E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor
30 Aralık 2022 - 08:08 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

2023 yılının herkese sağlık, huzur, mutluluk ve bol kazanç getirmesini dileriz.

Ekonomim’de yer alan habere göre UNWTO'ya üye ülkelerin yılın dokuz aylık verilerine göre 2019'da en çok ziyaretçi alan ilk 10 ülke sıralamasında 6. sırada olan Türkiye 3. sıraya yükselirken gelir artırmadaki performansıyla da 1. oldu.

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin EYT ve sözleşmeli personellerin kadroya geçişi ile ilgili açıklamada bulundu. Bilgin, EYT ile ilgili, “Süreç aşama aşama ilerleyecek. Meclis kararını verecek. Ocak ayı içinde Meclis'e ileteceğiz. Üzerimize düşen görev sorumluluğunu tamamladık” dedi.

Türkiye'nin doğalgaz ithalatı Ekim'de %30,47 azaldı.

Milli Savunma Bakanı Akar: Bizim Türkiye'de ve Suriye'de yaşayan Suriyeli kardeşlerimizin aleyhine bir şey yapmamız hiçbir şekilde söz konusu değildir.

EPDK, lisans sahibi bir tüzel kişinin bir takvim yılı içerisinde lisansına kayıtlı olan yıllık elektrik enerjisi üretim miktarının piyasada satabileceği oranının 2023 yılı için %50 olarak uygulanmasına karar verdi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: Düşman, Donetsk bölgesini ele geçirme çılgın fikrinden vazgeçmedi.

Arjantin Merkez Bankası, 2023'ün başlarında faiz indirimlerini değerlendirecek.

Ne olacak?

• İngiltere’de piyasalar kapalı olacakken, Türkiye’de Kasım Ayı Ticaret Dengesi açıklanacak.
• İtalya Başbakanı Meloni, 24 Şubat'tan Ukrayna'ya gidecek.
Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

BİST100 endeksindeki Salı ve Çarşamba günkü satış baskısının ardından dün günü alıcılı tamamladı. İnşaat sektörü ve metal eşya makina sektörü payları en çok kazandıran sektör grubu olurken, madencilik sektörü en çok değer kaybeden sektör oldu.
Bankacılık tarafının da ön plana çıktığı geçtiğimiz işlem gününde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından Kasım ayına ilişkin veriler açıklandı. Kasım 2022 döneminde sektörün aktif büyüklüğü 13,8 trilyon TL olurken, bankacılık sektörünün Kasım ayında net karı %475 artışla 53,1 milyar TL’ye yükseldi.
Yabancılar geçtiğimiz hafta 326 milyon dolarlık hisse, 1 milyon dolarlık DİBS sattı. Yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı 4,9 milyar dolar azalışla 194,4 milyar dolara geriledi. Yurt içi yerleşiklerin pariteden arındırılmış döviz mevduatı 5 milyar dolar azaldı. Döviz mevduatı pariteden arındırılmış olarak gerçek kişilerde 2,3 milyar dolar, tüzellerde 2,7 milyar Dolar azaldı.


VİOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Aralık kontratı, önceki işlem günü 5.766 - 6.000 fiyat aralığında işlem görerek günü 5.938 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 52.189 azalarak 930.021 adet kontrat olarak gerçekleşti.
VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 5.886 seviyesinin üzerinde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 5.935’in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 6.325 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 5.835 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 5.965 ve 6.005 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 5.825 ve 5.795 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Asya borsaları yılın son işlem gününde yükseldi

 

Koç Holding'in bilanço tarihi belli oldu

 

SPK'dan 6 kişiye 5 milyon TL para cezası

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)