E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor
06 Ekim 2022 - 08:07 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Hazine ve Maliye Bakanı, Ümraniye - Ataşehir - Göztepe Metro Hattı'nın finansman ihtiyacı için imzaların atıldığını açıkladı.

 Rusya Devlet Başkanı Putin'in, Ukrayna'nın Zaporijya Nükleer Santrali'nin Rus mülkiyetine geçirilmesine yönelik kararname imzaladığı bildirildi.

Atlanta Fed Başkanı Bostic: Enflasyon mücadelesinde hala erken dönemlerindeyiz.

San Francisco Fed Başkanı Daly, enflasyonu daha fazla faiz artırımı ile kontrol altına alma taahhüdünün altını çizerken, ekonomi çatlamaya başlarsa Fed'in basitçe ilerlemeyeceğini söyledi.

Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden'ın OPEC+ grubunun günlük petrol üretimini kasımdan itibaren 2 milyon varil azaltma kararından dolayı hayal kırıklığına uğradığını açıkladı.

Libya, OPEC ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubunun günlük petrol üretimini kasımdan itibaren 2 milyon varil azaltma kararından muaf tutulduğunu duyurdu.

AB ülkeleri Rus petrolüne tavan fiyat uygulanması üzerinde anlaştı.

Rusya Başbakan Yardımcısı: Fiyat tavanları getirilirse Rusya petrol üretimini azaltabilir.

İngiltere Başbakanı Truss, BoE’nin faiz oranlarını bağımsız olarak belirleme yetkisini destekleyerek, daha önce merkez bankasının para politikasını belirleme yetkisine ilişkin mevcut çerçevenin gözden geçirilmesine dair konuları geride bıraktı.

İspanya Başbakanı Sanchez ve Almanya Başbakanı Scholz, Avrupa'daki enerji krizini ve güvenlik sorunlarını görüştü. Scholz, "Enerji fiyatlarının düşürülmesi için İspanya ile çok sıkı bir iş birliğinde bulunuyoruz." açıklamasında bulundu.

Fitch, İngiltere'nin kredi notu görünümünü durağandan negatife çevirdi.

Twitter için daha önce yaptığı teklifi geri çeken Tesla'nın patronu Musk, Twitter anlaşmasına yeniden dönerken, daha önce yaptığı teklif fiyatını düşürmek için görüşmeler yaptığı belirtildi.

Dünya Kadınlar Voleybol Şampiyonasında A Milli Kadın Voleybol takımımız çeyrek finale yükseldi.

Ne olacak?

• Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ermenistan Başbakanı Paşinyan'ın bugün Prag'da görüşmesi bekleniyor.
Euro Bölgesi’nde Perakende Satışlar, ABD’de ise İşsizlik Başvuruları açıklanacak.
• ABD Tarım Dışı İstihdam verisi yarın açıklanacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününü %0,76 oranında yükselişle 3.484 seviyesinden tamamladı. Endekste geçtiğimiz gün volatilite de hacim de geçtiğimiz günlere göre daha yüksekti. Endekste en çok kazandıran sektör %4,29 ile ulaştırma olurken, en çok baskılanan sektör %1,70 ile metal ana sanayi oldu.
ABD tarafından güçlü gelen veriler piyasalarda olumlu havanın aksine negatiflik yaratıyor. Çünkü ekonominin güçlü seyri Fed’in faiz artırım ihtimalini güçlendirip, enflasyonu kontrol altına alması için agresif tutumu devam ettireceğini fiyatlıyor. ABD tarafında Tarım Dışı İstihdam verisinin öncü verisi olan ADP verisi 200.000 olan beklentinin üstünde 208.000 olarak açıklandı. İstihdam piyasalarındaki olumlu verilerin gelmesi ile Fed’in yıl sonu 125 baz puan faiz artırma ihtimali %46’dan %67’ye yükseldi. ABD piyasaları gelen veri ile geri çekildi. OPEC+’da JMMC toplantısı tamamladı. Kararda günlük üretimde 2 milyon varillik azalış konusunda anlaşma sağlandığı belirtiliyor. Anlaşma ardından brent petrol arz talep dengesizliğinden 92 doların üstüne çıktı.

VİOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Ekim kontratı, önceki işlem günü 3.850 - 3.973 fiyat aralığında işlem görerek günü 3.948 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 2.448 artarak 330.842 adet kontrat olarak gerçekleşti.
VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 3.800 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 3.960’ın üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 4.300 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 3.770 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 3.920 ve 3.960 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 3.800 ve 3.770 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Rusya, petrol fiyatına sınır getirilmesi halinde üretimi kısacak

 

Günün önemli şirket haberleri 06/10/2022

 

Goldman Sachs'tan ABD ekonomisi tahmini

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)