E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul'un Genel Müdürü belli oldu---

Borsa İstanbul'un Genel Müdürü belli oldu

Borsa İstanbul'un Genel Müdürü belli oldu
26 Mart 2021 - 16:20 borsagundem.com

Borsa İstanbul'da Hakan Atilla'nın istifası ile boşalan genel müdürlük görevine Korkmaz Enes Ergun getirildi

BORSAGUNDEM.COM

Borsa İstanbul’un başına geçtikten sonra büyük başarılara imza atan Hakan Atilla, 8 Mart’ta istifa ederek görevini bıraktı. Türkiye, Hakan Atilla’nın istifa haberini borsagundem.com’dan öğrendi.

Borsagundem.com’a gelen bilgilere göre boşalan genel müdürlük koltuğuna içeriden, BİST yönetiminden ya da bağlı ortaklıklarının başında olan bir ismin atanması bekleniyordu.

İstinye Yerleşkesi’nde bugün yapılan Genel Kurul toplantısında, Genel Müdürlük görevine Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Korkmaz Enes Ergun getirildi.

Ergun 24 yıllık borsa kariyerinde birçok şirketin halka arzının değerlendirilmesi ile işlem gören şirketlerin incelenmesini ve piyasa faaliyetlerini yönetmesiyle öne çıkıyor.

KORKMAZ ENES ERGUN KİMDİR?

Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümünde 1997 yılında tamamlayan Ergun, aynı yıl Borsa İstanbul’da çalışma hayatına başladı. Yüksek lisansını ve doktorasını Marmara Üniversitesi İktisat Anabilim Dalında tamamladı. 24 yıllık Borsa ve Sermaye Piyasaları tecrübesine sahip olan Ergun, çok sayıda şirketin halka arzının değerlendirilmesi ile işlem gören şirketlerin incelenmesini ve piyasa faaliyetlerini yönetti. Ergun, halen Kotasyondan sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürütüyordu.

KATARLI ORTAK YÖNETİME KATILDI

Borsanın yönetim kurulu üyeliklerinde de değişiklik yaşandı. Yeni ortak Katar Yatırım Otoritesi’nden de bir isim yönetim kurulunda yer aldı. Katarlı ortağın Yönetim Kurulu Üyesi Ahmed Ali Al Hammadi oldu. Genel Müdür Korkmaz Ergun da yönetim kurulunda yer alırken, Işınsu Kestelli de diğer bir üye olarak seçildi. Bir önceki yönetimde bulunan Erişah Arıcan, Fahrettin Altun, Yunus Arıncı, Metin Kıratlı, Cem Demiroğlu, Tevfik Eraslan da seçilen yönetimde yer aldı.

Erdoğan ve El Sani imzaları attı, Katar BİST'e ortak oldu

Borsa İstanbul yeni Genel Müdürü bugün belli olacak

Ziraat Bankası'nın yeni genel müdürü belli oldu!

Hakan Atilla istifa etti

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (21)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bokio kokio27 Mart 2021 05:39

    Karara teslim borsa ,,her yer gibi ulje 5 li mutait ve karara teslim bide akp parti rejimi uteletine ,,halja asi bilem yok ,,,vah uljem vah 

  • İmk27 Mart 2021 02:44

    Her şirket hiseedarlık oranında temsiliyet bulmakı, her türlü imtiyazlı hisse kaldırılmalı. Zaten kötü miyetli olmayanlar çoğunluk hisseyi elinde tutar veya diğer yatırımcılarında hissedarlık oranında yönetimde güçleri olmadından rahatsızlık duymaz!

  • Ecvg27 Mart 2021 02:42

    Şirketleri doğru durüst yöneten ve yönetmeyi amaçlayanlar asla imtiyazlı hisselere hiç ihtiyaç duymuyor. Borsaya bakıldığında imtiyazlı hisse olmayan şirketler en doğru yönetilen şirketler.

  • Emre27 Mart 2021 02:40

    İmtiyazlı hissey olayı borsaların yüz karası! Önce çoğunluğu yüksekten yatırımcıların kucağına dök, sonra az hissecikle şirketi istediği hibş yönet ve şirketi şöğüşle içini boşalt, sobra dipler bas hisseyi, tekrar topla ve bedelli yap, yeni bir operasyon daha! Bütün imtiyazlı hisse olan şirketlerinde bu işler tekrarlayarak olmuştur. Çoğunluk hisseye sship yatırımcıların yanlış işlere hiç müdahale şansı yok!

  • Borsazede 26 Mart 2021 23:38

    Artı hissesi, bir kez bile uyarılmadan atıldı..Bu nasıl bir düzen..Hatanızı düzeltin..kapanan tüm hisseler için çalışmalar yapın. 5 hissem kapalı...aktaş, egyo,asyab,esemspor, artı...yazık değil mi oradaki paralara,,,,rızkımızı çaldınız.ahlarımuzda boğulun

  • fafa26 Mart 2021 21:07

    Hayırlı olsun.İnşallah başarılı olursun,içeriden işi bildiğini düşündüğümüz birisinin atanması iyi oldu.

  • MD..Edep..Edep..27 Mart 2021 21:57

    ''Türkiye Varlık Fonu’nu temsilen yönetime giren Ahmed Ali el-Hammadi’nin teklifi üzerine Yönetim Kurulu Başkanı’na ödenen huzur hakkı 24 bin TL’de kalırken, üyelerin aldıkları 18 bin TL huzur hakkı yüzde 33 artırılarak 24 bin TL’ye çıkarıldı'' hemşerim siz hasta mısınız nesiniz.. Yağma hasan böreği gibi bu ne  çom..... Vallahi senin gibileri gördükçe fıtratım hopluyor be..

  • Gercekler 26 Mart 2021 20:29

    İmtiyazlı hisse olayı borsadan def edilmeli. Borsa tarihine bakılırsa bütün pislikler imtiyazlı hisse olan şirkrtlerde dönmüş. Herkes ortaklık oranında yönetimde temsil edilmedikçe, kontrol mekanizması güçlenmedikçe, şirketler çok azınlık imtiyazlı hisse ile doğru yönetilmez asla! İntiyazlı hisselerle dönüşümlü olarak önce şirketi sonra bedellilerle yatırımcıları söğüşleme stratejikeri. Hissrleri alttan topla üsten yedir oyunları ve buna göre şitkete ayar verme oyonları

  • Dvb26 Mart 2021 20:25

    Borsadaki bazı şirketlerin, özellikle sanayi şirketletinin “maddi duran varlıklarıının değeri, güncel değerine göre bilançolarda aşırı düşük kalmış durumdadır. Borsa şirketletinin maddi duran varlıklarının değerini de 2 veya 3 yılda bir defa güncel değeriyle bilançolarda güncellenmesi şeklinde muhasebe standartları getirilmesi borsa şirketlerinde şefaflığı yükseltir. Yatırımcılar bu şirketlerin gercek özsermaye ve kredibilite gücünü hakkında daha doğru bilgi edinmesi de sağlanmış olur. Bu standartlama ile ayrıca borsa şirketlerinin dolayısıyla Bist in genel reel değeri de yükselmiş olur. Buda Bist içinde olumlu durumdur” Üretimde kullanıldığı veya şirketin kullanım varlıkları olduğu tastik olunmuş bu maddi duran carlıklarının değerlenme farkı her türlü vergiden muaf edilmeli. Ve değerlenme farkları bilançolarda “dönem karına” her hangi bir artı-eksi etkisi olmamalı. Bilançoda sadece varlık değerlenme farkı” kısmına artı-eksi değer olarak yansıtılmalı.

  • Dfc26 Mart 2021 20:24

    Borsada çok sayıda küçük kırıntı ve niteliksiz şirket var. Bunların hepsi daha nitelikli hacimli ve derin şirketlere dönüştürülmeli. Aynı gruplara veya patronlara sit aynı veya benzer faliyet alanları olan Borsadaki bütün küçük kırıtlı şirketler birleştitilmrli. Veya Borsa dışı nştelikli hacimli şirketlerlr de birleştirilebilinir. Bunun için bşr dedays mahsus kolaylaştırılmış hızlı bir birleşme distemi geliştirilmeli.

  • vatandaş26 Mart 2021 19:31

    vah vahhhhhh yandık desene bu kartal imam hatipli değil bir hafta donra sabah ezanında postalanabilir ,yazık 

  • gerici ve örümcek kafalı yurttaş26 Mart 2021 20:20

    o vakit senin durumun da krıtik.senin de imam hatipli olmadığını anlayabiliyorum.seni kim postalayacak acaba.belki de bir imam seni öbür tarafa postalayacak.kimbilir.?

  • hafta26 Mart 2021 19:18

    Haftaya değişir..

  • Abbas26 Mart 2021 18:27

    Borsa düşerse bunuda gönderirler 69 gün sonra yenisi gelir.

  • HSN Akbük 26 Mart 2021 18:15

    Hayırlı olsun Küçük yatırımcı için hayırlı olur inşallah

  • emmi26 Mart 2021 18:14

    ne var bu marmarada ? son denemde atanan bir çok kişi marmara ile ilişkili. enteresaaan :)

  • Ky26 Mart 2021 18:08

    Bimeks , clkhol bunlar ne olacak?

  • Refik26 Mart 2021 18:06

    İçeriden gelen 20 yılllık bir çalışanın GM olması çok sevindirici bir olay

  • Vatandaş26 Mart 2021 17:47

    Hayırlı olsun..Borsa toparlanır inşallah..

  • cgucluturk26 Mart 2021 17:08

    Hayırlı uğurlu olsun.

  • ıtri26 Mart 2021 16:59

    kotasyon demek dandik halka arzlar, batan şirketler demek. orge demek, ranlo demek