E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor
19 Ağustos 2022 - 08:00 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, tahıl ihracatı girişimi ve Zaporijya Nükleer Santrali'ndeki durumu ele aldı.

Erdoğan: Üçlü görüşmemizde, İstanbul Mutabakatı'nın oluşturduğu müspet havanın kalıcı barışa tahvil edilmesi imkanlarını değerlendirdik.

Türkiye, Ukrayna'nın savaş nedeniyle tahrip olan altyapısının yeniden inşası amacıyla anlaşma imzalandı.

Zelenskiy: BM, Zaporijya'nın Rus birliklerinden arındırılmasını sağlamakla yükümlü.

Sırbistan ve Kosova liderlerinin Brüksel'deki görüşmesinden sonuç çıkmadı.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, küresel gıda krizinin şiddetinin azaldığını söyledi

İngiltere Merkez Bankası PPK kurucu üyesine göre faiz oranlarının enflasyonu dizginlemek için %6'ya ulaşması gerekiyor.

Almanya Maliye Bakanlığı: Almanya'nın ekonomik görünümü karamsar.

Ne Olacak?

•Yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmazken, İngiltere’de Perakende Satışlar, Almanya’da ÜFE verileri açıklanacak.
•Fed Başkanı Powell 26 Ağustos'ta Jackson Hole konferansında konuşacak
•Rusya Devlet Başkanı Putin ve Çin Devlet Başkanı Xi, Kasım ayında Bali'de yapılacak G20 zirvesine katılacaklar
•Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

Borsa İstanbul, Perşembe günü alımların devam etmesiyle sanayi sektörü hisseleri öncülüğünde yükselişini sürdürdü. BIST 100 endeksi, 3.000 seviyesini geçti. Son zamanlarda borsada yabancı yatırımcılar net alıcı konumunda bulunuyor. 12 Ağustos haftası itibarıyla yabancı yatırımcılar borsada 270 milyon dolarlık alım yaptı. Söz konusu rakam Kasım 2021'den bu yana en yüksek seviye olarak kaydedildi.

Küresel Merkez Bankalarının artan fiyatları kontrol altına almak için uyguladığı sıkılaşma politikalarına rağmen, Merkez Bankası ağustos ayı Para Politikası Kurulu’nda sürpriz yaptı ve yılın ilk faiz indirimine 100 baz puanla imza attı. Faiz indirimi kararıyla Dolar/TL hızla 18’i geçti, borsa aşağı geldi. Merkez’in bu indirimle yüksek enflasyonu değil büyümeyi önceliklendirdiği dikkat çekti. Merkez Bankası en son Aralık 2021’deki PPK toplantısında 100 baz puanlık indirim yaparak faizi %14’e çekmişti. Ardından 7 toplantısını pas geçen Merkez Bankası PPK ağustos toplantısında 100 baz puanlık indirim daha yaptı. TCMB karar metnine bakıldığında ‘Küresel barış ortamı ile dezenflasyonist sürecin başlayacağının ön görülmesi ve küresel büyümeye yönelik belirsizliklerin ve jeopolitik risklerin arttığı bir dönemde sanayi üretiminde yakalanan ivmenin ve istihdamdaki artış trendinin sürdürülmesi açısından finansal koşulların destekleyici olmasının önem arz ettiği, bu kapsamda politika faizinin 100 baz puan düşürülmesine karar verildiği’ belirtildi. Merkez Bankası'nın sürpriz faiz kararının ardından TL'deki değer kaybı hızlandı. Dolar/TL, 18.14 ile 20 Aralık'tan bu yana en yüksek seviyesini gördü. BIST 100 endeksi, dünde %1 oranında değer artışıyla 3.000 seviyesinin üstünü görürken bankacılık endeksinin yükselişi bu hafta %14’e yakın değer artışı borsanın yukarı hareketinde en önemli faktör oldu. Diğer yandan endeks, son bir aydır net bir yükseliş trendinde bulunurken, Haziran ayındaki kısıtlı düzeltmenin ardından 18 Temmuz itibarıyla ivme kazanan BIST 100 endeksi, bu süre zarfında %26 oranında yükseliş gördü. 2. çeyrek bilanço gönderimlerinin sona ereceği bir süreçte endekste kısa vadeli düzeltmeler gözlense de orta vadede yükseliş beklentimiz devam etmektedir.

VİOP 30 Endeks kontratında alıcılı açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Ağustos kontratı, önceki işlem günü 3.206 - 3.355 fiyat aralığında işlem görerek günü 3.328 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 9.377 azalarak 390.244 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 3.200 seviyesinin üzerinde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 3.420’nin üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 3.500 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 3.270 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 3.380 ve 3.420 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 3.300 ve 3.270 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

SPK, 41 internet sitesi hakkında hukuki işlem başlatıyor

 

SPK'dan bir kişi hakkında suç duyurusu

 

SPK'dan Nurol Holding'e para cezası

 

Say Yenilenebilir Enerji'nin bedelsiz başvurusu onaylandı

 

Trabzonspor transferi KAP'a bildirdi! İşte kasadan çıkacak miktar

 

BİST, 7 hisse ve 6 yatırımcıya tedbir uygulanmasını kararlaştırdı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)