E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsa satış baskısına girer mi?---

Borsa satış baskısına girer mi?

Borsa satış baskısına girer mi?
22 Ekim 2020 - 09:24 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne sınırlı negatif eğilimle başlaması bekleniyor

Güne alıcılı bir hızle başlangıç ​​yapan BIST-100 içinde dalgalı bir seyir ikinci günü% 0,09 yükselişle 1.211,51'den pozitif ayrışma ile kapattı. AB ülkelerinde Kovid-19 vaka sayılarındaki artış sonrası dönemde tediye başlamasıyla

Avrupa borsaları günü sert düşüşlerle kapattı. ABD borsaları ise ek teşvik paketine beklediklerinin tahmini ile günü BIST kapanışı sonrası düşüşle tamamladı. Teşvik paketine muhtemelen bekilerle DXY dolar endeksi ile devam ederken, EM para bekleyen dolar değer kazandı. TL, TCMB faiz öncesi EM para birimlerine paralel değer kazancıyla kapattı.

Yurtdışı borsalarda risk alma iştahı teşvik paketi beklentileriyle korunmaya çalışılsa da artan vaka sayıları sonrası ülkelerin kademeli olarak tedbirleri artırması ikinci dalga endişeleriyle borsalarda güçlü satışların devam etmesine neden olabilir. Ek teşvik paketi konusunda anlaşma sağlanamaması durumunda ABD borsalarının da güçlü satışlarla karşılaşması beklenmektedir. VIX endeksi 30 seviyeleri üzerini test ederken, bu seviye üzerinde kalıcı olmadı ancak, endeksin 30’lu seviyeler üzerinde yükselişine devam etmesi başta ABD borsaları olmak üzere volatilite ve satışlarının güçlenerek devam edeceğine işaret edecektir. CDS’ler 496 seviyelerine gerilerken, uzun süre sonra
500 seviyesi altına geldi. CDS’lerdeki gerileme TL varlıklar yönelik risklerin azalmaya başladığına işaret ediyor. Bugün TCMB faiz kararı takip edilecek. Karar sonrası piyasalarda dalgalanma oluşabilir.

Ortalama piyasa beklentisi TCMB’nin faizleri 200 baz puan artırarak %12,25 seviyesine yükseltmesi şeklindedir. TCMB ortalama fonlama faizi %12,47’lere yükselirken, politika faizinin bu seviye ve üzerine yükseltilmesi durumunda DXY endeksindeki düşüşün de desteğiyle kurlarda gerileme eğiliminin devam etmesi beklenmektedir. Beklentinin altındaki bir faiz artırımı ise kurlarda tekrar yükselişe neden olabileceği gibi BIST’te son dönemde güçlü yükseliş gerçekleştiren banka hisseleri öncülüğünde kar satışları yaşanmasına neden olması beklenir. Kurlardaki gerilemenin güç kazanması durumunda ise BIST’in pozitif ayrışmasını devam ettirerek banka hisseleri öncülüğünde yükseliş eğilimini devam ettirmesi beklenir. Açılışta BIST’in TCMB faiz kararı ve öncesi dalgalı bir seyir izlemesi beklenirken, global risk alma iştahındaki bozulmanın da etkisiyle son dönemde güçlü yükseliş gerçekleştiren endekste kar satışları yaşanma riskinin yükseldiğini düşünüyoruz. BIST kapanışına göre ABD ve Almanya vadeli endeksleri satıcılı seyrediyor. Asya borsalarında da satış baskısı var. Endeksin güne sınırlı negatif eğilimle başlaması ve gelen faiz kararına göre gün içinde yükseliş eğilimi devam etse de kar satışı fırsatı olarak kullanılabileceğini düşünüyoruz.

Mali pakete dair haber akışı etkili oluyor

 

Teşvik paketi haberleri küresel endeksler üzerinde baskı yaratıyor

 

Yurt dışı piyasalardaki zayıflamaya ile endeks kazançlarını geri verdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)