E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor
04 Ekim 2022 - 08:19 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Türkiye’nin Rusya'nın gaz ödemelerini 2024'e ertelemesini istediği medyalarda yer alıyor.

Dışişleri Bakanlığı, ABD Savunma Bakanlığının, Güney Kıbrıs Rum Yönetimini Ulusal Muhafızlar Bürosu Eyalet Ortaklığı Programına dahil etmesini şiddetle kınadı.

ABD Savunma Müşteşarı: Ukrayna, Herson'da Rusya'yı Dinyeper nehrinin batısından çıkarmayı hedefliyor.

IMF Başkanı Georgieva, Fed’i politikalarında son derece ihtiyatlı ve dünyanın geri kalanı üzerindeki etkisine karşı dikkatli olmaya çağırdı.

Kuzey Kore 2017 yılından bu yana ilk kez Japonya üzerine bir füze atışı gerçekleştirdi. Japonya Hükümet Sözcüsü Matsuno, füzenin ülkenin doğusunda Batı Pasifik bölgesine düştüğünü ve herhangi bir hasar tespit edilmediğini söyledi.

Dışişleri Bakanlığı: Yemen'de tarafları ateşkesin yeniden uygulamaya konulması için çaba göstermeye, BM öncülüğünde yürütülen görüşmelere yapıcı şekilde destek vermeye ve ilgili BM Güvenlik Konseyi kararları ve yerleşik uluslararası parametreler temelinde, diyalog yoluyla ve anayasal meşruiyet çerçevesinde meseleye barışçıl bir çözüm bulmaya çağırıyoruz.

New York Fed Başkanı Williams, enflasyonun soğumaya başladığına dair yeni işaretler olmasına rağmen, temel fiyat baskılarının çok yüksek kaldığını, bunun da Fed’in enflasyonu kontrol altına almak için ileriye doğru baskı yapması gerektiği anlamına geldiğini bildirdi.

AB, enerji krizi yoğunlaştıkça olası elektrik kesintilerine ve diğer acil durumlara hazırlanıyor.

Avustralya Merkez Bankası politika faizini 25 baz puan artışla %2,60 seviyesine yükseltti. Bu seviye 2013 yılından bu yana ki en yüksek seviye olarak kayıtlara geçti.

İngiltere Maliye Bakanı Kwarteng’ın orta vadeli bütçe planını açıklamayı öne çekeceği medyalar yer alıyor.

Ne olacak?

• Ticaret Bakanı Muş, Eylül ayı dış ticaret rakamlarını yarın açıklayacak.
Euro Bölgesi’nde ÜFE verileri açıklanacak.
• OPEC+ Toplantısı 5 Ekim’de gerçekleşecek.
Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününü pozitif tamamladı. Dün sabah saatlerinde TÜİK tarafından enflasyon verisi sonrasında Eylül ayında TÜFE %3,80 olan beklentilerin altında %3,08 artış gösterirken, yıllık bazda TÜFE Ağustos ayındaki %80,2 seviyesinden Eylül ayında %83,45 seviyesine yükseldi. Yurt içinde açıklanan enflasyon verisi ardından fiyatlar genel düzeyindeki artışların şirket karlılıklarını olumlu etkileyebileceği algısı daha önce de olduğu gibi Borsa’yı tetikleyici unsurlardan olarak ön plana çıktı. Akşam saatlerinde ise HALKB’ye ABD Anayasa Mahkemesi'nde cezai dokunulmazlık için duruşma hakkı tanındığı haberi sonrasında HALKB payı tavan oldu. HALKB’nin tavan olmasıyla diğer banka paylarının da eşlik etmesi endeksin günü %6'nın üstünde değer kazanarak kapamasını sağladı. ABD’de ISM imalat verisinin beklentilerin altında gelmesiyle Fed'inf faiz artırımlarına ara verebilir mi beklentileri ardından ABD borsa endekslerinde yükselişin ivme kazanması ile Borsa’lar günü yeşil kapattı.
Geçtiğimiz işlem gününde en çok kazandıran sektör bankacılık olurken, bankacılık sektörünü ulaştırma ve iletişim takip etti.

VİOP 30 Endeks kontratında alıcılı açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Ekim kontratı, önceki işlem günü 3.525 - 3.942 fiyat aralığında işlem görerek günü 3.900 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 16.261 azalarak 331.980 adet kontrat olarak gerçekleşti.
VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 3.616 seviyesinin üstünde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 4.300’ün üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 4.070 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 3.720 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 3.970 ve 4.070 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 3.770 ve 3.720 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 04/10/2022

 

New York Fed Başkanından enflasyon yorumu: İşimiz henüz bitmedi

 

En fazla açığa satış yapılan hisseler 03/10/2022

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)