E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBorsa'da 77 bin 500 seviyesi görülebilir---

Borsa'da 77 bin 500 seviyesi görülebilir

Borsa'da 77 bin 500 seviyesi görülebilir
08 Aralık 2016 - 09:05 borsagundem.com

Alan Yatırım; bugünün en önemli gündem maddesini Avrupa Merkez Bankası’nın toplantısı olduğunu belirtti

DÜN NE OLDU? 

BIST 100 ENDEKSİ GLOBAL OLUMLU SEYİR EŞLİĞİNDE YÜKSELDİ…

BIST 100 Endeksi dün İtalya referandumunun geride kalması ve Avrupa Merkez Bankası’ndan parasal genişlemenin 6 ay daha uzatılacağı beklentisi eşliğinde günü %0,8 yükselişle 76,081 seviyesinden tamamladı. 

BUGÜN NE BEKLİYORUZ? 

AVRUPA MERKEZ BANKASI’NIN BUGÜN PARASAL GENİŞLEME SÜRESİNİ UZATMASI BEKLENİYOR…KARAR SAAT 15:45’DE… 

SAAT 10:00 TÜRKİYE EKİM AYI SANAYİ ÜRETİMİ AÇIKLANACAK… 

Global piyasalarda ABD tarafında büyüme beklentileri eşliğinde S&P rekor seviyeye yükselirken, Avrupa tarafında Merkez Bankası’nın parasal genişleme programını Eylül 2017 Almanya seçimlerine kadar 6 ay daha uzatılacağı beklentisi ile olumlu seyir devam etmekte. Sabah itibariyle Asya piyasaları %1 artıda bulunuyor. TL’de de değer kazanımı ise gelişen ülkeler para sepeti eşliğinde yavaşlayarak sürmekte. Bugün saat 10:00 Türkiye Ekim sanayi üretimi verisi açıklanacak. 3. Çeyrek dönemde iç ve dış negatif şoklarla yıllık bazda 2008 sonrasında ilk kez gerileme sonrasında Ekim ayı verilerinde düzelme görülebilir. Ek olarak bugün EKK’nın TL’nin değer kaybını önleyici tedbirlerinin reel sektör tarafındaki kısmının açıklanması beklenilmekte. BIST 100 Endeksinde pozitif seyrin haftasonuna kadar 77,500 seviyelerine doğru devamı beklenebilir.   

ŞİRKET HABERLERİ 

BAGFS…Sınırlı Pozitif… Şirket, Ukrayna ve Yunanistan'a ihraç edilmek üzere Helios-Agrofert ve Teotrade firmalarından toplam 3,020 ton CAN ve AS gübre siparişi aldığını bildirdi. Siparişlerin toplam tutarının 402.540 USD olduğu ve sevkiyatların Aralık ayında tamamlanacağı belirtildi.  (KAP) 

TSKB…Nötr… Şirket Fransız Kalkınma Ajansı’ndan (AFD) 100 milyon TL Euro tutarında kredi temin ettiğini açıkladı. Söz konusu kredi, Türkiye’de yer alan firmaların iş sağlığı ve güvenliği yatırımları ile çalışma ortamında cinsiyet eşitliğini gözeten ve kadınların istihdama katılmasını destekleyen firmaların yapacağı yatırımları finanse etmek amacıyla kullanılacağı açıklandı. (KAP) 

ZOREN…Nötr… Şirketin %99,7 oranında hissedarı olduğu Zorlu Solar Pakistan Limited'ın Pakistan'ın Punjab eyaletinde geliştirmeyi planladığı 100 MW'lık güneş enerji santrali projesi için yaptığı önlisans başvurusunun Punjab Power Development Board tarafından kabul edildiği açıklandı. Bu, Pakistan Hükümeti tarafından 3 yıl sonra kabul edilen ilk yenilenebilir enerji önlisans başvurusu olma özelliği taşımaktadır. Şirketin mevcut kapasitesi 763 MW’tır. (KAP) 

BIST 30 Kontratı 

Aralık vadeli kontrat, dün global olumlu seyir eşliğinde %0,6 yükselişle günü 93,325 seviyesinde tamamladı.

Bugün Aralık vadeli kontratta global olumlu seyrin devamına bağlı olarak hafif yükselişle açılması ve 93,0-94,5 bandında hareket etmesi beklenebilir.  

USDTRY Kontratı 

Türk Lirası cinsinden varlıklar  gelişmekte olan ülke para birimleri arasında dün de güçlü konumunu sürdürdü. Dolar cephesinde hafta içerisinde görülen aşağı yönlü düzeltme hareketi dün de etkisini gösterirken Türk Lirası dolar karşısında %2’ye yakın değer kazanırken, USDTRY Aralık kontratı dünü  %1,57  değer kaybı ile 3,4106 seviyesinde tamamladı. 

Bugün sabah saatleri itibariyle USDTRY paritesindeki seyir göz önünde bulundurularak kontratın güne sınırlı düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz. USDTRY Aralık kontratında yükselişlerin devam edebilmesi için 3,40 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmekte olup, 3,40-3,35 bandı destek konumunda bulunuyor. 

ALTIN/USD Kontratı 

Dün dünya genelinde doların sakin seyri ve Avrupa Merkez Bankası’nın parasal genişlemenin devamına karar vereceğine dair beklentiler altın fiyatlarının yukarı yönlü destekledi. Altında yükselişlerin 1180 seviyesinde hız kestiği görüldü. Bu kapsamda Altın Aralık kontratı dünü  %0,58 değer kazancı ile 1179 US$ seviyesinde tamamladı. 

Sabah saatleri itibariyle Asya seansında altın fiyatlarındaki seyir göz önünde bulundurarak, Altın kontratının güne sınırlı yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz. 

EURUSD Kontratı 

Dün dünya genelinde doların sakin seyrini yükseliş fırsatı olarak değerlendiren EURUSD paritesinde yükselişler 1,0765 seviyesinde hız kesit. Bugün Avrupa Merkez Bankası’nın parasal genişlemeye ilişkin yapacağı açıklamar paritenin seyri için önem arz etmekte. Bu kapsamda EURUSD Aralık kontratı dünü %0,21 değer kazancı ile 1,0758 seviyesinde tamamladı.

 

Sabah saatleri itibariyle EURUSD paritesinde görülen seyir nedeniyle EURUSD kontratının güne yükseliş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

 

 

FOREX YORUMU

DÜN NE OLDU? 

Dün dünya genelinde veri akışının sakin olduğu gündem doların değer kazanma ivmesi kısa süreli nefes alırken dolar endeksi 100 seviyesinin üzerinde tutundu. 

Türk Lirası cinsinden varlıklar  gelişmekte olan ülke para birimleri arasında dün de güçlü konumunu sürdürdü. Dolar cephesinde hafta içerisinde görüeln aşağı yönlü düzeltme hareketi dün de etkisini gösterirken Türk Lirası dolar karşısında %2’ye yakın değer kazandı.  

BUGÜN NE BEKLİYORUZ? 

Bugünün en önemli gündem maddesini Avrupa Merkez Bankası’nın toplantısı oluşturmakta. Bugün gerçekleşecek olan toplantıya ilişkin olarak mevcut durumda Avrupa’da devam eden ve Mart 2017’de sonlanması planlanan parasal genişleme programının süresinin uzatılabileceği beklentisi mevcut. 

Yurt içinde ise Ekim ayına ilişkin sanayi üretimi verisi takip edilecek. 

USDTRY 

Türk Lirası cinsinden varlıklar  gelişmekte olan ülke para birimleri arasında dün de güçlü konumunu sürdürdü. Dolar cephesinde hafta içerisinde görüeln aşağı yönlü düzeltme hareketi dün de etkisini gösterirken Türk Lirası dolar karşısında %2’ye yakın değer kazanırken, gün içerisinde en düşük seviyesi olan 3,38 seviyesini test etti. 

Teknik olarak bakıldığında, USDTRY paritesinde bugün yukarı yönlü hareketin görülebilmesi için 3,4000 seviyesi üzerinde kalıcılık önemi korumaya devam etmekte. USDTRY paritesinde yükselişlerin görülmesi halinde 3,4200 direnç seviyesi hedeflenebilir. Paritede 3,40 seviyesi aşağısında kalıcılık sağlanması halinde zayıf seyir devam edecek olup 3,35 ve 3,32 destek seviyeleri izlenebilir.

EURUSD 

Dün dünya genelinde doların sakin seyrini yükseliş fırsatı olarak değerlendiren EURUSD paritesinde yükselişler 1,0765 seviyesinde hız kesit. Bugün Avrupa Merkez Bankası’nın parasal genişlemeye ilişkin yapacağı açıklamalar paritenin seyri için önem arz etmekte. 

Teknik olarak bakıldığında, EURUSD paritesinde yükselişlerin devam edebilmesi için 1,0765 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmekte olup, yükselişlerde 1,0820 ve 1,0870 direnç seviyeleri hedeflenebilir. Paritede zayıf seyrin görülmesi halinde ise 1,0665 ve 1,0600 seviyeleri izlenebilecek destek seviyeleridir. 

ALTIN 

Dün dünya genelinde doların sakin seyri ve Avrupa Merkez Bankası’nın parasal genişlemenin devamına karar vereceğine dair beklentiler altın fiyatlarının yukarı yönlü destekledi. Altında yükselişlerin 1180 seviyesinde hız kestiği görüldü. 

Altında toparlanma eğiliminin görülebilmesi için, 1174 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmekte olup yükselişlerde 1180 ve 1198 seviyeleri hedeflenebilir. Altında satış baskısının görülmesi halinde ise sırasıyla 1163 ve 1158 destek seviyeleri izlenebilir. 

USDJPY 

Geçtiğimiz hafta USDJPY paritesinde görülen yükseliş eğiliminin yeni haftada da devam ettiği görülmekte. Bu sabah Japonya’da 3. Çeyreğe ilişkin açıklanan büyüme verileri beklentilerin aşağısında açıklandı. 

Teknik olarak bakıldığında, paritede bir süredir görülen düşüş trendi sona ermiş görünüyor. USDJPY paritesinde yükselişlerin devam edebilmesi için 114,00 seviyesinin üzerinde kalıcılık önem arz etmekte olup, paritede toparlanma eğiliminin görülmesi durumunda 114,90 ve 115,90 direnç seviyeleri hedeflenebilir. Paritede görülebilecek geri çekilmelerde sırasıyla 113,20 ve  112,20 destek seviyeleri izlenebilir. 

GBPUSD 

Bir süredir dolar karşısındaki güçlü duruşunu koruyan Sterlin’de dün sınırlı kar satışları görülse de, Sterlin dün de dolar karşısındaki güçlü duruşunu korudu. Dün Sterlin cephesinde görülen kar satışlarında İngiltere’de Ekim ayına ilişkin üretim verilerinin beklentilerin altında açıklanması etkili oldu.  

Teknik olarak bakıldığında bir süredir zayıf seyir izleyen GBPUSD paritesi geçtiğimiz hafta  1,2400 seviyesinin üzerindeki hareketi ile teknik görünümü olumlu bir hal almıştır. Paritede görülebilecek kar satışlarında 1,2560 ve 1,2440 izlenebilecek destek seviyeleri olup, yükselişlerin devam etmesi halinde ise 1,2840 ve 1,2960 direnç seviyeleri hedeflenebilir. 

BRENT 

Geçtiğimiz hafta OPEC toplantısından çıkan karara göre günlük arz 1.2 milyon varil düşürülerek 32.5 milyon varile çekilmesi sonrasında petrol fiyatlarında görülen pozitif seyir kısa süreli kar satışlarına rağmen geniş resimde etkisini sürdürmekte. Dün Enerji Bilgi İdaresi’nin açıkladığı ham petrol stok verilerine göre; petrol stokları 2,39 milyon varil azalış kaydetti. 

Teknik olarak bakıldığında, net bir trendin görülemediği petrolde toparlanma  eğiliminin devam edebilmesi için 53,10 seviyesi üzerinde hareketler görmemiz gerekmekte olup, yükselişlerde 53,70 ve 54,60 seviyeleri hedeflenebilir. Petrolde kar satışlarının görülmesi halinde ise 52,30 ve 51,80 destek seviyeleri takip edilebilir.

 Alan Yatırım

 

 

 

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)