E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor
05 Ağustos 2022 - 08:12 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

ABD, maymun çiçeği salgınını halk sağlığı acil durumu ilan etti.

ABD Başkanı Biden, enflasyonun düşürülmesine yönelik yasa tasarısının geçirilmesi için Kongreye çağrıda bulundu.

Milli Savunma Bakanı Akar, Ukrayna limanlarında bekleyen tahıl ve gıda maddesi yüklü gemilerden üçünün bugün seyre başlamasının planlandığını açıkladı.

İptal edilen KPSS sınavı sonrasında Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun: KPSS sonucu geçerlilik süresi bir sonraki KPSS ile birlikte son iki yılın KPSS sonuçlarını da kapsayacak şekilde uygulanacak, herhangi bir hak kaybına neden olunmayacaktır.

Cleveland Fed Başkanı Mester, politika yapıcılarının sıkı para politikasından vazgeçebileceklerini hissetmeden önce, birkaç aylık enflasyonun Fed’in %2 hedefine geri döndüğünü görmesi gerektiğini yineledi.

Rusya'nın doğal gaz arzını kesmeye başlamasıyla gaz tüketimlerini düşürmeyi planlayan Avrupa Birliği ülkelerinde kömür tüketiminin bu yıl %7 artması bekleniyor.

Ne olacak

• Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile Bugün Soçi’de görüşecek.
• Almanya’da Sanayi Üretim Endeksi, ABD’de Tarım Dışı İstidam ve İşsizlik Oranı açıklanacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem günü hem gün içi en yüksek seviye hem de kapanış rekorunu kırdı. ABD Temsilciler Başkanı Pelosi'nin Tayvan ziyaretini sorunsuz tamamlaması, ABD'de PMI verilerinin beklentilerden iyi gelerek ekonomide toparlanma sinyalleri verilmesi globalde risk iştahını artırırken, yüksek enflasyon ortamında getiri arayışının Borsa İstanbul olarak ön plana çıkması ile güçlü finansal sonuçların etkileri de yurt içini piyasaları destekledi. Yurt içi piyasalar bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in Soçi'deki görüşmesine odaklanacak. Global tarafta ise en önemli haber akışı olarak ABD Tarım Dışı İstihdam olarak görüküyor. Öyle ki geçtiğimiz hafta ABD'de gelen öncü GSYH verisinin de küçülmeye işaret etmesi ile ABD teknik resesyona girmiş ancak ABD kanadı istihdamdaki güçlü seyir nedeniyle resesonda olmadıklarını söylemişti. Bu kapsamda Tarım Dışı İstihdam verisinin öneminin daha da arttığını düşünüyoruz.
Geçtiğimiz gün İngiltere MB faiz kararını açıkladı. 25 baz puan beklentilerin üstünde 50 baz puan faiz artıran İngiltere 27 yıl sonra en agresif faiz artışını gerçekleştirdi. Kararda 8 üye 50 baz puan 1 üye 25 baz puan için oy kullanırken, kararda enflasyon kaynaklı gelişmeler ön plana çıktı.

VİOP 30 Endeks kontratında alıcılı açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Ağustos kontratı, önceki işlem günü 2.969 - 3.009 fiyat aralığında işlem görerek günü 2.996 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 758 artarak 413.150 adet kontrat olarak gerçekleşti.
VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 2.933 seviyesinin üstünde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 3.050’in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 3.100 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 2.950 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 3.050 ve 3.100 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 2.970 ve 2.940 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Metal fiyatları doların zayıflamasıyla arttı

 

İkinci tahıl gemisi de Odesa'dan yola çıktı

 

Hazır giyim ihracatı 1,5 yılın ardından ilk düşüşünü yaşadı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)