E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul'da Kudlow rüzgârı esti!---

Borsa İstanbul'da Kudlow rüzgârı esti!

Borsa İstanbul'da Kudlow rüzgârı esti!
15 Kasım 2019 - 18:05 borsagundem.com

Çin'e karşı yaptığı sert açıklamalarla bilinen Beyaz Saray ekonomi danışmanı Kudlow'un bu kez "Ticaret anlaşmasının son safhasına yaklaşılıyor" demesi piyasalarda alım rüzgârı estirdi. Endeks günü %1.54 kazançla 105.379 puandan kapattı.

BORSAGUNDEM.COM

Erdoğan-Trump görüşmesinden çıkacak iyimser mesajların etkisiyle hafta boyuncu yükseliş eğiliminde olan BIST, görüşme sonrası dün kar satışlarıyla düşerken, New York borsasında günlerdir süren kazanç serisi Perşembe günü dirençle karşılaştı. Dow ve Nasdaq ekside kapanırken S&P 500 kıl payı da olsa yeni bir rekora imza attı. Asya’da ise genel olarak endeksler dün ticaret mesajlarındaki iyimser sinyallerle alıcılı seyretti.

Dün açıklanan verilere göre, son bir yılda düşüş gösteren sanayi üretimi endeksinin, eylülde yıllık bazda yüzde 3,4 artarak, yeniden pozitif bölgeye geçmesi BIST'de kar satışlarını durduramadı.

Analistler Borsa İstanbul’da kar satışlarının yükseliş trendinde şimdilik bir bozulmaya yol açmadığını ifade ederken, endekste 106 bin seviyesinin güçlü direnç olduğu vurgulandı. Erdoğan-Trump görüşmesinde özellikle F35/S400 üzerinde yeni olumlu haber akışının öne çıkmaması bu direncin kırılmasını zorlaştırdı.

Haftanın son işlem gününde Beyaz Saray ekonomi danışmanı Kudlow’un ticaret görüşmesi konusunda yaptığı açıklamalar öne çıktı. Kudlow, dünyanın en büyük iki ekonomisinin telefonla yakın temasta olduğunu ve yakında bir anlaşmaya varılabileceğini söyledi. Bu açıklamalar hisse senedi piyasalarında risk iştahını destekliyor.

BIST YÜKSELİŞLE BAŞLADI

Borsa İstanbul haftanın son işlem gününe ABD-Çin ticaret görüşmelerindeki iyimser havayla %0.67 oranında yükselişle 104.474 puandan başladı.

Açılışta bankacılık endeksi yüzde 0,85, holding endeksi yüzde 0,95 yükseldi. Tüm sektör endeksleri güne yükselişle başlarken, en fazla kazandıran holding oldu.

GÜNÜN İLK YARISI ALICILI GEÇTİ

Günün ilk yarısında yükseliş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 1.212,91 puan artarken, toplam işlem hacmi 3,4 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.

İlk yarıda bankacılık endeksi yüzde 1,29, holding endeksi yüzde 1,24 değer kazandı. Tüm sektör endeksleri günün ilk yarısında yükselirken, en fazla kazandıran yüzde 3,22 ile elektrik oldu.

ENDEKS KUDLOW'UN AÇIKLAMARIYLA YÜKSELİŞLE KAPANDI

Daha önceki Çin'e karşı yaptığı sert açıklamalarla bilinen Beyaz Saray ekonomi danışmanı Kudlow’un "Ticaret anlaşmasının son safhasına yaklaşılıyor" demesi yurt içinde hisse senedi piyasalarına yaradı. Endeks günü %1.54 kazançla 105.379 puandan kapatırken, haftanın son işlem günü olması sebebiyle işlem hacmi son 2 güne nazaran daha düşük seyretti. Hacim 7.7 milyarı aştı.

Günün önemli şirket haberleri ve tavsiyeleri 15/11/2019

Bugün açıklanacak önemli veriler 15/11/2019

DOLAR/TL

Dolar saat 18:06 itibariyle 5.7474 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 5.7394 lira, en yüksek 5.7708 lira seviyesi görüldü. Euro ise 6.3524 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.1049 seviyesinde. Gram altın 271.1 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 12.12 seviyesinde.

Dolar yatay seyrediyor

 

BORSA İSTANBUL KAR SATIŞLARIYLA DÜŞTÜ

Erdoğan-Trump görüşmesinden çıkacak iyimser mesajların etkisiyle hafta boyuncu yükseliş eğiliminde olan BIST, görüşme sonrası kar satışlarıyla düştü. Endeks günü %1.00 oranında düşüşle 103.780 puandan tamamladı. Hacim Kasım ayının ortalamasının oldukça üzerinde 10.5 milyar lirayı aşarak gerçekleşti. Bankacılık endeksindeki kayıp %1.72 ile dikkat çekerken, sanayi endeksi günü %0.69 oranında kayıpla tamamladı.

Borsa İstanbul kar satışlarıyla düştü

 

AVRUPA BORSALARI DÜN GÜNÜ DÜŞÜŞLE KAPATTI

Avrupa borsaları, ABD ile Çin arasında devam eden ticaret müzakerelerine ilişkin engellerin etkisiyle günü düşüşle kapattı.

Avrupa borsaları günü düşüşle kapattı

 

ABD BORSALARI DÜN GÜNÜ KARIŞIK SEYİRLE KAPADI

Dow Jones sanayi endeksi günü 1.63 puan ve yüzde 0.01 oranında düşüşle 27,781.96seviyesinde kapadı. S&P 500 ise 2.59 puan ve yüzde 0.08 oranında artışla günü 3.096.63 seviyesine yükseldi. Nasdaq 3.08 ve yüzde 0.04 oranında düşüşle günü 8,479.02 seviyesinde kapadı.

ABD borsaları günü karışık seyirle kapadı

 

ASYA'DA HİSSE SENETLERİ YÜKSELDİ

Asya'da endeksler ağırlıklı olarak yükselirken Şangay Bileşik Endeksi yatay seyretti.

Asya'da hisse senetleri yükseldi

 

POWELL: FAİZ İNDİRİMİ KARARLARIMIZ ABD EKONOMİSİNİ DESTEKLEYECEK

Fed Başkanı Powell, Temsilciler Meclisi Bütçe Komisyonu'nda konuştu. Powell, ekonomideki iç ve dış olumsuz rüzgârlara rağmen faiz indirimlerinin ABD ekonomisini destekleyeceğine inandığını söyledi.

Powell: Faiz indirimi kararlarımız ABD ekonomisini destekleyecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)