E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa yatırımcısına sürdürülebilir hisse platformu---

Borsa yatırımcısına sürdürülebilir hisse platformu

Borsa yatırımcısına sürdürülebilir hisse platformu
30 Haziran 2021 - 11:18 borsagundem.com

Nasdaq (NDAQ) bugün, yatırımcıları sürdürülebilir yatırım kararlarında desteklemeyi amaçlayan Nasdaq'ın büyüyen ürün grubunun en son genişlemesi olan ESG Data Hub'ın piyasaya sürüldüğünü duyurdu.

BORSAGUNDEM.COM-DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yeni platform, yatırımcıları cinsiyet çeşitliliği, karbon emisyonları ve iklim riski de dahil olmak üzere geniş bir yelpazedeki önde gelen sağlayıcılardan uzman liderliğindeki ESG (Çevresel, Sosyal ve Yönetişim) veri setleriyle buluşturuyor ve şirketlerin ESG profilleri hakkında ayrıntılı ve somut istihbarat sağlıyor.

ESG Veri Merkezi aracılığıyla, cinsiyet eşitliği, biyoçeşitlilik, itibar riski, iklim riski, karbon emisyonları, net etki ve yenilenebilir teknolojiye sahip şirketlerin bilgilerine yatırımcılar tek bir platformdan ulaşabilecek. istedikleri zaman öğrenilebilecek.

Equileap CEO'su Diana van Maasdijk, "Nasdaq ile ortak olmaktan ve yeni platformlarında güvenilir cinsiyet eşitliği verileri sağlamaktan gurur duyuyoruz. Daha çeşitli liderliğe sahip şirketlerin daha iyi performans gösterdiğini ve daha sürdürülebilir olduğunu biliyoruz. Equileap'in cinsiyet çeşitliliği verileri, yatırımcıların fark yaratmasına ve geri dönüş yapmasına yardımcı oluyor" dedi.

Nasdaq Avrupa Verileri Başkan Yardımcısı James McKeone, “Nasdaq ESG Data Hub, daha özel ve yüksek kaliteli verilere yönelik artan talebe yanıt vererek yatırımcıların daha akıllı ve sağlam temellere dayalı yatırım kararları vermelerine yardımcı oluyor” dedi.

Buffett’ın pandemiden aldığı en büyük ders

Borsa yatırımcılarının iki büyük korkusu

Borsa İstanbul'da toparlanma sürebilir

Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisse senetleri

Pandeminin yeni dalgası ve piyasalar

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)