E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor
23 Ocak 2023 - 07:54 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Devletin kasasından 1 kuruş çıkmadan yapılan İstanbul Havalimanı, bugün Avrupa'nın en yoğun, dünyanın en iyi havalimanları arasında ilk sırada yer alıyor.

Erdoğan: Günde 800.000 yolcu kapasiteli bu metro hattı sayesinde Kağıthane'den İstanbul Havalimanı'na 24 dakikada ulaşılabilecek.

Erdoğan: (Seçim tarihi) Resmi olarak Cumhurbaşkanı'nın bir yetkisi var. 10 Mart'ta Cumhurbaşkanı olarak biz bu yetkimizi kullanacağız ve ondan sonra 60 gün süre var.

Dışişleri Bakanlığı: Ülkemizin tüm uyarılarına rağmen İsveç'te bugün kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'e karşı yapılan aşağılık saldırıyı en güçlü şekilde lanetliyoruz. Bu aşağılık eylem İslam düşmanlığının, ırkçı ve ayrımcı akımların Avrupa'da ulaştığı seviyenin de bir başka göstergesidir.

Dışişleri Bakanlığı: (İsveç) PKK terör örgütü iltisaklı gruplarca ülkemiz karşıtı propaganda eylemi gerçekleştirilmesine müsaade edilmesini en güçlü şekilde kınıyoruz.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati: Faizi yükseltsek enflasyonu baskılardır ama işsizlik patlardı. Şuan piyasa çalışıyor, istihdam daha da artacak. Bu model Türkiye'nin gerçekleriyle örtüşmüş bir model, bundan dolayı da sonuçlarını hızlı alıyoruz

ABD Başkanı Biden, hükümetin 31,4 trilyon dolarlık borç limitine ulaşması üzerine Temsilciler Meclisi Başkanı McCarthy ile bu konuyu görüşeceğini söyledi.

Biden’ın Delaware eyaletindeki evinde 6 gizli belge daha bulunduğu belirtildi.

ABD Hazine Bakanı Yellen, borç limitinin artırılmaması halinde ABD'nin temerrüde düşmesinin küresel bir mali krize yol açabileceğini, ABD dolarının rezerv para birimi rolünün zarar görebileceğini ifade etti.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, NATO üyeliğinin ülkesi için en iyi güvenlik garantisi olacağını belirtti.

İkinci el online oto pazarında 2022'de 1,8 milyon araç satıldı. ikinci el araç fiyatlarında ortalama % 43 artış gerçekleşti.

Brezilya ve Arjantin’in ortak para birimine geçmek için hazırlık yapmaya başladığı belirtildi.

Ne olacak?

• Yurt içinde Tüketici Güven Endeksi açıklanacak.
Euro Bölgesi’nde Tüketici Güven Endeksi açıklanacakken, TSİ 20:45’te ECB Başkanı Lagarde’nin konuşma yapması bekleniyor.
Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

BİST100 endeksi geçtiğimiz haftayı %10'un üstünde yükselişle tamamlarken, en çok kazandıran sektör iletişim sektörü oldu. Endekste 5.400 seviyesi üzerinde kalındıkça pozitif görüşümüz devam ederken, bu hafta başlayacak 2022 yılı dördüncü çeyrek finansal dönemin endekse katalist olmasını beklemekteyiz. BİST şirketlerin bilanço açıklama tarihleriyle ilgili yapılan açıklamada 2022 yılı 12 aylık bilançolarının KAP'ta son yayımlanacağı tarih konsolide olmayanlar için 1 Mart 2023, konsolide olanlar için ise 13 Mart 2023 olarak belirlendi. Banka bilançolarının da en son 13 Mart tarihine kadar açıklanması gerekiyor.

Geçtiğimiz hafta yurt içinde TCMB faiz kararı açıklandı. Merkez, beklentilere paralel olarak faizi %9,00'da sabit bırakırken, liralaşma stratejisi metinde ön plana çıktı. ABD'de geçen hafta açıklanan Aralık ayına ilişkin ÜFE küresel risk iştahını destekledi. ÜFE bir önceki aya göre yüzde 0,5 azaldı. Piyasaların beklentisi %0,1 azalış yönündeydi. Bu oran, Nisan 2020'den bu yana en büyük düşüş olarak kayıtlara geçti. Yıllık bazda da üretici fiyatları Aralık ayında %6,2 oranında beklentilerin altında yükseldi. Piyasa beklentisi ÜFE'nin %6,8 seviyesinde olacağı yönündeydi.

VİOP 30 Endeks kontratında alıcılı açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Şubat kontratı, önceki işlem günü 6.086 - 6.190 fiyat aralığında işlem görerek günü 6.165 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 1.916 azalarak 300.744 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 6.030 seviyesinin üstünde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 6.200’ün üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 6.580 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 6.080 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 6.160 ve 6.200 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 6.100 ve 6.080 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 23/01/2023

 

Erdoğan: Bu bahar bir başka olacak

 

THY kendi kredi kartını çıkaracak!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Murat kan24 Ocak 2023 22:45

    Reyis varol

  • AHMET ÖZBİLEN23 Ocak 2023 10:56

    Arkadaşlar bugünde % 3 yaparız diyorum.bankalara mühtiş para girişi var  sabahleyen sahlandılar .

  • Cem23 Ocak 2023 08:49

    Devletin cebinden çıkması gereken para halkın cebinden çıktığı için halk fakirleşti alım gücü düştü. Yapılırken devletin cebinden çıkmayan paralar iş bitiminden sonra geçiş garantili uçuş garantili hasta garantili sayı karşılanmadığı için 10 katı paraları devletin cebinden çıkmaya başladığından enflasyon uçtu hayat pahalılığı arttıö

  • AHMET ÖZBİLEN23 Ocak 2023 10:54

    Haydi be ordan.Bu hükümeti içten ve dıştan çökertmek için dövize 3 senedir saldırı yapıldı üç senedir hastalıklardan dolayı turizm çöktü, savaşlardan doları enerji fiyatları kat ve kat artınca döviz patladı ve tüm dünyadaki enfllasyon patlaması ile birlikte bizde de malesef olmuştur.ab ülkelerinin hepsine bak sağlık eğitim yiyecek sektörü çökmüş durumda.