E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsada açığa satış tedbirleri iki hisse hariç sona erdi---

Borsada açığa satış tedbirleri iki hisse hariç sona erdi

Borsada açığa satış tedbirleri iki hisse hariç sona erdi
05 Ekim 2022 - 08:12 borsagundem.com

Borsa İstanbul'da açığa satışta yukarı adım kuralı bugün itibarıyla 2 hisse hariç sona erdi.

Borsa İstanbul'da yaşanan sert değer kayıpları sonrası uygulamaya alınan açığa satış işlemlerinde yukarı adım kuralı bugün itibarıyla 2 hisse hariç sona erdi.

Borsa tarihinin ilk vadeli piyasalar krizi sonrası sert düşüşler yaşayan İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (#ISGYO) ve Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (#TSKB) payları için ise açığa satış tedbirlerinin devam edeceği açıklandı.

Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan Borsa İstanbul açıklaması şöyle:

"Mevcut durumda açığa satış yapılabilen BIST 50 Endeksinde yer alan paylarda 14/09/2022 ile 04/10/2022 tarihleri arasında uygulanan yukarı adım kuralı, 05/10/2022 tarihinden itibaren İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (ISGYO) ve Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş. (TSKB) payları dışında uygulanmayacaktır.

Açığa satış işlemlerinde yukarı adım kuralının belirtilen iki payda (ISGYO, TSKB) ikinci bir duyuruya kadar uygulanmaya devam edilmesine karar verilmiştir."

Yukarı Adım – Uptick Kuralı nedir?

Sermaye piyasalarında açığa satışta uygulanan kuralardan biri olan yukarı adım kuralıdır. Organize bir piyasada işlem gören bir menkul kıymetin işlem sırasındaki fiyatının üstündeki fiyata üst fiyat denir. Uptick kuralı da açığa satış işleminin, hissenin en son gerçekleşen işlem fiyatından daha yüksek bir fiyat üzerinden olması kuralı olarak adlandırılır. Ancak, hissenin son gerçekleşen fiyatı bir önceki fiyattan daha yüksekse, açığa satış son gerçekleşen fiyat seviyesinden de yapılabilir.

Borsa manipülasyonunda yeni gelişme: Tutuklandılar

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)