E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor
29 Mart 2023 - 07:57 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dikkatle, özenle, kararlılıkla sürdürdüğümüz savunma sanayi projelerimizi siyasi ve ekonomik gücümüzün tamamlayıcısı haline getirme safhasındayız.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Türkiye ile Irak arasında ICC'nin verdiği kararla ilgili açıklamada bulunarak verilen kararın Irak ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi arasında yaşanan anlaşmazlıkla ilgili olduğu belirtildi. Bakanlık Türkiye'nin taleplerinin büyük kısmının kabul edildiği ve Irak'ın Türkiye'ye tazminat ödemesine karar verildiği kaydedildi.

İflas eden kripto para borsası FTX'in kurucusu ve eski CEO’su Sam Bankman – Fried'ın Çin’li yetkililere 40 milyon dolar rüşvet verdiği iddia edildi.

Fed Finansal Kuruluşlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Barr, Fed'in gelecekte benzer banka iflaslarını önlemek için daha güçlü bankacılık düzenlemelerine ihtiyaç olup olmadığını değerlendirdiğini söyledi.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı McCarthy, ABD Başkanı Biden'a borç limiti konusunda müzakereleri başlatma çağrısında bulundu.

Alibaba'nın altı iş grubuna ayrılacağı açıklandı.

Ne olacak?

Yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmazken, Almanya’da Tüketici Güven Endeksi açıklanacak.

Macaristan Cumhurbaşkanı Novak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetine karşılık vererek bugün yarın Türkiye'ye resmi ziyarette bulunacak.

Kemal Kılıçdaroğlu ile Muharrem İnce’nin bugün görüşme yapması bekleniyor.

S&P’nin Türkiye değerlendirmesini 31 Mart’ta açıklaması bekleniyor.

Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.
BİST100 endeksindeki satış baskısı dün de devam etti. Endekste gün sonuna doğru satışlar derinleşerek %3’ün üstünde kayıplarla gün tamamlandı. Hacim tarafı ortalamaların altında kalarak 50 milyar TL’nin üstünde gerçekleşirken, 60 g HO’nun altında endeks 7. Günü tamamladı.

SVB’nin artırılan faizler neticesinde tahvil zararı yazması nedeniyle iflasının açıklanması ardından ayyuka çıkan küresel finansal ekosistemdeki riskler, Credit Suisse ve Deutche Bank haberleri ile devam etmişti. Fed ve ECB’nin faiz kararları ile sonraki yaptığı açıklamalarda ‘bankacılık sistemine güvenin’ mesajları, UBS’nin Credit Suisse’yi satın alması, Deutche Bank’ın karlılığın yüksek olması haberleri ve Lagarde’nin AB üyesi ülkelere sunumunda finansal piyasalardaki olumlu seyri artırması risk iştahını globalde artırdı. Fed kararı öncesinde parasal genişlemeye geçilerek büyüme odaklı strateji olabileceği algısı ile dolara olan talebin azalarak güvenli limanlara geçişlerin hızlanması ardından, Powell’ın şahin söylemleri ile Dolar Endeksi 103 seviyelerine kadar yükselmiş, sıkı politika devam mesajı verilmişti. Dolara olan talebin artması ile gelişmekte olan ülke para birimleri baskılanırken, dolar endeksi haftaya gevşeyerek başladı. Global’deki bankacılık krizinin kısmi de olsa haber akışları ile rahatlaması dolar endeksi tarafını gevşetse de Dolar / TL tarafındaki yukarı yönlü seyir sürüyor. Deprem etkileri, yurt içi piyasalarda volatilitenin yüksek, momentumun düşük olması, seçim sürecine yaklaşılarak belirsizlik ortamının artması TL’yi baskılıyor. 13 Mart’ta sığ piyasada 18,50’lere kadar geri çekilen ve 15 Mart’ta yine sığ piyasada 19,40’lara kadar yükselen Dolar/ TL kuru 19,10 seviyesinden işlem görüyor.

TCMB Genel Kurulu toplandı. TCMB Başkanı Kavcıoğlu bankanın Genel Kurulu’unda yaptığı konuşmada “Fiyatlama davranışlarında ve enflasyon beklentilerinde iyileşme ile enflasyonda kalıcı olarak düşüş sağlanacaktır” ifadelerini kullandı. Kavcıoğlu “Önümüzdeki dönemde, Liralaşma Stratejisi kapsamında uyguladığımız politika bileşimi sağlıklı kredi büyümesi kanalıyla finansal istikrarı ve finansman maliyeti kanalıyla potansiyel üretimi desteklemeye devam edecek ve arz-talep dengesine olumlu katkı verecektir” dedi.

VİOP 30 Endeks kontratında alıcılı açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Nisan kontratı, önceki işlem günü 5.308 - 5.519 fiyat aralığında işlem görerek günü 5.321 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 661 azalarak 277.240 adet kontrat olarak gerçekleşti.


VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 5.497 seviyesinin altında hareket etmemiz kısa vadede düşüş eğilimini arttırırken, 5.320’nin üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 5.720 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 5.220 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 5.320 - 5.370 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken, aşağı yönde ise 5.050 ve 5.120 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Asya borsaları Alibaba öncülüğünde pozitif seyrediyor

 

En fazla para girişi olan hisseler 28/03/2023

 

Günün önemli şirket haberleri 29/03/2023

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ferdi29 Mart 2023 09:34

    Bankalardan kaçıyorlar

  • sözün özü29 Mart 2023 09:08

    Önce liralaşma diyenler DOLARLARI doldurdu.... Enayiler  lirada uyanıklar dolarda  olması isteniyor...... Milli para diye bir şey yok...... Milletvekili olmak isteyenlerin çoğu ABD doğumlu........ Çünkü Amerika doğumlular yabancıların yerli işbirlikçisi............... DURMAK YOK YOLMAYA DEVAMMMMMMMMMM

  • VS29 Mart 2023 09:04

    Aman alıcılı açılış beklemeyin ne zaman alıcılı açılsa biz yükseliyor diye bin liralık hisse alıyoruz sonra kaytan bıyıklılar malı çakıyor satıcılı açılsın biz razıyız

  • Düşüncelerim29 Mart 2023 08:47

    Biz vatanımızı, milli paramızı, milli değerlerimizi, milli şirketlerimizi seviyor ve değer veriyoruz. 3 kuruş fazla kazanmak uğruna borsayı mahvedene ödül verilen, şirketlerin bile kendi hissesine sahip çıkmadığı birlik olunmadığı bir dönemde, elin parası için kendi parasını satarak algı oluşturana ne denir? Bunları haketmedik. Spk, MB ve EB lığı oturup seçime giden bir ülkede koruyucu hangi tedbirleri aldınız. Şirketler hangi tedbirleri aldı. Kusura bakmayın bu tabloya karşı sizleri başarılı bulmuyorum. Geleceği öngöremeyen insanların ülke yönetiminde söz sahibi olması çok acı bir durum.