E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa rallisinde sonun yaklaşmadığını gösteren sektör---

Borsa rallisinde sonun yaklaşmadığını gösteren sektör

Borsa rallisinde sonun yaklaşmadığını gösteren sektör
04 Mart 2021 - 13:13 borsagundem.com

Yatırım uzmanı deGraaf, borsaların ekonominin gidişatına karşı en hassas olan sektörlerinden dayanıklı olmayan tüketici ürünleri hisselerinde görülen hareketler, piyasa döngüsünün sona yakın olmadığını gösteriyor dedi.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dayanıklı olmayan tüketici ürünleri hisseleri, ekonominin gidişatına karşı en yüksek hassasiyeti gösteren sektörlerden ve şimdi, Wall Street’in en yakından takip edilen teknik analistine göre bu hisselerde görülen yükseliş, piyasa döngüsünün sonuna yakın olmadığımızı gösteriyor.

Reneissance Macro Research’ün Başkanı Jeff deGraaf, “dayanıklı olmayan tüketici ürünleri üreten şirketler genellikle döngü sona ermeden kötüye gider” dedi. 

Açıklamasının devamında, “bu durum bu hisseleri piyasa döngüsünün en güvenilir göstergelerinden biri haline getiriyor. Bu hisseler görece yeni yükselişler gösterdiğinde, piyasa döngüsünün erken aşamalarında ya da ortalarında olduğumuzu anlıyoruz. Ancak enflasyon ve büyümenin gösterdiği son aşamalara işaret etmiyor” ifadelerini kullandı.

deGraaf son dönemde Russell 3000 endeksindeki eşit ağırlıklı dayanıklı olmayan tüketici ürünleri sektörünün performansına dikkat çekti ve sert bir yükseliş görüldüğünü söyledi. Çarşamba günü Dow Jones Industrial Average günü %0,4 düşüşle kapatırken, S&P 500 %1,3 geriledi. Teknoloji hisselerinin ağırlıkta bulunduğu Nasdaq Composite ise %2,7 düşüş gösterdi.

Market Watch’un haberine göre, geçtiğimiz hafta borsalarda görülen düşüşün ardındaki neden ise enflasyon korkularının artmasıyla tahvil verimlerinde görülen sert yükseliş oldu. Ancak eğer deGraaf’ın dayanıklı olmayan tüketici ürünleriyle ilgili görüşü yol gösterici olacaksa, şimdiye kadar fiyat baskısına dair çok az sinyal var.

deGraaf, “yanılıyor olabiliriz ancak bu isimler enflasyonel baskının arttığı görülürken zayıflama eğilimi gösterirler. Zira tüketici kredilerinin maliyeti, alım gücünü düşürür. Bunun gerçekleştiğini görmüyoruz” dedi.

 

Tahvil faizlerindeki dalgalanma borsayı baskılıyor

 

Küresel boğa piyasası yükselişine yeni başladı

 

Borsa rallisi mart ayında devam edecek mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)