E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor
17 Mart 2023 - 08:08 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde saat 04.41'de 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Mersin Körfezi'nde 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Ön sipariş süreci TOGGg T10X için ilk 4 saatte 7.734 ön sipariş verildi.

ABD hükümeti First Republic Bank'ı kurtarmak için büyük bankalar ile görüşüyor.

First Republic Bank’ın aralarında JPMorgan, Citigroup, Bank of America ve Morgan Stanley’nin de bulunduğu bankalardan yaklaşık 30 milyar dolar mevduat aldığını belirtti.

Ne olacak?

•Yurt içinde Piyasa Katılımcıları Anketi yayımlanacak.
•Euro Bölgesi’nde TÜFE, ABD’de Sanayi Üretim verileri ön planda olacak.
•Fitch'in 18 Mart’ta Türkiye değerlendirmesi açıklaması bekleniyor.

Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

ECB’den dün gerçekleşen faiz kararında 50 baz puanlık faiz artırımına kesin gözüyle bakılırken, hafta sonu ve Çarşamba günü gelen haber akışları, ECB’yi de faiz belirsizliğine zorlayacak gibi göstermişti. Geçtiğimiz haftalarda ECB Başkanı Lagardenin şahin açıklamaları ile ECB’den agresifliğe devam mesajı alan piyasalar, ECB’nin finansal ekosistemdeki bozukluktan kaynaklı olarak ECB’nin yol haritasında değişikliğe gidebileceğini de piyasalarda konuşulmaya başlanmıştı. Ancak ECB, Credit Suisse krizini dikkate almadı desek yanlış olmayacaktır. Sürpriz yapmayarak faizlerde 50 baz puan artışa giden ECB, geleceğe yönelik projeksiyonlarda sinyal vermemesi dikkat çekti. Karar ardından euro değer kazanırken, faiz kararı sonrası mikrofonların başına geçen ECB Başkanı Lagarde; ‘’ Şu an da piyasalarda yaşanan gerilimi yakında takip ediyoruz, fiyat istikrarını sağlamak adına gerekli adımları atmaya hazırız. Euro Bölgesi’ndeki bankacılık sektörü çok güçlü ve likidite anlamında da herhangi bir sıkıntı yok. Aynı zamanda Euro Bölgesi’ne likidite sağlamamız gerekli olduğu takdirde elimizde gerekli araçlar var. Para politikasının yumuşak geçişi için elimizde araçların olduğunu söyleyebiliriz’’ açıklamalarında bulundu.

VİOP 30 Endeks kontratında alıcılı açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Nisan kontratı, önceki işlem günü 5.688 - 5.878 fiyat aralığında işlem görerek günü 5.829 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 2.246 artarak 267.939 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 5.838 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 5.930’un üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 6.230 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 5.730 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 5.860 - 5.900 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken, aşağı yönde ise 5.600 ve 5.650 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

ABD'deki bankacılık krizinin Asya hisselerine etkisi

 

Günün önemli şirket haberleri 17/03/2023

 

Fed'in bilançosu bir haftada 300 milyar dolar arttı

 

14 şirketten kar payı dağıtım kararı: 2'si bedelsiz, 12'si nakit temettü verecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • doğru17 Mart 2023 09:28

    Cumali doğru söylemiş. Yükselse de kazanamıyoruz. Geçen yılki havası kalmadı seçime kadar girmem. Borsa artıya geçiyoruz anında tüm kar yok oluyor. Al sat komisyon öde önceden kurumlar hareket ediyor malı bize kitliyor

  • Cumali17 Mart 2023 08:35

    Borsa yükselsede kazanan yok. Tek kazanan aracı kurumlarla yandaşlar. Alıp sattırıp komisyondan parayı götüren aracı kurumlar. Kimse alıp satmasın.