E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada bu sabah yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada bu sabah yatay başlangıç bekleniyor

Borsada bu sabah yatay başlangıç bekleniyor
07 Nisan 2021 - 09:05 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor.

• Türkiye’de korona virüs vaka sayısı 49.584 artarak 3.579.185’e yükseldi. Korona virüs hasta sayısı ise bir önceki güne göre 2.003 kişi arttı. Hayatını kaybeden kişi sayısı 211 kişi artarak 32.667’ye yükseldi. İyileşen sayısı ise 3.159.475.
• Fitch, TCMB Başkanı'nın değiştirilmesi, artan piyasa oynaklığı ve lirada değer kaybı sonrasında Türk bankaları için refinansman riskinin arttığını bildirdi . Türk bankacılık sektörünün döviz likiditesinin piyasalara erişimin kısa süre için kapanmasını ve döviz mevduatlarından ılımlı bir çıkışı karşılamak için yeterli seviyede olduğunu vurguladı.
• ABD Başkanı Joe Biden, ülkedeki yetişkinlerin tamamının Covid-19 aşı programına dahil edilmesi için son tarihi 1 Mayıs'tan 19 Nisan'a çektiklerini açıkladı.
• ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, ekonomide hızlı bir toparlanma beklediklerini, ABD'deki daha güçlü bir büyümenin olumlu bir şekilde tüm küresel görünüme yayılacağını söyledi.
• Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonunda kabul edildi.
• IMF, ekonomik toparlanmanın eş zamanlı olmamasının ve gelişmiş ile yükselen piyasa ekonomileri arasında ayrışmasının beklendiğini belirterek, salgın sırasında alınan önlemlerin uzayan değerlemeler ve artan finansal güvenlik açıkları gibi istenmeyen sonuçlara yol açabileceğini açıkladı.
• Kuzey Kıbrıs'ta korona virüs önlemleri kapsamında 'elektronik bileklikle evde karantina' uygulamasına geçiliyor. Elektronik bileklikle ülkeye gelecek ve karantinada kalacak kişilerden bileklik başına 750 lira ücret alınacağını belirtildi.

Ne Olacak?

• Yurtiçinde Hazine Nakit Dengesi, yurtdışı piyasalarda PMI verileri, ABD’de FOMC Toplantı Tutanakları açıklanacak.
• İran müzakerecisi, büyük ülkelerle bugün yapılan nükleer görüşmelerin verimli geçtiğini müzakerelere Cuma günü devam edileceğini açıkladı.
Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde yatay açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

ABD Başkanı Joe Biden’ın 2,3 trilyon dolarlık altyapı ve istihdam planını açıklaması ve beklentilerin üstünde gelen ekonomik datalar sonrasında pozitif geçen ABD Piyasaları dün yerini satıcılı bir seyire bırakırken, Asya borsalarında da Çin Merkez Bankası'nın bankalara yılın geri kalanında kredi arzını kısma çağrısı yapmasıyla bir miktar baskı oluştuğu görüldü.

Yurtiçi piyasalara bakıldığında ise siyasi gündeme ek olarak Pazartesi günü ABD tarafından CAATSA uygulamalarının başlanacağı duyuruldu. ABD Dışişleri Bakanlığı, CAATSA kapsamında Savunma Sanayii Başkanlığı ve Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir'in de aralarında olduğu dört kurum yetkilisine "Rusya ile kurulan ilişkiler" nedeniyle uygulanacak yaptırımların yarın yürürlüğe gireceğini açıkladı. BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününe %0,06 oranında yükselişle 1.442 seviyesinden başlangıç yaptı. Günün ilk yarısında düşüş eğiliminde hareket eden BİST100 endeksinde ikinci yarı satışlar hızlandı. Endeks günü %1,49 oranında düşüşle 1.420 seviyesinden tamamladı. Spor sektörü payları %4,47 oranında değer kazanırken, finansal kiralama faktoring sektörü payları %5,88 oranında değer kaybetti. BİST100 endeksinde 1.437 - 1.454 - 1.462 direnç, 1.411 - 1.403 - 1.386 destek seviyeleri olarak takip edilecek.

Avrupa İstatistik Ofisi Şubat ayı verilerine göre, Euro Bölgesi’nde mevsimsel olarak ayarlanmış İşsizlik Oranı Şubat ayında %8,3 olarak açıklandı. Oran aylık bazda bir değişim göstermedi ancak yıllık bazda %2 arttı. Avrupa Birliği’nde İşsizlik Oranı ise Şubat ayında %7,5 düzeyinde sabit kalırken, yıllık değişim %1 artış oldu.

Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel ve AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Beştepe’de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü. Görüşmenin ardından Ankara’da bulunan Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu binasında bir basın açıklaması düzenledi. AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştirdikleri görüşmeyle ilgili olarak, "Türkiye, aslında yapıcı bir şekilde tekrar ilişki kurmak istediğini gösterdi" dedi.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Nisan kontratı, Salı günü 1.451 - 1.488 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.458 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 20.146 artarak 519.509 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1467 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, özellikle 1.483’ün üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.550 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.444 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.473 ve 1.483 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.452 ve 1.444 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Yabancı işlemlerinde öne çıkan hisseler

 

Tat Gıda sorusu

 

Yabancıların çıkış yaptığı hisseler

 

Günün önemli şirket haberleri 07/04/2021

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)