E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa rallisi pandemiye karşı koyuyor---

Borsa rallisi pandemiye karşı koyuyor

Borsa rallisi pandemiye karşı koyuyor
27 Kasım 2020 - 10:18 borsagundem.com

Piyasalar, ekonomide derin hasarlar yaratan bir pandeminin ortasında yeni rekorlar kırıyor. Yatırımcılar geleceğe odaklanıyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Piyasalar, ekonomide derin hasarlar bırakan bir pandeminin ortasında yeni bir dönüm noktasına ulaştı. Bu da yatırımcıların kısa vadedeki zorlukları görmezden gelerek, gelecek olan daha iyi günlere odaklandığının bir işareti oldu. Dow Jones endeksi Salı günü tarihte ilk kez 30,000 seviyesinin üzerine çıktı. Dow’un yükselişi, hisseler gibi riskli varlıkların daha da yükselebileceği tahmininde ısrarcı olan boğa piyasası taraftarları için sembolik bir kazanım oldu.

LPL Financial Baş Piyasa Stratejisti Ryan Detrick, “30,000, 29,999’dan çok da farklı olmasa da, bu büyük dönüm noktalarıyla ilgili özel bir şeyler var” dedi. Açıklamasının devamında, “bu borsaların ve ekonominin, Mart ayındaki dip seviyelerden ne kadar yükseldiğinin bir hatırlatıcısı” ifadesini kullandı.

Dow Jones, 23 Mart’ta 18,592 puan seviyesine büyük bir düşüş yaşadıktan sonra, neredeyse %62’lik bir ralli gördü. O dönemden bu yana, hükümetler trilyonlarca dolar destek verdi. Daha da önemlisi merkez bankaları, yatırımcı güveninde sürdürülebilir bir artışa neden oldu. Ekonomik iyileşme, bazı sektörlerde şaşırtıcı biçimde dirençli oldu. ABD’de ev satışları Ekim ayında son 14 yılın zirvesine ulaştı. Perakende satışları ise her zamankinden daha yüksek.

Aynı zamanda, birden fazla korona virüs aşısı adayının hem güvenli hem de etkin olduğu açıklandı ve önümüzdeki aylarda dağıtıma hazır olabileceği umudunu yarattı. Bu faktörler, yatırımcılarda umut yaratarak, Wall Street’in önümüzdeki yıla bakmasını sağladı. Önümüzdeki yıl Wall Street, darbe alan kurumsal gelirlerin yükselmesini bekliyor.

Credit Suisse Baş Yatırım Uzmanı Michael Strobaek, “pandeminin başlangıcından bu yana gördüğümüz teşvik önlemleri ve ekonomik iyileşmenin finansal varlıkları, özellikle de hisseleri, önümüzdeki yıl destekleyeceğini düşünüyoruz” dedi. Credit Suisse, 2021 getirilerinin, 2019’un üzerine çıkacağını ve yüksek hisse değerlemelerini haklı göstereceğini düşünüyor.

Salı günü, ABD başkanlık seçimlerinin kazanananı Joe Biden, kabinesinin kilit isimlerini açıkladı. ABD Merkez Bankası (FED) Eski Başkanı Janet Yellen, ABD’nin yeni hazine bakanı olacak. CNN'in haberine göre, bu haber bile, Dow Jones’u 30,000 seviyesine yükseltmek için yeterli oldu. 

Ancak sorulması gereken en önemli soru, Wall Street’in 2021’in ikinci yarısı için beklentilerini yükseltirken, önümüzdeki aylarda karşılaşılabilecek engelleri görmezden gelip gelmediği.

Aşı dağıtımı, eşi benzeri görülmemiş bir küresel koordinasyon gerektiren, zorlu bir iş. Aynı zamanda, korona virüs vakaları giderek yükseliyor. Salı günü ABD’de korona virüs kaynaklı 2,100’den fazla vefat açıklandı. Bu rakam Mayıs’ın ilk günlerinden bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Kamu sağlığı yetkilileri, Şükran Günü haftasında, hane halklarının birbirlerini ziyaret etmesinin durumu çok daha kötü hale getireceğinden endişe duyuyor.

Borsa İstanbul haftayı rekorla tamamlamaya hazırlanıyor

 

Hastanelerdeki doluluk oranı korkuttu

 

Küresel piyasalarda normalleşme beklentisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • www27 Kasım 2020 17:51

    Bizim borsanın %10 u Katarlılara satıldı , döviz gelecek diye yükseliyor, seviniliyor. Borsamızda yabancını ne işi var. Döviz ihtiyacı olmasa :(  :( 

  • KURT27 Kasım 2020 12:51

    HERHALDE    ......DNZGYO LIGINA CORONA VÜRÜS BULAŞTI HİÇ TIKYOK BİLMEDİGİMİZ BİR ŞEY VARDA ONDAN YÜKSELMİYOR HİÇ HABERDE YOK  AGAC OLDUK 

  • Mustafa27 Kasım 2020 11:39

    Anlaşılması zor