E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada, alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada, alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada, alıcılı başlangıç bekleniyor
29 Eylül 2023 - 07:55 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Elektrikte konut aboneleri için zam yapılmazken, sanayi ve ticarethanelere %20 zam yapıldı.

VOA’da yer alan habere göre ABD Senatosu Dış İlişkiler Komisyonu başkanlığını Menendez'den devralan Senatör Cardin, Türkiye'nin F – 16 satın alma talebini değerlendireceğini ve İsveç'in NATO üyeliği dışında başka konuların da kararında etkili olacağını söyledi.

Türkiye, Moldova'ya günlük 2 milyon metreküp doğalgaz ihraç edecek.

Fed Başkanı Powell, Fed’in ekonomiyi etkileme kabiliyetinin insanların ne söylediklerini anlamasına bağlı olduğunu söyledi. Powell, ekonomi eğitimi verenlerin çalışmalarının önemini vurguladı.

ABD'de Senato ve Temsilciler Meclisi arasındaki çekişme sürerken, federal hükümet kapanmaya yaklaşıyor.

IMF: Kapanmayı ABD ekonomisi için önlenebilir bir risk olarak görüyoruz

Richmond Fed Başkanı Barkin, Fed'in bilançosunu ne kadar küçülteceğinin halen üzerinde çalışılan bir konu olduğunu söyledi.

Barkin, ABD merkez bankasının yılsonuna kadar para politikası konusunda ne yapması gerektiğinin
henüz net olmadığını söyledi.

Çin'in borç krizindeki şirketi Evergrande'nin kurucusu Hui Ka Yan'ın, yasa dışı faaliyetlerde bulunduğu şüphesiyle soruşturulduğu bildirildi.

Ne olacak?

S&P’nin Türkiye raporunu bugün yayımlaması bekleniyor.
Çin’de Piyasalar tatil nedeniyle kapalı olacak.
İngiltere’de 2. çeyrek büyüme verileri, Euro Bölgesi’nde öncü TÜFE, ABD’de PCE verileri açıklanacak.
ECB Başkanı Lagarde’nin konuşma yapması bekleniyor.
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek haftaya Londra’da
Yatırımcı Toplantısı düzenleyecek.

Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde hafif alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

BİST100 endeksi, 11 Eylül'de 8.400 olan tarihi zirve seviyesini görmesi sonrasında yaklaşık 1,5 aydır 7.600 - 8.400 bandında hareket ediyor. 8.400 seviyesinin iki defa test edilmesi, endeks üzerindeki iyimserliğimizi arttırıyor. Endeksin kısa vadede 8.180 seviyesinin altında kapanması durumunda 8.000 - 7.900 seviyelerinin kısa vadeli destek haline gelmesini, , yukarı yönde 8.300 - 8.400 seviyesinin kısa vadeli direnç seviyesi olarak takip edilmesini bekliyoruz.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz başkanlığında toplandı. Toplantı sonrası yapılan açıklamada finansal istikrarın güçlendirilmesi, yurt içi tasarrufların artırılması, kaynak dağılımında etkinliğin sağlanması ve finansmana erişimin artırılmasının hedeflendiği belirtildi. Toplantıda yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılmasına yönelik atılması planlanan adımlar görüşüldü. TCMB, geçen hafta politika faizinin 500 baz puan artışla %30'a çıkarıldığı toplantıya ilişkin özetleri yayımladı. Enflasyon beklentilerindeki mevcut seyir ve fiyatlama davranışlarındaki bozulmanın, enflasyon görünümüne dair yukarı yönlü riskleri canlı tuttuğu ifade edildi. Yurt içinde enflasyon TÜİK tarafından 3 Ekim’de açıklanacak.

Yurt dışı piyasaların merakla beklediği ABD’de 2Ç GSYH verisine ilişkin nihai tahminler Ticaret Bakanlığı tarafından açıklandı. Buna göre, ABD'de GSYH yılın ikinci çeyreğinde yıllıklandırılmış olarak %2,1 arttı. Piyasa beklentisi de ekonominin ikinci çeyrekte %2,1 büyümesi yönündeydi

Petrol, kısa bir düşüşün ardından tekrar yükselişte

 

Asya borsaları Wall Street'in ardından yükselişte

 

Rus ekonomisi yılın ilk 8 ayında yüzde 2,5 büyüdü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • TAMYOBAZSEMİHYUFKACI vibratör MUAMMER29 Eylül 2023 09:06

    hafif alcaklarmıi info öle diyo auhuahauhauhau .para bulunamıyo .arap parası 50 milr dolar abd parası onlarca milar dolar şimdi ingilize kaldık huahuhauhauhauha yasasınnnnnnn hurraaa borsaya koşunnnnn gelinnnn .ahuhauhaua 

  • Veysel29 Eylül 2023 09:05

    AİHM kararının ardından Gezi ile ilgili Yargıtay kararı Avrupa Birliği ile krize gebe. Muhtemelen önümüzdeki birkaç ay esip gürleyecek borsayı düşüreceğiz. Sonra Avrupa’nın dediğini yapıp borsayı yükselteceğiz

  • NUSRET ALİBEYSOY29 Eylül 2023 12:24

    NE OLACAK İKİ YANLARINA KAR KALIP ÜLKEYİ KAOSA SÜRÜKLEYENLER TERÖRİSTLER VATANHAİNLERİNE ÜLKE YEŞİL IŞIKMI YAKACAK İDİ.BUNLARIN BİR TANESİNİ ABD VE AB ÜLKESİNDE BİRİSİ YAPSIN DİREK ADAMI YA İDAM YADA BİR TÜRLÜ ÖLDÜRÜRLER.AB VE ABD BİZE REST ÇEKEMEZ İKİSİNİNDE İHTİYACI VAR BOŞ BOŞ GEVEZELİK YAPMA SENİN YORUMUN HALKI HÜKÜMETE VE DEVLETE KARŞI KIRKIRTAN FETÖ SÖYLEMLERİ BUNLAR.