E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa yükselecek ama keskin düşüş gelebilir---

Borsa yükselecek ama keskin düşüş gelebilir

Borsa yükselecek ama keskin düşüş gelebilir
10 Nisan 2014 - 12:02 borsagundem.com

Nomura Stratejisti Bob Janjuah, S&P 500'ün yükseliş yaşayacağını ancak sonradan düşüş trendine gireceğini söyledi

Nomura stratejisti Bob Janjuah hisselere yönelik küresel gösterge S&P 500’ün şirket gelirlerine ilişkin kaygılara rağmen önümüzdeki ay yüzde 5’in üzerinde bir artış görmesinin muhtemel olduğunu söyledi.

Öte yandan, küresel büyümenin ancak ABD’li tüketicinin bir kez daha kişisel borç ağına düşmesi halinde mümkün olabileceğine dikkat çeken ayı tutumuyla ünlü stratejist, ufukta hala keskin bir düşüşün göründüğü konusunda uyarıda bulunmayı da ihmal etmedi. 

"S&P için 1,950 seviyesini öngörüyorum, dolayısıyla önümüzdeki birkaç ay risk alma algısının sürmesini bekliyorum,” dedi. 

Janjuah, “Verilerde küçük bir yukarı yönlü hareket olsa da aşağı yönlü hareket yerleşiyor ve yatırımcı algısı bu yılın başlarında bir parça geriledi. Bu da piyasaların yeniden kızışması için bir alan olduğu anlamına geliyor,” diye konuştu.

Janjuah, bu kötümserliğine karşın hisse piyasalarını bir süre için gelirler yerine merkez bankası politika yapıcılarının kullandığı tahvil satın alımı ve aşırı düşük faiz oranları gibi araçların sürüklediğine inanıyor. 

Janjuah, "S&P’ye baktığınızda, geçen yılki artışları ayırırsanız artışların büyük bölümü gelirler ya da gelir artışlarından değil hisse geri satın alımlarından gelmiştir,” dedi.

Hisse geri satın alımları, şirketlerin borsalarda işlem gören kendi hiselerini satın almaları ve yatırımcıların elindeki hisse miktarını azaltmalarıyla gerçekleşiyor. Bu araç hissedarlara temettünün yanı sıra nakit sağlarken piyasada kıtlaşan şirket hisselerinin fiyatının yükselmesine yönelik bir araç olarak da kullanılıyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Analist10 Nisan 2014 18:31

    Nihayet gerçekçi bir yorum.

  • JANJUAH SATACAK BEYLER KAÇIN10 Nisan 2014 14:05

    KESKİN DÜŞECEK İSE NİYE %5 KAZANACAK DİYE HİSSE ALSINLAR BU JANJUAH HERHALDE KAFAYI BULMUŞ YA DA KAĞITLARINI %5 YUKARDAN SATMAYA ÇALIŞIYOR,HER HALÜKARDA SATIN DİYOR ASLINDA.

  • uyanık janjuahhh ülen ahhh10 Nisan 2014 13:14

    janjuahhh öyle olumsuz şeyleri yazmış ama %5 s/p artacak diyor yani açılımı ne kadar kereviz varsa hisse alsın %5 satanların cebine girsin sonra nasılsa abd borsaları çökecek alanlarında elinde kalacak.