E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor
22 Kasım 2022 - 07:10 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Harekat Merkezi'ndeki Bakan Akar ile telefonda görüşerek vurulan hedeflere, devam eden faaliyetlere ve etkisiz hale getirilen teröristlere ilişkin bilgi aldı.

Milli Savunma Bakanı Akar: Pençe-Kılıç Harekatı'nın başlangıcından bugüne kadar kara ateş destek vasıtaları ve uçaklar tarafından 184 terörist etkisiz hale getirildi.

Erdoğan, marketlerdeki fiyatlamalara ilişkin olarak, "Değişik öneriler var. Bütün mesele yaptırımın çok daha ağır olması. Bu bunlara ürkütücü gelebilir. Bunu halletmek lazım" dedi.

San Francisco Fed Başkanı Daly bankanın faiz artırımlarına devam edeceğini ve faizlerin muhtemelen %5 civarına yükseleceğini belirtti.

Rusya Başbakan Yardımcısı Novak, Rus petrolüne tavan fiyat uygulayan ülkelere petrol satmayacaklarını belirterek, "Tavan fiyat uygulayacak ülkelere petrol ve petrol ürünleri tedarik etmeyi planlamıyoruz. Petrolümüzü pazar odaklı ortaklara yönlendireceğiz veya üretimi azaltacağız." dedi.

Rusya Devlet Başkanı Putin, küresel gıda piyasasındaki dengesizlikler nedeniyle Batılı ülkeleri suçladı.

Almanya Eski Başbakanı Schröder, Rusya - Ukrayna savaşının bir şekilde durdurulması gerektiğini belirti ve Türkiye'nin kilit rolüne vurgu yaptı.

Ne Olacak?

• Yurt içinde Tüketici Güven Endeksi açıklanacakken, Euro Bölgesi’nde Cari Hesap verisi takip edilecek.
• TCMB faiz kararı Perşembe günü açıklanacak.
• Moody’s’in 25 Kasım’da Türkiye değerlendirmesi yapması bekleniyor.
Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

Çin’de banka kredileri için gösterge sayılan 1 yıl vadeli faiz oranı değişmedi. Ayrıca Çin’de korona virüs kaynaklı ölüm gerçekleşmesi ile endişeler arttı. Asya piyasaları haber akışları ile geçtiğimiz günü negatif tamamlarken, ABD’de tarafındaki faiz karmaşıklığı da devam ediyor. Fed her ne kadar güvercin tutum mesajları verse de Fed başkanları içinde daha şahin tutum sergileyenlerde var. Şu an için enflasyon kaynaklı gelişmelerin öne çıkmasıyla Aralık ayında 50 baz puan artış beklentisi bulunuyor. Şu bir gerçek ki faiz artırımının ne zaman zirve yapacağı ve indirime başlanacağı konusunda keskin bir şekilde görüş ayrılıkları bulunuyor. ABD piyasaları bir süre daha yön arayışı içinde olacak gibi gözüküyor. Çin’de 6 ay sonra coronavirüs kaynaklı ilk ölüm vakası açıklandı. Tedbirlerin tekrar sıkılaşacağı beklentisiyle petrol fiyatlamaları geri çekildi.

BİST100 endeksine baktığımızda endeks günü %0,96 oranında yükselişle tamamladı. En çok kazandıran sektör sigortacılık olurken, en çok kaybettiren sektör kimya petrol plastik oldu. Piyasalar bu hafta Fed’den mesajlar aramak için FOMC Toplantı Tutanaklarını takip edecekken, yurt içi piyasalar TCMB faiz kararına odaklandı.

VİOP 30 Endeks kontratında alıcılı açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Aralık kontratı, önceki işlem günü 4.862 - 5.078 fiyat aralığında işlem görerek günü 5.059 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 9.848 azalarak 278.260 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 5.030 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 5.185'in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 5.435 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 5.035 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 5.145 ve 5.185 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 5.055 ve 5.015 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 22/11/2022

 

Trend GYO yüzde 135 oranında bedelsiz için SPK'ya başvuracak

 

En fazla açığa satış yapılan hisseler 21/11/2022

 

En fazla para girişi olan hisseler 21/11/2022

 

BİST'ten haftanın ilk işlem gününde 5 hisseye tedbir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)