E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor
28 Mart 2023 - 07:53 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "(Deprem sonrası konut yapımı) Deprem sınamasından alnının akıyla çıkan TOKİ'mizi bu süreçte çok aktif şekilde kullanmayı hedefliyoruz.

En düşük emekli maaşının 7.500 TL’ye yükselmesini öngören kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu´nda kabul edildi.

Fed Başkan Yardımcısı Barr: SVB, banka yönetiminin faiz oranı ve likidite riskini etkin bir şekilde yönetmemesi nedeniyle iflas etti ve banka daha sonra sigortasız mevduat sahiplerinin 24 saatten daha kısa bir süre içinde yıkıcı ve beklenmedik bir şekilde kaçışının acısını yaşadı.

Bloomberg'ün haberine göre ECB İcra Kurulu Üyesi Schnabel bu ayki karar metninde önümüzdeki dönem için faiz artışlarına dair işaretler verilmesini istedi. Lagarde ise daha temkinli bir yaklaşımı benimseyerek sözlü bir güvenceyi tercih etti.

Dünya Bankası Başekonomisti Indirmit Gill: Küresel ekonomi, kayıp bir 10 yıl yaşama yolunda. Dünya Bankası, küresel ekonominin ortalama potansiyel büyümesinin 2022 ile 2030 arasında yılda % 2,2 ile 30 yılın en düşük seviyesine gerilemesinin beklendiğini bildirdi.

Binance ile şirketin kurucusu Changpeng Zhao, düzenleme ihlalleri gerekçesiyle ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu tarafından dava edildi.

Ne olacak?

Yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmazken, ABD’de Ticaret Dengesi ve API Ham Petrol Stokları verileri açıklanacak.
S&P’nin Türkiye değerlendirmesini 31 Mart’ta açıklaması bekleniyor.
Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

BİST100 endeksinde geçen haftadan bu yana devam eden  60 g HO’nun geçtiği 5.075 seviyesinin altına sarkmasının ardından oluşan düşüş trendi 6 gündür devam ediyor. Endeks geçtiğimiz işlem gününü 5.000 seviyesinin altında tamamlarken, aylık olarak da %5’e yakın değer kaybetti.

Geçtiğimiz hafta Fed, iki hafta önce ise ECB faiz kararlarını açıklandı. Credit Suisse’den ve SVB’den kaynaklı olarak piyasalar güvercin politikalar beklese de durum beklenildiği gibi olmadı. ECB 50, Fed ise 25 baz puan faiz artırarak yapılan açıklamalarla ‘bankacılık sistemine güvenin’ mesajlar verdi. Hafta sonu ECB, AB ülkelerine bankacılık sisteminin güvenirliğini anlattı.Cuma günü Deutsche Bank paylarındaki sert satışlar endekslere de yansıdı. İki büyük merkez bankası kararları ve UBS’sin Credit Suisse’i satın alması sonrasında kısmi piyasalar finansal ekosistemdeki risklerin azalıyor algısı ile rahatlasa da Deutsche Bank haberleri yeni kriz olur mu gündemini akıllara getirirken, ECB’nin  finansal istikrar için gerekenlerin yapılacağını açıklaması ve Alman hükümetinin Deutsche Bank için 'Çok karlı' olduğunu belirterek endişeye gerek olmadığını söylemesi global piyasalarda risk iştahını artırdı.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Nisan kontratı, önceki işlem günü 5.582 - 5.616 fiyat aralığında işlem görerek günü 5.497 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 944 azalarak 278.233 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 5.564 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 5.550’nin üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 5.900 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 5.400 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 5.500 - 5.550 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken, aşağı yönde ise 5.225 ve 5.300 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 28/03/2023

 

Asya borsaları pozitif seyirde

 

BES'te avantajlı kredi imkanı Resmi Gazete'de

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )28 Mart 2023 09:29

    FEd para bastı avurpa bankaları ve gelişen devletler... para basanlar enflasyon ile mücadelede... karşılıksız basılan sıcak para imha olmadan ekonomıler oturmaz. bu para yelpaze gibi dolaylı biçimde ülke insanlarına yayılmaz ise, bazı yerlerde fazla biçimde var ve patlarsa işte o zaman kriz deriz bir yıl uğraşırız :D ..sorunda o şuan. o bakımdan karşılı olan varlıklara bir atılım oldu. şuan rizk yok dendi ama ya risk bir yerde oluşursa ? kimsede bilmiyor... bu yıl sansasyon haberler zart zurt anıden çıkabilir karşımıza hazırlıklı olup çok fazla kredili işlemlerde kaldıraçlarda toplu bulunmayın... bir haber sert kırmızı mum olarak karşımız açıkıp sizleri ciddi yığratabilir.

  • samet28 Mart 2023 09:24

    borsa out döviz in, kripto in , emtia in.  bence böyle ytd. Borsada kalana allah yardımcısı olsun. ytd. 

  • Ali28 Mart 2023 08:21

    Alıcıyı buldukça satıp dolara geçiyorlar.