E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa yatırımcıları Trump zaferine hazırlıklı mı?---

Borsa yatırımcıları Trump zaferine hazırlıklı mı?

Borsa yatırımcıları Trump zaferine hazırlıklı mı?
01 Kasım 2016 - 16:52 borsagundem.com

ABD'de seçimler yaklaşırken, Amerikan borsa yatırımcıları kafalarında şimdiden Hillary Clinton zaferini kurmuş durumdalar fakat analistlerden bu konuda uyarı var

BORSAGUNDEM.COM

ABD'de uzman isimlerin açıklamalarına göre, Donald Trump'ın seçimleri kazanması hâlinde yatırımcılar kendilerini savunmasız halde bulacak ve tıpkı Britanya'da olduğu gibi Brexit benzeri bir politikayla karşılaşacaklar.

Borsa yatırımcıları ve finansal pazarlar Hillary Clinton'ın, Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump karşısında kazanacağını düşünüyor ve son haftalarda da anketler Demokrat adayın ismi öne çıkıyor. Buna rağmen FBI'ın Hillary Clinton hakkında yeniden açtığı soruşturma her şeyi değiştirebilir ve kısa sürede işler Trump lehine dönebilir.

Bilindiği gibi Donald Trump Meksika'dan gelen yasadışı göçmenlere karşı sert bir tavır takınıyor ve seçimi kazanması hâlinde de komşu ülkeye adeta bir 'duvar' örecek, ticaret ilişkilerini de sınırlandıracak. Bu durum Meksika pesosu üzerinde ciddi hareketlilik yaşatırken, Trump'ın olasılığı pesoyu zayıflatıyor ve Clinton zaferi ise bu para birimini muhtemelen en güçlü konuma getirecek.

Trump kazanırsa borsa dibe vuracak

 Ünlü finans stratejisti Steven Barrow'a göre Donald Trump'ın galibiyeti, Brexit'in pounda etki ettiği kadar pesoya etki etmeyecek ama yine de fark yaratacak. Buna rağmen kendisi Donald Trump'ın zaferini de fazla olası görmüyor.

Yine de Barrow'a göre borsa ilerleyen haftalarda gittikçe gergin hâle gelebilir. Yatırımcılar her ne kadar Clinton zaferini beklese de, Donald Trump'ın kazanma olasılığı da hâlâ devam ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)