E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa yatırımcıları için önümüzdeki 3 ay zorlu geçecek---

Borsa yatırımcıları için önümüzdeki 3 ay zorlu geçecek

Borsa yatırımcıları için önümüzdeki 3 ay zorlu geçecek
29 Temmuz 2021 - 11:05 borsagundem.com

Renaissance Macro Research Kurucusu Jeff deGraaf, borsalarda bir ‘yeniden düzenleme’ döneminin yaklaştığı konusunda uyarıda bulundu. Borsa yatırımcılarının önümüzdeki üç ayda “sezonsal bir zayıflığı” deneyimleyeceğini söyledi.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Borsalar söz konusu olduğunda yılın en avantajsız döneminde bulunuyoruz. Bu durum genellikle piyasa koşullarını tanımlamak için yeterli olmasa da, dikkat etmekte fayda var. Wall Street’in uzman yatırımcılarından Renaissance Macro Research Kurucusu Jeff deGraaf perşembe günü yaptığı uyarıda, “önümüzdeki üç ay boyunca piyasa sezonsallığının en zayıf noktasında duruyoruz” dedi.

Market Watch’un haberine göre açıklamasının devamında, “1928’e kadar giden veriler nadiren tehlike çanlarının çalması için yeterli olsa da yükselen piyasa algısı ve pik verilerle sezonsal motiflerin tipik görünmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı. Sezonsallık piyasaların yılın belirli dönemlerinde yüksek ya da düşük performans gösterme eğilimine işaret ediyor.

Belki de bu durum yatırımcılar arasında oldukça popüler olan yatırım mottosu “mayısta sat ve git” sözü tarafından yansıtılıyor. Bu söz ise borsaların kasım ile nisan ayları arasında, mayıs ve ekim ayları aralığından çok daha yüksek performans gösterdiği inanışına dayanıyor. deGraaf’ın da belirttiği gibi bu tür sezonsal faktörler genellikle borsalarda tehlike çanlarının çalınması için yeterli görülmüyor.

borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre ABD’nin önde gelen endeksleri Dow Jones Industrial Average, S&P 500 ve Nasdaq Composite salı günü bir önceki seansta rekor yükselişlerle kapanmalarının ardından geriledi.

Hisseler çarşamba günü ise karışık bir seyir izledi. deGraaf önümüzdeki üç ay boyunca, bir yeniden düzenleme döneminin yüksek ihtimal taşıdığını söyledi. Bu süreçte rotasyon görülebileceğini de açıklamasında ifade eden deGaaf, yatırımcıların borsalardaki güç değişimlerine dikkat etmelerinin önem taşıdığını belirtti.

 

Dolarda geri çekilmenin devamı için kritik destek

 

Piyasalarda toparlanma çabası görülebilir

 

Altın fiyatlarında Powell söyleminin etkisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)