E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor
09 Aralık 2022 - 07:55 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken: (Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliği) Türkiye'nin dile getirdiği endişeleri gidermek için iki ülkenin somut adımlar attığını gördük. Bu yüzden bunun ilerleyeceğinden eminim.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: 2022 yıl sonu hedefimizi 51,5 milyon ziyaretçi ve 46 milyar dolar gelir olarak bir kez daha yukarı yönlü revize ediyoruz.

ABD, bir Türk işadamı ve şirketlerini İran yaptırımlarını delme suçlamasıyla yaptırım listesine aldı.

ABD Hazine Bakanı Yellen: ABD enflasyonu düşürme konusunda doğru yolda, resesyondan kaçınabilir.

Yellen: Türkiye'nin petrol tankerlerinin Akdeniz'e geçişini bloke etmesinde Rusya'nın rolü olduğuna inanmak için neden yok.

ABD'nin 2023 savunma bütçesini de içeren Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasa tasarısı Temsilciler Meclisi'nde kabul edildi. Tasarı, F - 16 alımını şartlara bağlayan maddeler olmadan kabul edildi.

Bakan Bilgin: (EYT) 1999 öncesi işe girenlerle ilgili bizde dijital ortamlarda kayıt sistemi yoktu.

Bunların büyük çoğunluğu iş değiştirmiş, evrakları kaybolmuş. Bütün bunları organize etmeye çalışıyoruz.

Borsa İstanbul Genel Müdürü Ergun: İleride halka arz potansiyeli olan ama henüz hazır olmayan daha küçük ölçekli şirketlerimizin işlem görebileceği bir girişim sermayesi pazarı oluşturma konusunda SPK ile birlikte çalışıyoruz.

ABD Federal Ticaret Komisyonu, Microsoft'un Activision'u satın almasının durdurulması amacıyla şikayette bulundu.

Danimarka, Kovid - 19 testi pozitif çıkanlara zorunlu karantina uygulamasını kaldırdı.

Çin enflasyon verileri beklentilere paralel geldi.

SOCAR, STAR rafinerisi için Rus ham petrolü alımını durdurdu.

Ne Olacak?

• Yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmazken, ABD’de ÜFE verileri takip edilecek.
Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

BİST100 endeksinde geçtiğimiz işlem günü volatilite yüksekti. Yurt içinden gelen haber akışlarının etkisi ile endeks kuvvetli destek seviyesi olan 4.710 seviyesinden döndü. Gün sonuna doğru gelen tepki alımlarının etkisi ile BİST100 endeksi günü %0,6 oranında yükselişle 4.855 seviyesinden tamamladı. Endeks dün 4.711 - 4.859 aralığında hareket etti. En çok kazandıran sektör grubu madencilik, bankacılık, sigortacılık olurken, en çok kaybettiren sektör iletişim oldu.
Yabancılar geçtiğimiz hafta 340 milyon dolarlık hisse alırken, 24 milyon dolarlık DİBS sattı. Yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı 1 milyar dolar azalışla 203,9 milyar dolara geriledi. Yurt içi yerleşiklerin pariteden arındırılmış döviz mevduatı 2,4 milyar dolar azaldı. Döviz mevduatı pariteden arındırılmış olarak gerçek kişilerde 2,0 milyar dolar, tüzellerde 341 milyar Dolar azaldı.

ABD'de devam eden işsizlik maaşı başvuruları Şubat ayından beri en yüksek seviyeye çıktı. işsizlik maaşı başvuruları 3 Aralık'ta sona eren haftada beklentiye paralel 4.000 artışla 230.000 oldu. Bu artışa rağmen istihdam piyasası güçlü seyrini korudu.


VİOP 30 Endeks kontratında alıcılı açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Aralık kontratı, önceki işlem günü 5.107 - 5.294 fiyat aralığında işlem görerek günü 5.284 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 3.112 artarak 308.395 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 5.344 seviyesinin üzerinde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 5.385’in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 5.550 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 5.260 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 5.350 ve 5.385 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 5.220 ve 5.190 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 09/12/2022

 

En fazla para girişi olan hisseler 08/12/2022

 

SPK, 3 kişiye 6 ay süreyle işlem yasağı getirdi

 

Borsa İstanbul 10 hisseyi VBTS kapsamına aldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)