E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada, alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada, alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada, alıcılı başlangıç bekleniyor
22 Eylül 2023 - 07:59 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonda olumlu gelişmeler 2024'ün ilk çeyreğinde görülecek.

Erdoğan: BM, reformları yapamaz, kendini zamanın ruhuna uygun hale getiremezse barışı koruma misyonunu sağlayamaz. Rusya-Ukrayna savaşı bunun en somut örneğidir.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Borrell, Dışişleri Bakanı Fidan'la New York'ta görüşme yapma fırsatı bulduğunu belirterek, AB – Türkiye ilişkilerinde atılacak gelecek adımları ele aldıklarını ifade etti.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Eğer ABD, Çin ile ilgili endişe duyuyorsa ve Asya'ya yönelmek istiyorsa, Putin'in Ukrayna'daki savaşı kazanmayacağını garantilemeli.

Japonya Merkez Bankası, ultra düşük faiz oranlarını korudu ve enflasyon sürdürülebilir bir şekilde %2 hedefine ulaşana kadar ekonomiyi desteklemeye devam edeceği taahhüdünde bulunarak devasa teşvik programını aşamalı olarak sonlandırmak için acele etmediğini gösterdi.

ABD Başkanı Biden: Önümüzdeki hafta ilk ABD Abrams tankları Ukrayna'ya teslim edilecek.

Ne olacak?

•Yurt içinde Turizm İstatistikleri açıklanacak.
•Yurt dışı piyasalarda öncü PMI verileri takip edilecek.
•ABD Başkanı Biden aleyhine açılan azil soruşturmasının ilk oturumu gelecek hafta düzenlenecek.
•S&P’nin Türkiye raporunu 29 Eylül’de yayımlaması bekleniyor.

Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

TCMB, politika faizini 500 baz puan artırarak %30’a çıkardı. Beklentiler geçen hafta 500 baz puan iken, Pazartesi günü KKM ve KOBİ’lere ilişkin gelen haber akışı ile beklentiler kısmi de olsa yukarı yönlü revize edilmişti. Son 3 ayda kümüle enflasyonun yaklaşık %16’larda olması ile de politika faizinin enflasyona yaklaşması adına 600 baz puan beklentimiz mevcuttu. Karar metninde parasal sıkılaşma sürecinin devam ettiği vurgusu yapılırken, enflasyonun yıl sonunda TCMB’nin III. Enflasyon Raporu toplantısındaki üst sınıra yakın seyredebileceğine vurgu yapıldı. Ücret ve kur kaynaklı maliyet yönlü baskılar ile vergi düzenlemelerinin ise enflasyona önemli ölçüde yansıdığı ve aylık enflasyonun ana eğiliminde düşüşün başlayacağı sinyalleri verilirken, enerji fiyatlamalarının enflasyon üstünde baskı oluşturabileceği değerlendirildi.

Fed, Eylül toplantısında faiz oranını değiştirmedi. Banka politika faizini 22 yılın en yüksek seviyesi olan %5,25 – 5,50 aralığında sabit tuttu. Fed, faiz oranının sabit tutulması kararını oy birliğiyle aldı. Aynı zamanda Fed yetkilileri, federal fon oranına ilişkin tahminini bu yıl sonu için %5,6 olarak korurken, yıl sonuna kadar bir faiz artışının daha sinyalini verdi. Banka'nın enflasyon tahminleri ise bu yıl için %3,2'den % 3,3'e yükseltildi, 2024 için %2,5 olarak korunurken, 2025 yılı için %2,1'den %2,2'ye çıkarıldı. Enflasyon tahmini 2026 için %2 oldu.

ABD hisseleri tehlikeli bölgede

 

Günün önemli şirket haberleri 22/09/2023

 

Japonya Merkez Bankası'ndan faiz kararı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)