E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulis“Borsa İstanbul’un hiç mi değeri yok”---

“Borsa İstanbul’un hiç mi değeri yok”

“Borsa İstanbul’un hiç mi değeri yok”
03 Aralık 2013 - 14:49 borsagundem.com

Borsa İstanbul’un Nasdaq’la yaptığı anlaşmaya emektar borsacıdan tepki geldi

Borsanın emektar yöneticilerinden biri.  Borsa İstanbul yönetiminin, Nasdaq ile yaptığı anlaşmaya son derece tepkili. Hatta, konunun tartışılmaması nedeniyle sinirli diyebiliriz.
Karşılıklı işbirliğini, Nasdaq ile kurulan ortaklığı son derece önemsediğini söylüyor. Fakat, anlaşmanın içeriğine itirazı var. Borsanın işlem görmeye başladığı 1986’dan beri işin içinde olan bu deneyimli yöneticiye sözü bırakalım: “Teknik altyapının iyileştirilmesi, yeni teknolojiyi kavuşmak gerektiği konusunda kimsenin itirazı yok. Ama Nasdaq’tan teknoloji desteği alıyoruz, bunun için 200 milyon dolar ödeyeceğiz. Bu yetmezmiş gibi bir de Borsa İstanbul’dan hisse vereceğiz. Bu nasıl ortaklık anlamış değilim. Borsa İstanbul’un hiç mi değeri yok?”

“O ZAMAN TEPKİ VARDI ŞİMDİ NİYE YOK”

Borsa İstanbul’un bünyesine alınmadan önce İzmir’de kurulu Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası’nın (VOB) geçen yıl teknoloji yenilemek için teklifler alındığında ortaya çıkan 8 milyon dolar rakamına büyük tepkiler oluştuğuna dikkat çekiyor. Sözlerine şöyle devam ediyor ünlü borsacı:
“O zaman kıyamet kopmuştu, 8 milyon dolar rakamı duyulduğunda. Şimdi ortada 200 milyon dolar var ama kimseden tepki yok. Üstelik, Borsa İstanbul’un içinde VOB, Altın Borsası gibi değerler var.” (EKONOMİST)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (21)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ismet4209 Aralık 2013 04:50

    BİST in değeri yok kücük yatirimciyi daima zararda örnek. GS

  • aziz06 Aralık 2013 10:55

    bistin değeri yok cünkü kücük yatirimciyi daima zarar ettiriyor adam gibi serbest piyasa kuralları yok kar eden sirketler bir haftada yari fiyata iniyor bist değersiz copluk yerinden başka birsey değil

  • Attila Köksal06 Aralık 2013 09:48

    Ahmet bey, benim konuşmalarımı hiç okumuyorsunuz galiba. Halka arzlar ve manipülasyon konularındaki düşüncelerimi çok net ifade ediyorum. Piyasayı geliştirmek, yatırımcıları bilinçlendirmek için elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Al-satçılar için pek bir şey yaptığım söylenemez, onları sadece bu tarz işlemler ile kesinlikle para kazanamayacakları konusunda uyarıyorum. Her türlü eleştiriye açığım, yeter ki adil olsun.

  • elif05 Aralık 2013 17:52

    borsadan nefret ediyorum. benim hayatımı bitirdi. borsada işlem yapmak akıl karı değil. vakıf alıyoruz sağlam diye kaç kademe oynuyor. sanki spekulatif kağıt almışız bu kadar olmaz ki. toplasam kaçıcam valla tovbe bi daha.

  • ahmet yıldız04 Aralık 2013 14:07

    atilla köksal sen bu piyasa için bu yatırımcı için ne yaptın. güniçi alan satan işlemlerini gizledin bizi manipülatörün kucağına bıraktın. yok sip ti gip ti halka arz seferberliği dedin çeri çöpü borsaya aldın. manipülatör ve şirket patronları hep kazanan tarafta ve aracı kurumlar göz yumdular. daha çokkk. 200 milyon değilse kaç para sen söylede öğrenelim atilla bey.

  • Vatandaş04 Aralık 2013 11:26

    Bu ortaklık işinin halka net ve detaylı bir şekilde anlatılması gerekiyor, asıl sıkıntı burada. Zaten çok hassas bir mecrada gerçekleşen bu olay, "Tasarruf! Tasarruf!" diye seferberlik ilan edilmişken, tasarruflarını borsaya yatırmış ve çoğu canı yanmış olan insanları derinden etkiliyor ve ilgilendiriyor. Malesef son 2 yıldır modernlik, gelişme ve yenilik adına adına yapılan değişikliklerin çoğu biz yatırımcılarına aleyhine oldu. Şimdi bu durumda aklımızda yine bir çok soru oluşması gayet doğal. Nasdaq'la ortaklıktaki asıl beklenti uygulamalı teknoloji edinme ise neden hisse de veriliyor? Yok asıl amaç gerçekten tam kapsamlı bir ortaklık ise, ortaklar arasında teknoloji ve bilgi paylaşımı için 200milyon dolarlık bir bedel talebi neden? Zaten pay verilmesi yoluyla para basan bir kuruma ortak olunuyor, üzerine bir de para istemek neden? Nasdaq'ın diğer ülke borsalarıyla, bugüne kadar gerçekleştirdiği ortaklıklarda da aynı şartlar mı uygulanmıştı? Var mıdır bu bideki durumun başka örneği? Madem 200 milyon dolar gibi bir para ödenmesi söz konusu, teknoloji altyapısını bu işte uzmanlaşmış bir teknoloji şirketine yaptırsak olmuyor mu? Sonuçta teknoloji Nasdaq tekelinde değildir sanırım. Lütfen birileri tüm bu sorulara samimi ve net cevaplar versin de siz gereksiz bilgi kirliliğinden kurtulun biz yatırımcılar da hakkımız olan bilgilere kavuşalım. Syg.

  • Attila Köksal04 Aralık 2013 10:55

    Borsa Gündem'i de böyle bir haber yaptığı için kınıyorum. O kişi madem doğruları söylüyor, neden ismini vermekten çekiniyor?

  • Attila Köksal04 Aralık 2013 10:53

    Değerli arkadaşlar, yukarıda verilen rakam doğru değildir. Lütfen gerçekleri bilmeden yorum yapmayın, sermaye piyasasına hizmet için çalışan insanları hırsızlıkla, soygunculukla suçlamayın. Ayıptır, günahtır. İsmini bile açıklamadan çekinen birinin sorumsuzca yaptığı açıklamaya itibar etmeyin. BIST yöneticileri bu teknolojiyi en uygun maliyetle almak için yoğun pazarlıklar yapıyorlar.

  • kenan04 Aralık 2013 09:49

    BİST bir açıklama getirmeli ve SPK bunu incelemeli. Parya muamalesi yapıldığı görülüyor. Eğer doğru ise bu anlaşmayı imzalayanları çok büyük sorunlar bekliyor.

  • Doğan04 Aralık 2013 09:01

    Hem hisse ver üste bi de para ver, onur kırıcı! Yiğit Bulut'un haberi yok mu?

  • haklı04 Aralık 2013 00:29

    adam haklı hadi cevap verin

  • xxx03 Aralık 2013 23:50

    tamamen masabaşı,üretilmiş hikaye,kim bu emektar,yazılanlara katılıyorum,nasdaq ın merhemi olsa kel kafasına sürer,zırt-pıt teknik arıza onlarda,başbakan druma müdahale etmeli,bist i yedirmemeli.

  • santorini03 Aralık 2013 23:17

    borsayı üste 200 milyon dolar vererek yabancıya verenleri ileride yargılarlar bu borsada bir kişi de işten anlamaz mı ? bu borsa bu kadar başı boş mu ? borsayı borsa yapanlar gidince tam başıboş çiftlik olmuş zaten 10 yıldır yerinde saydı

  • Sunnetli Yabancı03 Aralık 2013 21:36

    Takasları yeni sistemde kapatıyoruz. NASDAQ da takas makas yok. Şimdi elime düştünüz.

  • sadık03 Aralık 2013 20:17

    soyulacak bir borsa kalmıştı, onuda becerdiler.

  • tilki03 Aralık 2013 20:15

    nasdaq sadece markası ıcın bircok taviz verdik. örnek:nasdaq ta emir bölme yok bu yuzden emir bölmeyi kaldırdılar dah bir cok sey cok eskı göreceksınız bugunleri arayacagız

  • bim bu03 Aralık 2013 19:16

    bu emektar borsacı kim

  • Gerçek03 Aralık 2013 18:25

    GOLDAŞ olayı kara bir leke olduğu sürece, BİST DOW ile anlaşsa bile yine birşey farketmez.

  • cassani03 Aralık 2013 16:34

    bir insan ve çevresi bu kadar mı işten anlamaz ve bu büyük kazığı bir başarı gibi sunar hem 200 milyon dolar ver ve hem de borsadan pay ver ? nasdaqı kimse gidip inceledi mi ne verecek nasdaq ? peki mevcut sistemi kim kurdu kaça kurdu da o adamların kafası nasdaqla ortak olacak kadar basmıyordu mu da kendi başlarına bu sistemleri kurup 20 yıldır kullanıyorsunuz ?

  • yazik03 Aralık 2013 15:20

    Hikumet nerede peskesmi cekiliyor

  • dikici03 Aralık 2013 15:00

    türkün malı deniz komisyon alıp satmayan keriz