E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada 78.000 seviyesi önem kazandı---

Borsada 78.000 seviyesi önem kazandı

Borsada 78.000 seviyesi önem kazandı
18 Haziran 2014 - 08:58 borsagundem.com

Güne yükseliş ile başlayan Avrupa borsalarında gün içerisinde yatay seyir hakim olurken FED’in faiz kararı öncesinde günü yükseliş ile tamamladı

''BIST 100 endeksi dün 78.951-77.898 seviyeleri arasında işlem görerek günü yüzde 0.48 değer kazanarak 78.015 seviyesinden kapattı. Bankacılık endeksi yüzde 0.43 değer kazanırken, sanayi endeksi ise yüzde 1.31 değer kazandı.

Dün Euro Bölgesi’nde İtalya ticaret dengesi ile Almanya ve Euro Bölgesi ZEW ekonomik güven endeksleri takip edildi. Euro Bölgesi’nde takibe konu olan verilerin piyasaların beklentilerini karşılayamadığı görüldü. Dün Avrupa tarafında İngiltere’de de TÜFE, ÜFE ve perakende fiyat endeksi verileri takip edildi. İngiltere’de takibe konu olan verilerin piyasaların beklentilerini karşılayamadığı görüldü. Güne yükseliş ile başlayan Avrupa borsalarında gün içerisinde yatay seyir hakim olurken FED’in faiz kararı öncesinde günü yükseliş ile tamamladı. Bugün Euro Bölgesi’nde gündeme konu olan bir veri akışı bulunmamakla birlikte, İngiltere’de İngiltere Merkez Bankası Toplantı Tutanakları açıklanacak.

Dün ABD’de tarafında konut başlangıçları, yapı izinleri ve en önemlisi ABD TÜFE verileri takip edildi. Konut başlangıçları ve yapı izinleri verileri beklentileri karşılayamazken, yıllık beklentisi yüzde 2.0 olan TÜFE verisi yüzde 2.1 düzeyinde açıklanarak beklentilerin üzerinde geldi. Geçtiğimiz günlerdeki yükselişinin ardından dün dalgalı seyrin görüldüğü ABD borsaları, FED’in hedeflerine yaklaştığına işaret eden enflasyon verisi ile bugün akşam saatlerinde açıklanacak olan FED’in faiz kararı öncesinde günü yükseliş ile tamamladı. Bugün ABD’de Haziran ayı FED toplantısından çıkacak kararlar ve FED Başkanı Janet Yellen’in konuşması izlenecektir. FED’in tahvil alımlarını 10 milyar dolar azaltarak 35 milyar dolar seviyesine indirmesi, faizi ise yüzde 0,25 ile sabit bırakması beklenmek ile beraber, FED Başkanı Yellen konuşmaları etkili olacaktır. Yellen’in özellikle ABD ekonomisi ve faiz oranları ile ilgili söyleyecekleri dikkatle izlenecek.

Güne alıcılı seyrin hakim olduğu BIST 100 endeksinde dün günün ilk yarısında tepki alımları karşılaşıldı. Irak'ta yaşanan gelişmeleri yakından takip edildiği piyasalarda rehine krizinin çözülememiş olması görülen alımların sınırlı olmasına neden oldu. Günün ilk yarısını primli kapatmayı başaran BIST 100 endeksinde, günün ikinci yarısında ABD’de açıklanan olumlu TÜFE verilerinin etkisiyle dolar/TL’de görülen yukarı yönlü hareket ve tahvil faizlerinin yükselmesi  BIST 100 endeksinin kazançlarının bir kısmının verilmesine neden olsa da 78.000 seviyesinin hafif üzerinde kapatmayı başardı. Bugün yurt içinde gündeme konu olan veri akışı bulunmamakta birlikte, yurt dışındaki veri akışı, Irak’taki gelişmeler ve teknik seviyeleri izliyor olacağız.

Teknik açıdan 78.000 seviyesi önem taşımaktadır. Endeksin 78.000 seviyesi üzerinde tutunması durumunda 78.600 ve 79.000 seviyeleri direnç seviyeleri olarak izlenilebilir. Endeksin 78.000 seviyesinde tutunamayıp bu seviyede gevşemesi durumunda 77.500 ve 76.500 seviyeleri test edilebilir. 78.000 seviyesi dikkatle izlenmelidir.''
ALB MENKUL ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)