E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada alıcılı açılış bekleniyor---

Borsada alıcılı açılış bekleniyor

Borsada alıcılı açılış bekleniyor
17 Haziran 2022 - 08:28 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.


ABD Hazine Bakan Yardımcısı Adeyemo önümüzdeki hafta, TCMB ve Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkilileriyle görüşmek üzere Türkiye'yi ziyaret edecek.

Günübirlik kiralan evlerde konaklayanlara kimlik bildirim ve bu evlerde ‘her an ulaşılabilecek’ mahiyette sorumlu işletici bulundurma zorunluluğu getirildi.

ABD Başkanı Biden, ABD'de bir resesyonun kaçınılmaz olmadığı mesajını verdi. Biden, yeniden başkan seçilememesine neden olsa bile Rusya ile ilgili duruşunu da yumuşatmayacağını ekledi.

Japonya Merkez Bankası, Fed'in sıkılaşma döngüsü ve yendeki baskıya rağmen para politikası duruşunu değiştirmedi.

Rusya: Türkiye sınırları da dahil, Suriye'nin kuzeydoğusundaki saldırıları kınıyoruz.

Beyaz Saray, ülkedeki akaryakıt fiyatlarındaki artışa karşı ihracatı sınırlamayı değerlendiriyor.

ECB Eski Başkanı ve İtalya Başbakanı Draghi : ECB'nin faiz artışları Fed'den daha kademeli olacak.

New York eski Fed başkanı Dudley'e göre, Federal Reserve enflasyonu dizginlemek için kısa vadeli faiz oranlarını yükselttiği için gelecek yıl para kaybetme yolunda görünüyor.

İngiltere'deki açık iş ilanları yeni bir rekor yüksek seviyeye çıktı.

Motorine 80 kuruş zam yapıldı.

Ne olacak?

• Yurt içinde Piyasa Katılımcıları Anketi yayımlanacak.
Euro Bölgesi’nde TÜFE, ABD’de Sanayi Üretimi, İmalat Üretimi ve Kapasite Kullanım Oranı takip edilecek.
• Fed Başkanı Powell 22 Haziran'da Senato'da para politikası raporunu sunacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

Fed tarafından merakla beklenen faiz kararı açıklandı. Fed, 28 yılın en agresif faiz artışını gerçekleştirerek 75 baz puan faiz artırdı. Mayıs ayı toplantısında 75 baz puanın masada olmadığı söylense de geçtiğimiz hafta gelen ABD enflasyonun beklentilerin üstünde açıklanmasıyla agresif faiz artırımı Fed tarafından kaçınılmaz oldu. Karar ardından mikrofonların başına geçen Fed Başkanı Powell, bir sonraki faiz kararı için 50 - 75 baz puan faiz artırımı olabileceğine işaret ederken, sözlü yönlendirmelere güvenilmesi gerektiğini dile getirdi.

75 baz puanlık faiz artırımı artından belirsizliklerin bitmesi ile güne tepki alımları ile başlayan piyasalar, resesyon endişesi ile geriledi. ABD vadelilerindeki sert satış baskısının ardından, Almanya 2 ve 10 yıllık, ABD 2 ve 10 yıllık tahvil faizleri sert yükseldi.

BİST100 endeksi de küresel piyasalara paralel geçtiğimiz güne alıcılı başlangıç yapsa da sert geri çekildi. Endekste 2.510 seviyesinin üstüne çıkılamadığı sürece 2.470 - 2.430 seviyelerinin kısa vadeli destek haline gelmesini bekliyoruz.

İngiltere Merkez Bankası Para Politikası Komitesi, dün yaptığı toplantıda politika faizinin beşinci kez artırdı ve son 13 yılın en yüksek seviyesine çıkardı.

VİOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Haziran kontratı, önceki işlem günü 2.736 - 2.840 fiyat aralığında işlem görerek günü 2.764 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 3.346 azalarak 574.173 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 2.830 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede alış eğilimini arttırırken, 2.830’un üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 2.900 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 2.700 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 2.800 ve 2.830 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 2.730 ve 2.700 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 17/06/2022

 

Beyaz metallerde 'resesyon' riski

 

O şirketin yüzde 200 bedelsizi, genel kurulda onaylandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)