E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor
30 Haziran 2022 - 08:21 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Türkiye genelinde 20 - 26 Haziran'da koronavirüs vaka sayısı 26.635 oldu, 17 kişi yaşamını yitirdi.

Beyaz Saray, ABD Başkanı Biden'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinde Finlandiya ve İsveç ile imzalanan üçlü muhtıradan duyduğu memnuniyeti dile getirdiğini ve iki ülke arasındaki yapıcı ilişkilerin sürmesini arzuladığını bildirdiğini aktardı.

Biden, Ukrayna tahılının ülkeden çıkarılması ve İsveç ile Finlandiya'nın NATO başvuruları hakkında yaptıklarından dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti.

Erdoğan: Ukrayna Savaşı’nda denge politikası yürütme gayretindeyiz .

ABD'li Cumhuriyetçi Senatör Graham, Türkiye'ye F - 16 satışına destek verdiğini ve aradaki farklılara rağmen Türkiye'nin önemli bir NATO müttefiki olduğunu kaydetti.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, ek gösterge ile öğrenci affı düzenlemesini de içeren kanun teklifinin görüşmelerinde, en düşük emekli aylığının 3.500 TL’ye çıkarılmasını öngören önerge kabul edildi.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, yeni stratejik konseptin kabul edildiğini açıkladı. Stoltenberg, "Rusya, 2010’daki stratejik konseptte dış ortak iken şimdi direkt tehdit olarak tanımlanıyor." dedi.

Rusya Devlet Başkanı Putin, Finlandiya ve İsveç'in ileride NATO üyesi olmasının kendilerini endişelendirmediğini söyledi.

DSÖ: Kovid - 19 vakaları 110 ülkede artıyor, salgın henüz bitmedi.

Avrupa’nın otomobil üreticilerinden Stellantis, elektrikli araç üretimi ucuzlamazsa otomobil endüstrisinin çökeceği konusunda uyardı.

İngiltere'de otomotiv üretimi, elektrikli araç talebi sayesinde 11 aydan sonra ilk kez arttı.

İngiliz hükümeti elektrik dağıtım kuruluşundan Rus doğalgazının kesilmesi riskine karşı hazırlıklı olmasını istedi.

İran ile ABD arasında Doha'da AB’nin arabuluculuğunda gerçekleştirilen dolaylı müzakereler sona erdi. 2015 nükleer anlaşmasının canlandırılması için yapılan dolaylı müzakerelere ilişkin açıklama yapan AB temsilcisi Enrique Mora, müzakerelerde arzu edilen ilerlemenin sağlanamadığını belirtti.

Rusya'da işsizlik oranı Mayıs ayında %3,9'e düştü.

TFF, Rezerv Lig kurulması ve deplasman yasağının kaldırılması kararı aldı.

Motorinin litre fiyatına 84 kuruş indirim geldi.

Ne olacak?

• Yurt içinde Dış Ticaret Dengesi açıklanacak.
• İngiltere’de büyüme, ABD’de İşsizlik Başvuruları ve Chicago PMI, Almanya’da Perakende Satış verileri ön planda olacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününe küresel piyasalara paralel olarak hafif alıcılı başlangıç yaptı. Ancak BİST100 endeksindeki yaklaşık üç haftadır süren düzeltme hareketi dün de devam etti ve endeks günü 60 g HO’nun altında tamamladı. Buradaki satışların vade sonu olması, hafta sonu riskinin alınmaması algısı ile T2’e nakde geçilmek istemesi ve kredili işlemlerin artarak kredili işlem yapan yatırımcıların kredi maliyetlerini almaması adına satışların derinleştiğini düşünüyoruz.

Petrol ayı kayıpla kapatmaya hazırlanıyor

 

Günün önemli şirket haberleri 30/06/2022

 

DSÖ: Kovid-19 vakaları 110 ülkede artıyor, salgın henüz bitmedi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tolga30 Haziran 2022 09:58

    Bir kerede düşecek satın haberi yapın. Gerçekçi olun.

  • Mucise Reis : )30 Haziran 2022 09:29

     karşılıksız basılan TL ler bir şekilde yakıldı  :D ohh ne güzel dünya... matbaa çalıştıkça Tl miz bollaşıyor, herkesin milyoner olduğu bir ortamda Tl ler yanıyor  :D maşallah...  ŞAKA BİR YANA, ilk olarak tepki alışları gözlemleyebiliriz.. sonra korkanlar ucuz fırsat diyip alır tepelere çıkar, o evrede abd açılışına bakarız ve kar satışı yapıp, garafiklere trade açıdan bakıp alır borsanın yataya girmesini gözlemleriz... sonrasında avrupa borsalarından kopup abd borsa açılışına bakarız... abd vadeliler yatay atar ise bizde yatay tutunur bir umut kapanışa bakarız.. haa abd eksi bizde yine sabah başladığımız yere geri gelebiliriz... program bu olsada, anlık haber açıklamaları programımızı esnetecektir. KIRICI haber olmaması temenni... good luck  trader...

  • Shortçu30 Haziran 2022 08:52

    Dünya vadelileri ekside. 233 bine düşeceğiz bugün yarın. Shorta devam

  • Ali30 Haziran 2022 08:49

    Dünde alıcılı açılış bekleniyordu çöktü

  • KILIÇ30 Haziran 2022 08:33

    alcılı açılış ama sonuunda kitlemeli kapanış oluyor.