E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa kahini 'boğa piyasası' diyor---

Borsa kahini 'boğa piyasası' diyor

Borsa kahini 'boğa piyasası' diyor
07 Temmuz 2020 - 10:51 borsagundem.com

Ocak ayından itibaren borsalara ilişkin yerinde tahminleriyle yatırımcıların dikkatini çeken araştırma endeksi borsaların boğa piyasasına hazırlandığını gösteriyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Borsalar yaz rallisine hazırlanıyor olabilir. Araştırma şirketi Economic Cycle Research Institute’ün kurucularından Lakshman Achuthan ocak ayından bu yana borsaların yönüne ilişkin isabetli tahminler yürüterek yatırımcıların dikkatini çeken araştırma endekslerinin boğa piyasasını gösterdiğini belirtiyor.

Achultan CNBC’ye verdiği röportajda “Bu temel veriler itibariyle iyimser bir endeks” uyarısında bulunarak “Grafik bize döngüsel temel verilerin yukarı yönlü olduğunu gösteriyor” dedi.
Araştırma şirketinin piyasanın ve ekonominin gidişatını tahmin etmek için kullandığı haftalık lider endeksi şirkete ait özel verileri kullanıyor. Achutan bu endeksi kullanarak ikinci çeyrekte dip noktasının bulunacağını üç ay öncesinde tahmin etmişti.

“Haftalık lider endeksi apolitik bir objektif bakış açısıyla tüm bu pozitif ve negatif ortamda, çapraz akımlarda ve bunun gibi süreçlerde ne yapmamız gerektiğini söylüyor. Şimdiye kadar da iyi bir iş çıkardı” ifadelerine yer veren Achultan piyasaların geleceğine ilişkin, “Döngüsel hisselerin geri dönüşü izleniyor ve şu ana kadar da izlenmekteydi. Sorun bundan sonra ne kadar gidebilecekleri” dedi.

Borsa araştırmacısı ekonomik temel verilerin borsadaki potansiyel bir ralliyi desteklediğini belirtiyor. Achultan hisse senetlerinden bir kaçış spekülasyonu öngörmüyor ve beklentilerine göre ralli en az altı hafta sürecek.

Pazartesi günü teknoloji ağırlıklı Nasdaq endeksi tüm zamanların en yüksek seviyesinde kapandı. S&P 500 endeksi ise yıl boyunca en uzun art arda yükselişini yakaladı.

Yatırımcılar tetikte olmalı

“Döngüsel riskin yukarı yönü desteklediği görülebiliyor. Fakat ben olsam otomatik pilota bırakmazdım” diyen borsa analisti, “Uyanık olmalıyız ve ekonomik iyileşmede bir yavaşlama oluşması ihtimaline karşı, gelecek hafta ve aylarda lider endeksinin ne yönde hareket edeceğini izlemeliyiz” ifadelerine yer verdi.

Achuthan’a göre lider endeksinin sınırları mevcut. Sadece birkaç ay sonrasına tahmin yürütebiliyor. Analist bu nedenle rallinin uzun vadeli olabilmesi konusunun havada olduğunu belirtiyor.

Küresel borsalarda Çin endeksi pozitif ayrıldı

 

Yatırımcıları borsalarda bekleyen riskler

 

Borsa İstanbul küresel piyasaları izliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)