E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsada bu fırsat hayatta bir kez çıkar---

Borsada bu fırsat hayatta bir kez çıkar

Borsada bu fırsat hayatta bir kez çıkar
09 Temmuz 2020 - 10:56 borsagundem.com

Milwaukee Bucks’ın sahiplerinden milyarder borç yatırımcısı Marc Lasry korona virüs ekonomisinin yatırımcılara hayatlarında bir kez görebileceği bir fırsat sunduğunu belirtti

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Korona virüs küresel bir sağlık krizi oluşturmasının yanı sıra tüm dünya ekonomilerine de sert bir darbe vurdu. Birçok şirketin iflas bayrağını çektiği bu süreçte riskli fon yatırımcıları ise krizin ardındaki fırsatları görmeye çalışıyor.

NBA takımı Milwaukee Bucks’ın sahiplerinden milyarder riskli fon yöneticisi Marc Lasry çarşamba günü Yahoo Finance’a yaptığı açıklamada, “Söylememek gerektiğini biliyorum ama bu hayatta bir kez görülebilecek bir fırsat. Gerçekte iyi bir ekonomi var ve ABD Merkez Bankası (FED) trilyonlarca dolar pompalıyor. Bunu bir kez daha göremeyeceksiniz” ifadelerinde bulundu.

Hisse senetlerinin de iyi bir performans gösterdiği sürece ilişkin Larsy kendisi gibi borç yatırımcılarının bocalayan şirketler için oldukça iyi anlaşmalar yapmaya hazır olduğunu belirtti.

Lasry’nin 14 milyar dolarlık sermaye şirketi Avenue Capital, iflasın eşiğindeki Hertz, Macy’s ve J.C. Penney gibi şirketlere sermaye sağladı. Milyarder yatırımcı, “Başı dertte olan bir sürü şirket var” ifadelerine yer vererek piyasaların içinde bulunduğu süreci Küresel Finans Krizi sırasında olanlarla karşılaştırdı. Lasry, “Hayatta bir kez karşılaşırsınız fakat 10 yıl önce bir kez daha gerçekleşmişti” dedi.

Milyarder borç yatırımcısı geçtiğimiz ay Barrons’a verdiği röportajda iflasların ekonomik olmayan satıcılardan veya satması gereken kişilerden satın almak için iyi bir fırsat olduğunu söylüyor. Avenue Capital da bu noktada devreye giriyor. Lasry röportajında, “Eğer işler yolunda giderse son derece başarılı olurum. Eğer bir şirket tasfiye etmek zorundaysa yine sorun değil, çünkü tasfiyeden para kazanacağım” demişti.

Normale dönüş ne zaman?

Lasry korona virüs etkisinde olan ekonominin 2008 yılındaki çöküşle karşı karşıya olan ekonomiden çok daha iyi konumlandığını belirtiyor. Milyarder yatırımcı konuya ilişkin, “Bugün hepimiz bir şeyi biliyoruz. İki sen sonra çok daha iyi durumda olacağız. İnsanlar tekrar dışarı çıkacak, bir aşı olacak. Asıl sorun şu: Normale dönmemiz ne kadar sürecek?” sorusuyla sözlerine son verdi.

Pandemi hedge fonları vurdu, birer birer kapanıyor

 

Küresel borsalarda Çin rallisi sekizinci gününde

 

Yükselişler bankacılık hisselerinde kar satışı fırsatı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Fırsat09 Temmuz 2020 18:32

    Bencede ancak bir kere bu kadar berbat batabilirler borsada başka gelmez :)))

  • Bika09 Temmuz 2020 14:19

    Covid-19 çıkmadan önce de dünya ekonomisi sorunlarla boğuşuyordu, ihaleyi koronaya bırakarak aşı olununca  mı dünya ekonomisinin sorunları  çözülmüş olacak.

  • KERİM 09 Temmuz 2020 12:39

    DAYI YEME BİZİ..COVİD 19 ÖNCESİNE GÖRE EKONOMİDE NE OLDU DA İYİ OLDU