E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa ve dolarda o seviyelere dikkat---

Borsa ve dolarda o seviyelere dikkat

Borsa ve dolarda o seviyelere dikkat
07 Ekim 2018 - 07:57 borsagundem.com

Hürriyet'ten Zeynel Balcı, beklentinin çok üzerinde gelen enflasyon rakamları sonrası piyasalardaki olası gelişmeleri analiz etti, borsa ve dolardaki kritik seviyelere dikkat çekti. İşte Balcı'nın Hürriyet'teki o yazısı:

Eylül enflasyonu beklentilerin çok üzerinde gelince piyasanın gündeminde oturdu.

Yüksek enflasyon piyasalarda son günlerde yeşermeye başlayan olumlu havayı bozarken ekonomideki denge ve beklentileri de deforme etti. Borsa düştü, faiz oranı ve döviz kurları yükseldi. Yıllık tüketici fiyat enflasyonunun yüzde 24.52 ile üretici fiyatının (46.15) iki katına yaklaşması önemli. Bu durum aynı zamanda önümüzdeki dönemde talep kısıcı politikalarla enflasyon ile mücadeleyi zorlaştıracak. Maliyet enflasyonu söz konusu. Bir diğer ayrıntı 20 Eylül’de açıklanan yeni ekonomik programda yer alan 2018 yılı için yüzde 20.8 enflasyon hedefi şimdiden aşılmış oldu. Bu yıl hedefi çok muhtemeldir ki tutmayacak. Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak “en kötü” geride kaldı derken önümüzdeki hafta açıklanacak “enflasyon ile mücadele planı” beklenmeye başladı.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • rte07 Ekim 2018 15:44

    Reis haklı enflasyonun anası faiz diyordu. Faiz arrtı enflasyonda arttı. Onun için faizin artmaması gerekir. Faiz yatırımları durdurur. Yatırım tavsiyesi değildir

  • İşte bu07 Ekim 2018 13:09

    110bin tl ye şekerbak 2500tl faiz veriyor maaşımdan cok yorulmadan yıpranmadan bal kaymak ne işsiniz var borsada

  • ...07 Ekim 2018 14:49

    Hazıra dağ dayanmaz bankadaki paran bitip krediye ihtiyacın olursa sekerbank tan kredi çekersin o krediyi ödemek için seni öyle yorarlar ki ek iş ararsın kendine

  • KILIÇ07 Ekim 2018 11:51

    AZILI VURGUNCU PATRONLARI YEMLEYE YEMLEYE DOYURAMIYORUZ RESMEN BİTTİK .

  • KEMAL07 Ekim 2018 10:37

    Böyle,giderse,,merkez,bankası,ya,faiz,arttıracak,yada,DOLARyükselecek