E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisBorsa operasyonunda iki isim daha gözaltına alındı---

Borsa operasyonunda iki isim daha gözaltına alındı

Borsa operasyonunda iki isim daha gözaltına alındı
03 Kasım 2022 - 11:05 borsagundem.com

Borsa İstanbul hisselerinde manipülasyon yaparak haksız kazanç elde ettiği iddiasıyla yürütülen soruşturmada iki isim daha gözaltına alındı.

BORSAGUNDEM.COM-ÖZEL HABER


Borsa İstanbul’un ilk vadeli piyasa krizi sonrası borsada yaşanan sert düşüşün sorumlusu olarak gösterilen 8 isimden 5’i tutuklanarak hapishaneye gönderildi. İnceleme ve soruşturmalar ise devam ediyor. Borsagundem.com’a gelen bilgilere göre yürütülen operasyon kapsamında iki isim daha ,gözaltına alındı. Bu iki ismin borsadaki krizi tetikleyen işlemleri yapan borsacılar olduğu söyleniyor. Borsada yükselişin sürdüğü dönemde spot piyasa ve vadeli Piyasa arasında arbitraj yaparak para kazanan isimlerin borsada büyük çöküş başlamadan önce vadeli piyasada ve spot piyasada yüklü satışlar yaptığı söyleniyor.


Önümüzdeki dönemde piyasa bozucu eylemlere katılan başka isimlerin de soruşturma kapsamında gözaltına alınacağı belirtiliyor.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından işlem bazlı piyasa dolandırıcılığı yaptıkları iddiasıyla 2'si yurtdışında olan 10 şüpheli için gözaltı kararı verilmişti. "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma", "Kurulan Örgüte Üye Olma" ve "6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanununa muhalefet" suçlarından 8 şüpheli, polis tarafından üç gün önce gözaltına alınmıştı.


Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan şüphelilerden Mehmet Akdere, Necip Kaan Karayal, Hakan Gençoğlu, Ahmet Can Teoman ve Barış Aşçıoğlu, sorgularının ardından Sermaye Piyasası Kanunu’ndaki ‘piyasa dolandırıcılığı’ suçundan tutuklandı. Diğer 3 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Borsa güne yükselişle başladı

 

Borsada hacmin yüzde 23'ü beş hissede

 

Borsa İstanbul'dan 4 hissede tedbir kararı

 

Borsada Fenerbahçe rüzgarı

 

Borsa İstanbul’da ralli, yeni hedefler ve yatırımcılar

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kadir doğulu27 Şubat 2023 22:11

    SPK NEREDE BU VEYSİ ATALAY MARDİNLİ doktaş dokümü yapıyor spk işlemleri durdur

  • akif AN16 Kasım 2022 12:14

    Sinpaş gyo dönen oyunları görmemezden geliyor 7 gün hisse taban ne uyarı var ne ceza yükselince açıklama isteyen spk düşerken neden açıklama istemiyor bu operasyonu kimler yapıyor neden göz yumuluyor şirketlere yatırım yapın diyorlar sinpaş gibi şirketler hissesine sahip çıkmazsa kim borsaya yatırım yapacak yazıklar olsun bunlara.

  • HASAN HÜSEYİN KIZILIRMAK03 Kasım 2022 23:18

    ben30 senedir yaklaşık borsadayım ilk defa son üç senedir böyle tatlı para kazandığımı hiç hatırlamıyorum.parayı resmen 30  katladım.borsalar da bankalar zirve yatığında hepsini satıp çıkmış idim.kalanların bence işleri oldukca zor gibi.

  • Brs03 Kasım 2022 18:01

    Bilinçli yapıldığı o kadar net ki, Tek partili bir sistemde tüm yetkileri ellerinde bulunduranlara bilinçli şekilde kendi yatırımcısını mağdur edenlere Allah bir daha fırsat vermesin. Böyle vicdansızlık olmaz. Kimsenin gözünün yaşına bakmazlar. Hakmış, Adaletmiş... Ama elleriyle kurdukları yapı en büyük zararı kendilerine verebilir. Çünkü Allah'ın,övgüyle yarattığı emanet ettiği adaletle yönetilmesini istediği insanın, rızkına tevessül eden bir yapıya rıza gösterecegini düşünmüyorum.

  • Bircan04 Kasım 2022 00:15

    Tek parti mi, sanırım sen İnönü devrinde yaşıyorsun.

  • Ali03 Kasım 2022 17:22

    Sadece siz mağdur olmadınız Ali Bey, İşctr 13,40 a yakın maliyetli bizlerde mağduruz. Maalesef bu mağduriyetin üstüne üst perdeden konuşarak yatırımcısını mağdur eden bir Müdürümüz var. Madem hisseyi geri alacak koruyacak gücü yok, kimden talimat alarak konustuğunu merak ediyorum. Bizim eksikliğimiz öngörüsü düşük yöneticiler.Onlarca mesaj at muhalefetinde iktidarında umurunda değil.21 yıldır yükselmeyen, dünyanın en iyi bankalarını bu hale getiren sistemi alkışlayalım mı? Kkm ye dünyanın faizini veriliyor. Karlar müthiş ama borsa yatırımcısı mağdur .Bizzat bu sayfada aylardır yabancı çıkışından bahsediliyor. Para evine dönüyorsa, açıga satıştaki amaç ne? Alınterimizi masada bırakıp kalkalım mı? ödül mü verelim?Madem bankalara bu fiyatları layık görüyorlardı, SPK yükselişe neden müdahale etmedi?Xbank bir Sasa, bir THY yapmıyorsa bunun hesabını muhalefet değil, iktidarın vermesi gerekiyor. Benim düşüncem, yatırım tavsiyesi içermiyor. Bilgim olsa zaten mağdur olmaz yorumda yapmazdım.

  • teo05 Ocak 2023 14:37

    almak için zirveyi mi bekledin??

  • ALİ HAYDAR TÜRKÜBAŞI03 Kasım 2022 16:38

    RESMEN TSKB DAKİ OPERESYONDAN DOLAYI BİZE RESMEN GİRDİ.MALİYET 7 TL.