E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsa'da 75.000 üstünde kapanma çabası---

Borsa'da 75.000 üstünde kapanma çabası

Borsa'da 75.000 üstünde kapanma çabası
28 Kasım 2013 - 09:22 borsagundem.com

ABD'de yayınlanan makro ekonomik verilerin tamamının beklentilere paralel ve daha iyi gelmesi ABD ve Avrupa borsa endekslerine pozitif yönde yansıdı

Eti Yatırım tarafından hazırlanan günlük bülten:
"ABD'den gelen güçlü makro verilerin Asya Pasifik borsalarına olumlu yansımasının yanı sıra vadeli borsaların da düşük de olsa artıda seyretmesi nedeniyle BIST-100 endeksinin bugüne 75.000'e doğru bir başlangıç yapmasını bekliyoruz.
Dün ABD'de yayınlanan makro ekonomik verilerin tamamının beklentilere paralel ve daha iyi gelmesi ABD ve Avrupa borsa endekslerine pozitif yönde yansırken, bu durumun varlık alımlarının yakın zamanda azaltılacağı beklentisini canlandırması ise, Borsa İstanbul'da önceki günden gelen satış baskısının devam etmesine neden oldu.
Önceki gün akşam BDDK'nın yayınladığı taslak kredi kartları yasasının daha önceden kısmen fiyatlandırılmış olması dün bankacılık sektörü hisselerinde önemli kayıplar yaşanmasını engelledi. Buna karşılık, gerek sektörün karlılığını törpüleyen adımların devam etmesi, gerekse de kur ve faizlerdeki artışın bu olumsuz seyri destekliyor olması, önümüzdeki aylarda Borsa İstanbul'a yönelik negatif bakmamızın sebeplerinden birini oluşturuyor. Bize göre şu an BİST'e destek verebilecek tek bir gelişme var ve o da İran'ın nükleer müzakereleri ama hemen olumlu bir adım atıldı diyerek her şeyin pozitife dönebileceğini düşünmüyoruz. Bugün ABD piyasaları Şükran günü nedeniyle kapalı olacak. Bu nedenle piyasalara yön verebilecek haber akışı için Avrupa tarafı takip edilecek. Deflasyondan çekinen AB için bugünkü dataların nasıl geleceği önemli. Şayet veriler deflasyonu işaret ederse (ki muhtemeldir), bu durum piyasalarda likidite artışı anlamına gelebileceğinden BİST için aynı şekilde yorumlanmayabilir. Bugünü 75.000'in üzerinde kapamaya çalışacağını düşündüğümüz BİST'de Avrupa verileri izlenmelidir."
ETİ MENKUL ARAŞTIRMA
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)