E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada ABD verileri---

Borsada ABD verileri

Borsada ABD verileri
07 Mart 2014 - 08:51 borsagundem.com

Beklentiden düşük gelebilecek veri gelişmekte olan ülke borsalarına destek verebilir

ALB Menkul Değerler tarafından hazırlanan borsa İstanbul Raporu:
   
"Tarım dışı istihdam bekleniyor..
   
BİST 100 endeksi Çarşamba günü  64.174 -  63.494 seviyeleri arasında işlem görmüş ve yüzde 0.88 değer kazanarak 64.004 puan seviyesinden kapatmıştır. Bankacılık endeksi yüzde 0.87 değer kazanırken sanayi endeksi günü yüzde 1.34 alıcılı kapatmıştır.
   
Dün yurt dışında iyimser bir hava söz konusuydu. Sabah Asya ve gelişmekte olan borsalarda yükselişler söz konusu iken, Avrupa borsalarında özellikle Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi'nin konuşması sonrası yükselişler söz konusu idi. Kısaca Draghi Euro Bölgesi'nde ekonomik toparlanmanın devam ettiğini, enflasyonda aşağı ve yukarı yönlü riskleri sınırlı olduğunu, son gelen PMI verilerinin Euro Bölgesi'nde ekonomik toparlanmaya devam ettiğini bildirdi. Enflasyonun önümüzdeki dönemde yüzde 2.00 hedefinin aşağısında kalmak ile beraber bu hedefe yaklaşacağını bildirdi. 2014 yılı ekonomik büyüme beklentisini ise yüzde 1,00 seviyesinden yüzde 1,1seviyesine revize etti. Dün aynı zamanda Almanya'da fabrika siparişleri beklentiden yüksek gelirken, İspanya'nın 10 yıllık tahvil ihalesinde faiz yüzde 3,344'e geriledi.  İngiltere'nin ise İngiltere
Merkez Bankası'nın (BOE) faiz oranını ve varlık alım miktarını değiştirmemesi, aynı zamanda da beklentiden yüksek gelen Halifax ev fiyatları endeks ile pozitif seyrettiğini gördük. >Gelişmekte olan
Doğu Avrupa borsalarında karışık bir seyir görülürken, gerginliğin yeniden tırmanmasıyla Rusya ve Ukrayna'da satışların etkili olduğu görüldü.
   
ABD endeksleri ise olumlu gelen haftalık işsizlik başvuruları verisi ile değer kazandı. New York FED Başkanı William Dudley de, tahvil alımlarının azaltılmasını destekleyerek kötü hava koşullarının
ekonomik görünümde değişiklik yaratmadığını ve azaltma programını gözden geçirecek seviyede olmadığını belirtti. Fabrika siparişleri ise beklentileri karşılamadı.
   
Yurt içinde ise veri akışı zayıf iken, yurt içi piyasalarda yurt dışına bağlı iyimserlik söz konusuydu. Gelişmekte olan ülke para birimlerindeki ralliye uyum sağlayan TL  ile beraber BİST endeksleri de değer kazandı.
   
ABD'den gelen işsizlik başvuruları verisi Asya piyasalarına da bu sabah itibarıyla olumlu etki yapmış görünüyor.  Gelişmekte olan Asya ve Latin Amerika piyasaları da ABD işsizlik başvurularının global ekonomiye duyulan güveni artırması ve Hindistan'ın azalan cari açığının etkisiyle Sensex öncülüğünde yükseliyor. ABD endeks vadelileri de bu sabah itibarıyla pozitif seyrediyor.
   
Bugün en önemli veri akışı ABD tarım dışı istihdam ve işsizlik oranı verisi.  Özellikle beklentisi 150 bin olan tarım dışı istihdam verisi öne çıkmaktadır. Beklentiden düşük gelebilecek veri gelişmekte olan ülke borsalarına destek verebilir.  Aynı zamanda New York FED Başkanı William Dudley'nin konuşması da izlenecek. Almanya'da sanayi üretimi verisi takip edilecek. Hafta sonu Çin'de ticaret dengesi, ihracat, ithalat, TÜFE ve ÜFE verileri global piyasalar açısından önem taşıyacak.
   
Teknik olarak BİST 100 endeksinde 64.500 seviyesi hedefleniyor. 64.500 üzerinde tutunmalarda endeks 66.000 seviyesine doğru toparlanabilir. 63.700 seviyesinin altında ise 63.000 ve 62.300 seviyeleri görünüyor."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)