E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor
28 Haziran 2022 - 08:22 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızdan işveren tarafıyla görüşülerek asgari ücretin yeniden değerlendirilmesini istedim. Çalışmalar hafta sonuna kadar bitecek, NATO zirvesi dönüşü açıklayacağım.

Erdoğan: Adana'da petrol arama çalışması yaptığımız iki kuyuda yüksek kaliteli petrol bulduk. Petrolün rezerv değeri yaklaşık 1 milyar dolar olarak hesaplanmıştır .

Erdoğan: Temmuz ayı memur maaşları, Kurban Bayramı öncesinde 8 Temmuz'da zamlı haliyle ödenecek .

Erdoğan: 2023'ün Şubat, Mart aylarından itibaren enflasyonu yeniden makul ve hızla daha da aşağılara indirebileceğimiz bir seviyeye çekmiş olacağız .

Mevduatta stopaj indirimlerinde süre 6 ay daha uzatıldı.

BDDK Başkanı Akben: BDDK'nin kararı ticari kredilerin amacına uygun kullanımını sağlayacak .

BDDK, Bankaların Sermaye Yeterliliğinin Ölçülmesine ve Değerlendirilmesine İlişkin Yönetmelik uyarınca, bankaların TCMB'den olan döviz alacaklarına sermaye yeterliliği hesaplamasında kredi riskine esas tutar hesaplanırken %0 risk ağırlığı uygulanabileceğini açıkladı.

NATO: İsveç, Finlandiya, Türkiye arasında anlaşma için çalışıyoruz.

G7 liderleri, Rusya'nın Kremençuk'taki AVM’yi vurmasını savaş suçu olarak nitelendirdi.

Nükleer anlaşma kapsamında İran'a yönelik yaptırımların kaldırılmasına yönelik müzakerelere Katar'ın başkenti Doha'da yeniden başlanacağı bildirildi.

Morgan Stanley, Goldman Sachs, Bank of America ve Wells Fargo, ABD bankalarının geçen hafta yıllık stres testi uygulamasından geçmesinin ardından temettülerini artırdıklarını duyurdular.

Gazprom, planlanan yıllık bakımın tamamlanmasının ardından TürkAkım doğalgaz boru hattı üzerinden Rus gazının tedarikine yeniden başladığını bildirdi.

Ne olacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan 28 - 30 Haziran’da Madrid’de gerçekleşecek NATO Zirvesi’ne katılacak.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu yarın toplanacak.

ECB Başkanı Lagarde’nin konuşma yapması bekleniyor.

Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününe BDDK kararının etkileri ile başladı. BDDK tarafından 24 Haziran 2022 tarihinde açıklanan karar kapsamında bankalar ve finansal kuruluşlar dışındaki, bağımsız denetime tabi şirketlerin kredi başvurusu yaptıkları tarih itibarıyla yabancı para nakdi varlıklarının (altın dahil, efektif döviz ile bankalardaki Yabancı Para mevduat) Türk Lirası karşılığının 15 milyon TL'nin üzerinde olması halinde, bu şirketlerin yabancı para nakdi varlıklarının, en güncel finansal tablolarına göre aktif toplamından veya son 1 yıllık net satış hasılatından büyük olanının %10'unu aşması durumunda, söz konusu şirketlere TL cinsinden yeni bir nakdi ticari kredi kullandırılmamasına karar verildi. Karar ile Cuma günü VİOP akşam seansının normal seans kapanışının yaklaşık 81 puan altında kapatması, Dolar / TL’nin 17,30’lu seviyelerin üstünden 16,50’lere kadar geri çekilmesi ile geçtiğimiz günü belirsizlikler içinde bekleyen piyasalar güne beklentiler dahilinde negatif başladı. Ancak bu durumdan çok fazla şirketin etkilenmemesi ve yurt dışı piyasaların iyi olması ile endeks kısa sürede toparladı. Vade sonu olması ve bayram riskinin alınmaması algısı ile kısa vadeli olarak temkinli olunması gerektiğini düşünmekteyiz.
Dolar / TL tarafındaki yüksek volatilite dün de sürdü. BDDK kararı ardından 16,50’lere dün ise 16,09’lara kadar geri çekilen kur, gün içinde 16,86’lara kadar yükselse de Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ‘’Kredi piyasası gelişmelerine yönelik alınan tedbirler hem Türkiye Ekonomi Modelimiz çerçevesindeki selektif kredi yaklaşımımızı hem de finansal istikrarı destekler niteliktedir. Tüm ekonomi kurumlarımızla birlikte ve eşgüdüm halinde birbirini tamamlayıcı ve finansal istikrarın güçlendirilmesine yönelik tedbirler alınmaya devam edilecektir’’ açıklamaları ile geriledi.

Petrol fiyatları yükseldi

 

Günün önemli şirket haberleri 28/06/2022

 

Resesyon korkusu metalleri eritiyor

 

Mevduatta stopaj indirimi uzatıldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)