasyonu risk olarak görüyor. Her ne kadar FED yetkilileri geçici enflasyon vurgusu yapsalar da, ekonomik veriler ve ekonomilerin yeniden açılacak olması FED’e yönelik beklentileri artırıyor. Ayrıca, aylık 120 milyar dolar tutarındaki varlık alımlarına karşın, FED’in ters repo ihaleleriyle piyasadan likidite çekmeye başlaması, tapering (varlım alımlarını azaltma) endişelerini artıran bir unsur olarak ortaya çıkıyor. Bu aşamada bugün ABD’de açıklanacak olan haftalık işsizlik başvuruları takip edilebilir. Tüm bu beklentilerin yansıması olarak dolar endeksinde de hafif de olsa tepki alımları görülüyor. Öte yandan ABD tahvil faizleri yatay seyrine devam ediyor. ABD’de havacılık ve turizm sektörleri ön plana çıkarken, Avrupa’da nispeten daha genele yayılan bir seyir izliyoruz.

BIST-100 endeksinin güne yatay seyirle başlamasını bekliyoruz. Kısa vadede temkinli yaklaştığımız endekste son düşüş sonrasında dalgalanmanın devamı beklenebilir. Teknik olarak 1,435-1,440 direnç bölgesi iken 1,417-1,403 destek seviyeleri olarak izlenebilir. Kısa vadede oluşan tepe formasyonunun hedefine gelen endekste, oluşacak tepki için havacılık, enerji ve madencilik sektörleri tercih edilebilir. Son birkaç gündür güçlenen bankacılık endeksinde ise 1,205 seviyesin kritik direnç olarak izlemek gerekiyor. 

Şirket Haberleri:

Garanti Bankası (GARAN): Banka 25 Mayıs 2021 tarihinde 367 gün vadeli 279 mn $ ve 294 mn ¬ tutarında iki ayrı dilimden oluşan sendikasyon kredisi anlaşması imzaladığını duyurdu. Dış ticaretin finansmanı amacıyla kullanılacak olan kredinin toplam maliyetinin ABD Doları dilim için Libor + %2,50, Euro dilim için Euribor + %2,25 olarak gerçekleştiği belirtildi. Yorum: Garanti Bankası’nın sağladığı sendikasyon kredisi için çevirim oranını %100 olarak hesaplıyoruz. 2020 yılının aynı döneminde gerçekleştirilen benzer borçlanmaya göre borçlanma maliyetlerinin 25 bp artış gösterdiği gözlemlenmektedir.

(+) Türk İlaç ve Serum (TRILC): Rusya Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılarak halkın kullanımına sunulan CoviVac isimli inaktif Kovid 19 aşısı için Rusya'da yapılan görüşmeler neticesinde
İnternational Research Institute for advance Systems (IRIAS) ile aşının Türkiye'de üretilmesi, ruhsatlandırılması ve dağıtımı için yapılacak olan final anlaşmanın temel esaslarını içeren mutabakat anlaşmasının imzalandığını açıkladı. 

Endeks dışı hisselerde zayıf seyir devam edebilir

Üç hissede pay yapısı değişti

Sert satışların ardından kararsız bir tablo

Küresel piyasaların odağında ABD büyümesi var

Endekste takip edilecek seviyeler

Yabancıların en fazla yöneldiği hisseler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)