E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor
22 Mart 2023 - 08:10 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

YSK’nın 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde Cumhurbaşkanı adaylığı için seçmenler tarafından aday gösterilmek isteyenlerden başvurusu kabul edilenlere ilişkin kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Cumhurbaşkanı adaylığı için seçmenler tarafından aday gösterilmek isteyenlerden, Davut Turan, Doğu Perinçek, Erkan Trükten, Halil Murat Ünver, Hilmi Özden, İrfan Uzun, Muhammed Ali Fatih Erbakan, Muharrem İnce, Sinan Oğan, Tevfik Ahmet Özal ve Yakup Türkal'ın kanunda aranan şartları taşıdıkları anlaşıldığından başvuruları kabul edildi.

ABD Hazine Bakanı Yellen, bankacılık sistemindeki durumun istikrar kazandığını belirterek, attıkları adımların başka bankaların iflas riskini azalttığını ifade etti. Yellen ABD hükümetinin gerekirse güçlü aksiyonlar alabileceği mesajı verdi.

ABD, dört kuruluş ve biri İran bağlantılı Türk vatandaşı olan üç kişiyi yaptırım listesine aldı.

Rusya Devlet Başkanı Putin ve Çin Devlet Başkanı Şi, Moskova'da yaptıkları görüşme sonrasında ortak bildiri imzaladı. Rusya ve Çin 2030'a kadar ekonomide işbirliğini geliştirecek.

Putin, Şi ile gerçekleştirdiği basın toplantısında, "Kolektif Batı nükleer bileşenli silahlar kullanmaya başladığında karşılık vereceğiz." dedi

Japonya Kabine Sekreteri Matsuno, Japonya hükümetinin mevcut mali yılın bütçesinde artan enflasyonun ekonomik darbesini hafifletmek için adımlar için rezerv fonlarından 15 milyar USD fazla tahsis edeceğini söyledi.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis ülkedeki genel seçimlerin Mayıs ayında yapılacağını bildirdi.

IMF ile Ukrayna 15,6 milyar dolarlık yeni finansman programı üzerinde anlaştı.

İsviçre'nin Türkiye'ye altın ihracatı Şubat ayında düşerken, altın fiyatlarının gerilemesiyle Çin ve Hindistan'a altın ihracatı arttı.

Ne olacak?

Fed faiz kararı bugün açıklanacak.
İngiltere’de TÜFE verisi bugün açıklanacak.
ABD'de Senato Bankacılık Komitesi SVB'nin iflasını görüşmek için toplanacak
TCMB faiz kararı yarın açıklanacak.
S&P’nin Türkiye değerlendirmesini 31 Mart’ta açıklaması bekleniyor.
IMF Başkanı Georgieva 24 Mart – 30 Mart tarihleri arasında Çin'e seyahat edecek.

Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.
BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününü de baskılı tamamlayarak 60 g HO altında kalmaya devam etti. Dün kamu bankalarına gelen tahsisli sermaye artırım haberinin endekse katalist olması beklenirken, 5.080 seviyesini referans değer olarak takip edeceğiz.

Bugün merakla beklenen Fed faiz kararı açıklanacak. Fed'in bugün vereceği faiz kararı çok bilinmeyenli denkleme dönüştü desek yanlış olmayacaktır. Çünkü bir önceki faiz kararında 25 baz puan faiz artıran Fed'de anketlerde beklentiler %99 25 baz puan, %1 ise faizlerin sabit kalacağı yönündeydi. Bugün içinse 25 baz puana kesin gözüyle bakılırken, Ocak ayı enflasyon verisinin beklentilerin üstünde kalması neticesinde 50 baz puanlık faiz artırımı kısık sesle konuşulmaya başlandı. Ardından Fed'in yıl sonu enflasyon tahmini için önemli datalardan olan PCE verisinin beklenti üstü kalması ve istihdam piyasalarındaki yukarı yönlü seyrin devam etmesi ile iç talebe bağlı olarak geri geri çekilen enflasyon tarafının baskı olacağı algısı ile 50 baz puanlık faiz artırımı piyasalarda fiyatlanmaya başlamıştı. Geçtiğimiz hafta sonu ise sürpriz haber akışları rüzgarı tersine çevirdi. Varlık sınıflandırılmasında ABD'nin en büyük 16. bankası olan SVB'nin iflasını açıklaması piyasalara bomba gibi düştü. Başka bankalara da kayyum atandığı bilgisinin medyalarda yer alması, finansal ekosistemdeki endişeleri artırdı. Credit Suisse'nin de CDS'lerinin yükselmesi paniğe neden olurken,  bankacılık sistemindeki olumsuz haber akışı resesyon endişelerini tetikledi. Finansal istikrarın sağlanması ve piyasaya kaynak sağlanması adına Fed'in 50 baz puanlık faiz artırım ihtimali anketlerde sıfırlandı. Fiyatlamalarda yıl sonuna doğru parasal genişleme olması adına 50 - 100 baz puan indirim olma olasılığı da yer alıyor.

VİOP 30 Endeks kontratında alıcılı açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Nisan kontratı, önceki işlem günü 5.397 - 5.576 fiyat aralığında işlem görerek günü 5.415 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 6.842 artarak 280.735 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 5.609 seviyesinin altında hareket etmemiz kısa vadede düşüş eğilimini arttırırken, 5.530’un üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 5.800 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 5.330 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 5.460 - 5.500 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken, aşağı yönde ise 5.200 ve 5.250 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Petrol neden düştü?

 

TCBM'den Turkonay Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri'ne faaliyet izni

 

SPK'dan 13 internet sitesi ve 5 kişi hakkında suç duyurusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • FİNANS DÜNYASI22 Mart 2023 12:13

    Ralli başlamıştır kimse merak etmesin.

  • ALİ TEL22 Mart 2023 10:19

    Bugün ralli bekliyorum çünkü fed faiz artışını yapmayacak bize çalışacaktır.

  • HASAN HÜSEYİN KIZILIRMAK22 Mart 2023 10:18

    aracı kurumumu aradım.borsa çok güzel para kazandıracak neden dedim o da abd ve dünya nın gelişmiş ülkeleri sanal ortamda sonsuz para basacaklarını FED in de faiz artımı yapmayacağını endeksimizin 8500 seçimlere kadar geleceğini söylediler.ne yapalım arkadaşlar.

  • Kerem 22 Mart 2023 09:51

    Alıcılı açılış, satıcılı kapanış 4.700